Reklama

Reklama

Romantická komedie vypráví příběh zajímavého mladého muže, který vždy žil tak trochu schován ve své vlastní ulitě. Jednoho dne se setká s krásnou kosmopolitní mladou ženou, která mu ukáže okolní svět v těch nejkrásnějších barvách... Láska může být riskantní, matoucí a plná nedorozumění, tedy pokud nejste Adam (Hugh Dancy), který žije jaksi skrytý před nástrahami okolního světa. Jenže potom potká svou novou sousedku Beth (Rose Byrneová), která ho vytáhne z bezpečí jeho ulity. Každá akce má však nějaké následky, v tomto případě velmi neočekávané, dojemné a veselé. Jejich neuvěřitelný vztah ukazuje, že i lidé ze dvou naprosto odlišných světů mohou být spojeni mimořádným poutem. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Meteorista 

všechny recenze uživatele

Tak abych byl upřímný, byl jsem hrozně zvědav, co z tohoto snímku vzejde. Viděl jsem asi před třemi měsíci trailer a nemohl jsem se dočkat (zvědavostí) až to uvidím. Celou dobu jsem v tomto filmu hledal asi trochu víc, než v něm bylo. Přesto nejsem zklamaný, i když konec byl trochu nedotažen (nebo snad ano? - možná že právě toto je dotáhnutí do smysluplného konce -> život takový JE). Jsem si jist, že sem tento snímek neviděl naposled, to ani náhodou. Je strašně příjemný a zároveň hořký. Pohladí i zklame (ne v negativním smyslu). A i když mi to nepřipadlo jako komedie (čímž trailer mistrovsky klame), přišel mi tento film jemný a milý. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Adam s diagnózou poruchy autistického spektra. Pro začátek - tohle není komedie, přes veškerý popis filmu. Adam, jeden z přizpůsobivějších lidí s Aspergerem, se musí přizpůsobit, měnit, konfrontovat. Vcelku pěkně zpracován tenhle problém, avšak povrchně, lehce, záměně nejde na dřeň, aby to celé mohlo fungovat. Popisně je to celkem pěkné, avšak z výsledku mám smíšené pocity. Které tedy završil konec, u kterého váhám, zda to byl opravdu tvrdohlavý a velký altruismus, nebo zajímavě hloupá "ženská" logika. Tak či tak, je nám naservírován happyend druhého řádu (aneb nedopadlo to ideálně podle přání romantických diváků, ale i tak to dopadlo dobře, alespoň pro jednoho hlavního hrdinu). Což je takové kulišácké řešení jak docílit happyendu který nebude na úkor integrity samotného filmu. Adam každopádně nechytne každého. Pro mě neměl informativní úroveň a jako celek mě nenadchnul, i přes několik sympatických míst. Proto z mého pohledu nemůže dostat jinak než férové tři hvězdičky... ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když jsem nad tím filmem přemýšlel, ta holka si sama vcelku rychle podepsala ortel. A to stačilo skutečně málo. Aneb film o lidech, kteří k sobě patřili od A do Z aniž by si to uvědomovali a také velice příjemná romantická komedie s výborným Hughem Dancym, o kterém jsem předtím jak jsem živ neslyšel a nádherné Rose Byrne, o které už patrně budu slýchávat čím dál častěji :-) ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Asi by se z podobného tématu dalo vytěžit více, i když možná je to jen můj subjektivní názor a někdo to zase vidí jinak. Zkrátka pro mě určitě zklamání, i když ztráta času to nebyla. /Myslela jsem, že vztah Adama s Beth se vyvine jinak. Od Beth to neberu jako oběť, když do toho vztahu šla, nikdo ji nenutil. Vadilo mi jaké věci ji na Adamovi vadily a taky to jak je byla schopna-spíše neschopna řešit. Postupem času se mi zdálo, že ten vztah byl pro ni jen jakýsi rozmar, ale možná taky ne, jen nechtěla uvěřit tomu, že by to tak mělo zůstat a tak se probudila a svému snu nedala šanci. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Že trpí Aspergerovým syndromem jakýsi Adam, no prosím. Ale proč, proboha, jeho Aspergerovým syndromem musí trpět i stejnojmenný film, mi již jasné není. Skutečnost, že jeho Aspergerovým syndromem musí trpět Subjektiv, je skutečně k uzoufání. Už bez syndromu je Adam přeslazená kýčovitá vyprávěnka, která si však byla tak moc vědoma své nicotnosti, že se rozhodla: "A já budu něčím zvláštní." Zkoumajíc wikipedii zklamaně prohlásila: "Aj, aj, autismus už je pasé - Rain Man, Malaton..." Ale vyprávěnka to nevzdala a proklikala všechny odkazy od autismu směřující, Aspergera nevyjímaje. Spolykala to, natrávila a na diváka vyvrhla, ve vysvětlovacích chvílích i s encyklopedickou dikcí (žel informační hodnota trochu degradovala). A tak teď i Subjektiv ví, že musí být tolerantní, až se zamiluje do dívenky, která tuhle nemoc má, protože je to moc, moc citlivá bytůstka - miluje třebas hvězdičky, mývaly a mě. Jenom neví, jestli jsou citliví lidé hollywoodští filmaři. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama