Reklama

Reklama

Jane Adlerová má tři dospělé děti, prosperující pekařství a přátelský vztah s bývalým manželem Jakem, kterému už odpustila, že ji před deseti lety podváděl s mladší ženou, se kterou se pak oženil. U příležitosti synovy promoce si ex-manželé spolu vyjdou na nevinnou večeři, která se po konzumaci většího množství vína a vzpomínkách na společné soužití změnila na vášnivý sex. Když Jane vystřízliví, uvědomí si jednu úžasnou věc. Právě se svým ex-manželem podvedla tu, s kterou jí byl nevěrný, když ještě byli manželé. O Jane má také zájem bytový architekt Adam, který pro ni navrhuje kuchyň. Protože ve válce a v lásce neplatí žádná pravidla, oba muži se rozhodnou o dámu svého srdce bojovat až do posledního dechu. To vyvolá řadu nečekaných situací, v nichž se ukáže, že ani pokročilejší věk neubírá nic na pošetilosti zamilovaných. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (475)

leila22 

všechny recenze uživatele

V podstate som sa celkom kvalitne nudila. Nebyť hlavného obsadenia, išla by ďalšia hviezda dole. Nenadchýňajú ma filmy, u ktorých je ich pozerateľnosť poistená dobrými hercami a celé to ide na úkor snahy o vytvorenie niečoho zaujímavého a skutočne vtipného. Z celého filmu si pamätám už len jedinú "skypovaciu" scénu, ktorá ma na chvíľu prebrala a dokonca aj pobavila. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $75miliónovTržby USA $112,735,375Tržby Celosvetovo $224,614,744Tržby za predaj DVD v USA $36,873,193 //počet predaných kusov 2,504,811║ Režisérku Nancy Meyers a je podmanivosť pre romantiku a nadhľad mám rád, ale každým ďalším filmom akoby strácala sily a len povrchne lízne dobre rozbehnutý námet, veru tuto až tak nehrá akoby malo, má to zopár dobrých scénok ale ako celok skoro nefungujúce až uspávankové. /45%/ ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Božská Meryl, jak já moc tě miluju. Chci vidět další tvé filmy. Zde jsi opět předvedla, že patříš mezi nej herečky. Jen je škoda, že se nám to pořád nějak komplikuje a nemůžeme se poznat:-) Byl to tvůj herecký koncert. Za výkon ti dávám pět hvězd. Pupkatý Baldwin nezklamal a společně s Meryl si užívali sex. Jak já mu to záviděl:-) Malou kaňkou na filmu je herec Steve Martin, kterého opravdu nemám rád, i když zhulenému mu to celkem šlo:-) A představte si, že znám na Vysočině jednoho řidiče linkového autobusu, který vypadá úplně stejně. Oznamuji vám to jen proto, kdyby jste s ním náhodou jely, tak aby vás nenapadlo, žádat ho o podpis:-) Filmu dávám slušné čtyři hvězdy. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Filmy Nancy Meyers kromě skvělého castingu, brilantně napsaných dialogů a příjemně pohlcující atmosféry spojuje ještě jedna věc. Všechny postavy do jedné mají honosná sídla, další přechodná honosná sídla, jezdí v luxusních bourácích, mají prvotřídní job. A všichni jsou na sebe milí, chápaví, všichni se milují, objímají, podporují.. a je jen na divákovi, zda to Meyersové týmu zbaští. Já to zatím zbaštil vždycky. Vyjma dle mého trochu slabšího (hlavně hluššího) Lepší pozdě nežli později mě baví už od dob, kdy vyslala Lindsay Lohan ve dvojím vydání na letní tábor. Tentokrát nechává Meryl Streep, aby si deset let po rozvodu a po odchodu dětí z domova ujasnila životní priority, a tak trochu opět podlehla kouzlu exmanžela Aleca Baldwina. Naneštěstí se tohle nečekané vzplanutí v pokročilém věku děje v době, kdy se na scéně objevuje i nesmělý, taktéž rozvedený architekt Steve Martin. A to je vlastně všechno. Nic moc jiného se tu neděje, ale tak nějak to stačí. Škoda jen, že Meyers někdy hodně tlačí na pilu, a tak jsou některé scény docela pitomé (jako třeba když se Meryl sejde s kamarádkami, které se neuvěřitelně často dojímají a velmi otravně chichotají), další takové nijaké (aneb jak se dětičky vyrovnávají s poměrem rozvedených rodičů), jiné příliš natahované (osa Meryl – Steve – marihuana), další docela laciné (Alec nahý a před zapnutým notebookem rozvalený na gauči – rovněž zbytečně natahované).. to už si dám raději znovu scénu, kdy se lehce zamilovaná dvojice těší nad přípravou čokoládových croissantů. Nebo víc scén s výborným Johnem Krasinskim. Přes všechna pro a proti ale určitě spokojenost!! A těším se na příště.. Ještě jedna poznámka: sledoval jsem to chvílemi i v českém dabingu a ač jsou někteří dabéři skutečně dobří, chybí tam ta přidaná hodnota, to, co bortí hranice mezi něčím docela dobrým a něčím hodně příjemným filmovým zážitkem!! Takže příště raději kompletně v angličtině – ať se to nekomplikuje!! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Příjemná a sympatická romantická komedie někde na hranici středního a důchodového věku. Tam, kde se normálně pohybují herci do "třicítky" se tentokrát prohánějí herci, kterým není pod padesát. Příběh je jednoduchý a v podstatě je o tom jak starší žena dostane "na stará kolena" choutky a zaplete se se svým exmanželem, který jí před lety vyměnil za mladší verzi a do toho se do ní bláznivě zamiluje starší architekt, který jí vylepšuje dům. Škoda zbytečně přepálené stopáže a pár pomalejších částí jinak se jedná o povedenou romanci, která převážně díky hercům (stalé slušná Meryl Streep, tělem a celkovou podobou legrační Alec Baldwin a megasympaťák Steve Martin) a zajímavému příběhu potěší. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (18)

  • Scéna, ve které se Meryl Streep (Jane Adler) koupe ve vaně a Alec Baldwin (Jake Adler) sedí vedle ní, se natáčela několik dní. Herečka ale odmítla být celé hodiny namočená ve vodě, a tak byla do vany umístěna umělohmotná deska, na které byla jen trocha vody a pěna. Meryl Streep tak byla po celou dobu v suchu. (Ernia)
  • Meryl Streep požádala univerzitu Vassar College, jestli by se scény z Lukovy promoce mohly natáčet v areálu jejich univerzity, avšak škola toto odmítla a to i přesto, že zde studovala nejen Meryl Streep, ale také její dvě dcery. (jezurka42)
  • Obsazování rolí začalo v roce 2008, jednání s Meryl Streep a Alecem Baldwinem začalo v srpnu. Steve Martin se přidal v říjnu. Další herci byli do snímku obsazeni během roku 2009. (jezurka42)

Reklama

Reklama