Reklama

Reklama

Lov na Gluma

(neoficiální název)
  • Velká Británie The Hunt for Gollum
Krátkometrážní / Akční / Dobrodružný / Fantasy
Velká Británie, 2009, 38 min

Obsahy(1)

Dědic Isildurov, obávaný hraničář Aragorn a čaroděj Gandalf Šedý se pokoušejí chytit Gluma, jenž je nebezpečný, jelikož zná místo, kde se nachází jeho největší poklad "prsten". Tento stav ohrožuje celou Středozem a všechny jeho bytosti, protože temný lord Sauron po onom prstenu neúnavně pátrá s pomocí svých skřetů.
Lov na Gluma je inspirován dodatky ke knižní trilogii Pán prstenů a nepřímo osvětluje, jak se Glum ocitl v Sauronově mučírně a jak se tomu snažil Aragorn zabránit. (Bakllazaan)

(více)

Recenze (218)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Hon na Gluma má velkou výhodu v tom, že takřka každý zápor, který na něm najdete, lze snadno omluvit kouzelnou větou typu "Ale na to, že to točili fanoušci a za pár šlupek...". Já se ovšem stejně nemůžu smířit s tím, že představtel Aragorna vypadal jako moula, že příběh byl jalový a že zatímco některé scény měly opravdovou "Tolkien-Jackson" atmosféru a vypadaly fakticky filmově, jiné (souboj Aragorna se skřety) připomínaly home video (nebo spíš "les video"). ()

Sinn 

všechny recenze uživatele

Kouzelné, i když místy úsměvné a celkově nevyrovnané. Některé scény jako by přímo vypadly z trilogie, jiné příliš amatérské, případně hrající na atmosféru, které tam ale zrovna bohužel nebyla. Sebekriticky přiznávám, že čtvrtá hvězdička je především za to fanouškovské nadšení, které zapříčinilo vznik tohoto kousku. (A scény z natáčení během titulků (chihuahua!) ). ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Vyškrábeme mu ošiška, zakroutíme mu jeho špinavým krkem..“ Glum ze dna pytle a Chodec hlavními hrdiny příběhu, který může zaplnit bílá místa z úvodu první části Jacksonovy trilogie. Souboj se skřety i přes nuznější choreografii sice nechá zavzpomínat na střetnutí u Rauroských vodopádů, ale i jako ultralevný fan film, co se klaní v hlubokém předklonu originálu, to nemuselo rezignovat na soudržnost a alespoň náznaky vlastní invence. Arwen tu má frňák přes půl Roklinky a Aragorn vypadá, jako kdyby se na divoké párty zapomněl Drogo Pytlík s paní Gilraen, nicméně chápu, že castingem se tady nešlo zavděčit.. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Dávám plný počet hvězdiček i přesto, že to není tak monstrózní, velkolepá výpravná trilogie ze světa Středozemě na jakou jsme zvyklí od Pítra. Je opravdu zvláštní vidět Gandalfa, Aragorna a Arwen zahrané jinými herci než jaké jsme vídávali u LOTRa. Na tomto krátkém filmu mě nesmírně zaujala kamera, která spolu s příběhem dala filmu úžasný punc syrovosti a opravdovosti.... pro mne určitě. Takhle natočené záběry bitvy se skřety, konané v šeru lesa, ve mě vážně vyvolaly pocity jakéhosi nejasného strachu ... nevím jak to líp popsat. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Povedal by som, že fajn, ale nie zas toľko fajn. Po stránke hereckej oukej (i keď ten Aragorn, no..), kostýmy oukej, soundtrack tiež oukej, ale scenár.. nebol dva krát vyšperkovaný. Dialógy síce v žiadnom prípade niesu suché a otravné, ale ich prednes, nevhodné a nesystematické rozloženie do kadejakých prazvláštnych scén ma fakt na kolená nepoložil. Celkovo sa jedná o dobrý amatérsky počin, ale keď už sa do toho autory raz pustili, nebolo by odveci zapracovať na každej stránke filmu, nielen na bojových scénach a efektoch (ktoré boli mimochodom na amatérčinu naozaj slušné). ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Do realizace díla se zapojovali fanoušci z různých zemí. Například jeden z příznivců z Anglie vlastnoručně vyrobil skřetí šípy, které poté zaslal filmařům bez nároku na odměnu. (ondradvori)
  • Natáčení probíhalo mj. v severním Walesu a na vřesovišti Hampstead. (ricky4)
  • Christopher Dingli, který zde ztvárnil Gluma, pracoval s Johnem Rhys-Daviesem, představitelem Gimliho z filmové série Pán prstenů, během natáčení televizního snímku Helena Trojská (2003). (Vlado666)

Reklama

Reklama