Reklama

Reklama

Lov na Gluma

(neoficiální název)
  • Velká Británie The Hunt for Gollum
Krátkometrážní / Akční / Dobrodružný / Fantasy
Velká Británie, 2009, 38 min

Obsahy(1)

Dědic Isildurov, obávaný hraničář Aragorn a čaroděj Gandalf Šedý se pokoušejí chytit Gluma, jenž je nebezpečný, jelikož zná místo, kde se nachází jeho největší poklad "prsten". Tento stav ohrožuje celou Středozem a všechny jeho bytosti, protože temný lord Sauron po onom prstenu neúnavně pátrá s pomocí svých skřetů.
Lov na Gluma je inspirován dodatky ke knižní trilogii Pán prstenů a nepřímo osvětluje, jak se Glum ocitl v Sauronově mučírně a jak se tomu snažil Aragorn zabránit. (Bakllazaan)

(více)

Recenze (218)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Není to žádný zázrak, ale pokud se na to člověk dívá objektivně je to přesně takové, jaké napsal Cervenak...prostě obdivuhodné.Pána Prstenů nemám vůbec v lásce a toho blba Jacksona už vůbec né a možná i díky tomu, že poslední dobou pařim Skyrim mě tohle docela sedlo a je roztomilej paradox, že když Tolkiena nefilmuje nabubřelý debil, nejsou v tom nabubřelé a prázdné fráze, nedějí se kolem toho hysterické a fanatické řečičky tupých diváků jako u Twajlajtu a nehází se těm digitalním sračkám jedna soška za druhou...dá se na to koukat s čistou vzpomínkou na dětskou fantazii....hele ty obtloustlej záprdku zapamatuj si jméno Chris Bouchard, protože mu stačilo pár dobrovolníku a 3 tisíce eur, aby poslal tu tvoji trilogii do prdele. 80%. ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že to co dokázali tvůrci tohoto díla je obdivuhodné. Pro mne znamená Tolkienův svět mnoho, a rozhodně bych nepodporoval jeho hanobení, čehož jsem se z počátku obával. Ale musím uznat, že jsem mile překvapen. Samozřejmě, že se to nemůže rovnat s originálním zpracování, ale tím jak se to tomu blížilo jen doufám, že se tito nadšenci pokusí vstoupit do Středozemě ještě s dalším povedeným kouskem. 65% ()

Reklama

joehot 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že scénář je slabinou tohoto jinak zdařilého amatérského dílka, nepřirozené dialogy by mohly také kohokoliv rozladit (nebo rozesmát) - přesto stojí tento film za shlédnutí - jak pro fanoušky Tolkienovy, tak amatérské filmaře. Takhle nějak by se to mělo dělat. Jinak - je to vlastně taková povídka :) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Marně přemýšlím, co by dali dohromady za 3000 liber profesioonální filmaři, kdyby dostali za úkol natočit podobný půlhodinový předkrm. Možná benzín do sekačky a obhlídku lesních exteriérů. Obrovská poklona všem, kteří se na této věci podíleli a moc moc doufám, že jméno Chris Bouchard ještě v budoucnu uslyšíme. 90% ()

T2 

všechny recenze uživatele

II Rozpočet £3,000 II Pekné že sa fanúšikovia do takéto niečoho pustili, škoda že príbeh o niečo viac nevystužili, je to dosť ploché a k lepšiemu hodnoteniu to vytiahne len veľmi pôsobivý súboj Aragona proti škretom, ktorý je na úrovni za ktorú by sa nemusel hanbiť ani vysokorozpočtové veľkofilmy. /55%/ ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • The Hunt for Gollum měl premiéru 3. května 2009. Během prvního týdne ho po jeho umístění na internet vidělo milion lidí. Za celý květen měl pak na celé dva miliony shlédnutí. (gogos)
  • Scénář filmu byl zčásti vymyšlen a zčásti inspirován v dodatcích ke knize "Pán Prstenů: Návrat krále". Domyšleny byly zejména dialogy. (ricky4)
  • Rozpočet filmu byl pouhé 3000 dolarů. (Hwaelos)

Reklama

Reklama