Reklama

Reklama

Nakonec zemře

(festivalový název) (amatérský film)
  • Irsko He Dies at the End
Krátkometrážní / Horor / Thriller
Irsko, 2010, 4 min

Režie:

Damian McCarthy

Obsahy(1)

Muž je večer sám doma a dělá si na počítači test, který mu má říci, jakým způsobem zemře. Počítač mu klade stále znepokojivější otázky a muž začíná stále více pochybovat o tom, že je v bytě skutečně sám. (choze)

Recenze (362)

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Absolútne atmosferické inferno prevedené v amatérskej rovine na úrovni minimálnych nákladov a len s pár rekvizitami. Budovanie hororovej atmosféry a strachu z nevedomosti predstavené len za pomoci chatu je aj na dnešnú dobu neuveriteľne originálne. Je to síce námet vhodný skutočne len na kraťas ale pre mňa osobne nanajvýš zaujímavý... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Radši bych v názvu jiný spojler, než fakt, že hlavní hrdina zemře :D Jinak lekačka zafungovalo, měl jsem mrazení po celým těle a husinu ještě dobrých pět minut. 70 % ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Sice jsem "díky" nechtěnému zachycení pár ohlasů na tenhle kraťas čekala, že někde v průběhu bude lekačka, ale u srdéčka mě píchlo i tak (škoda jen, že ten "předmět" nevypadal víc strašidelně než legračně). ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Na tohle video jsem se kouknul ve 02:35 hod. ráno. Dal jsem si sluchátka, koukal a poslouchal. A řeknu Vám........ málem jsem se posral. Ještě teď mne píchá u srdce :-) Ach Bože..... ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Tak tohle nemělo chybu. Fakt ! :-) Ještě teď mi buší srdce ! Taky Vám připadá, že ta "věc" vypadala jako E.T. ? ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Si šťastný?“ Bravo, toto je presne ten minimalizmus, akého by sa podľa mňa mal držať aspoň každý druhý začínajúci amatérsky filmár s heslom „z núdze cnosť“ – atmosféra sa dá budovať skutočne len s takmer nehybnou kamerou, jedným chlapíkom v závere, ktorý za celé štyri minúty nepovie ani jedno slovo - a s počítačom a podozrivo stíchnutým večerným bytom s príliš čiernou tmou v susednej miestnosti. Kompletný kraťas na YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=4jOU3m_tHtQ ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Perfektně zvládnuté tempo napětí a nepředvídatelnosti. McCarthy si s divákem perfektně pohrává (očekáváný šok za zády hlavního představitele), každý detail sledujeme pozorně, kdy se stupňuje napětí. A ten závěr vyděsí nějak takhle. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jednoho dne zemřeš. Jestli chceš vědět jak - klikni zde." Zvědavost se nevyplácí, takže já bych rozhodně neklikal. Jenže pak bych přišel o jedno skutečně parádní BAF a to by byla škoda. Přesto netoužím vědět jak a kdy zemřu. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

8 / 10 Jednoduchá, no plne funkčná hračička, ktorá spoileruje sama seba a očividne ju to vôbec netrápi - tak či tak sa nikto nezachráni a ona to veľmi dobre vie, mrcha írska. Dávam do pozornosti najmä začínajúcim amatérskym filmárom momentálne bez nápadu; svojsky poňatý remake by mohol byť vynikajúcim praktickým cvičením. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Kraťoučkej horůrek, ale docela působivej, v rámci 4 minutových možností s docela mrazivou atmosféru a dobrým zakončením ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Máte v levé ruce dvě tabletky nitroglycerinu, v pravé injekční stříkačku s adrenalinem, na bradavkách startovací kabely a pod sebou igelit 2 x 2m bránící znečištění koberce? Pokud ano, tak jste připravení.. ()

Reklama

Reklama