Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chamtivost je dobrá, chamtivost je zdravá... Hollywoodský režisér Oliver Stone se vrátil ke kultovní postavě charismatického finančníka Gordona Gekka v podání Michaela Douglase z filmu Wall Street po 23 letech a natočil pokračování s příznačným podtitulem Peníze nikdy nespí. Děj se tentokrát odehrává v roce 2008 na pozadí příběhu největší bubliny v dějinách, která vyústila v globální ekonomickou krizi. Bývalý elitní makléř Gordon Gekko představuje padlou legendu a ikonu Wall Street. Ve vězení si odpykal trest za nelegální spekulace a nyní se věnuje ekonomickým přednáškám, které předjímají nástup globální ekonomické krize. Zdá se, že se z něj stal jiný člověk. Aspoň by tomu rád věřil mladý makléř Jake Moore (Shia LaBeouf), který zrovna řeší pracovní problémy po sebevraždě svého mentora a investičního správce Louise Zabela (Frank Langella). Ambiciózní Jake randí s Gordonovou dcerou Winnie (Carey Mulliganová), která před lety přerušila s otcem kontakt a odmítá uvěřit, že by se mohl změnit. Jake a Gordon se vídají za jejími zády, společně řeší svět byznysu a financí, zároveň se snaží pracovat na urovnání křehkých rodinných vztahů. Minulost sice člověk napravit nedokáže, ale může se snažit pomoct. Otázkou zůstává, zda to platí i v případě Gordona Gekka, který v hloubi duše touží po návratu do světa velkých financí. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (687)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Když vidím, jak LaBeouf měl krasně rozjetou kariéru, tak mě celkem mrzí jak dopadl. Tenkrát toho talentu dokázal využít i Oliver Stone, jež po letech navazoval na jeden ze svých nejslavnějších filmů (cameo Charlieho Sheena potěšilo, ale dnes už na kinofilm nemá) a ačkoliv tomu hodnocení nenapovídá, je to opět radost pohledět. A navíc je tu ten fenomenální Michael Douglas. Něco mi říká, že si doženu ještě jednu nějakou jeho klasiku a stane se jedním z mých nejoblíbenějších herců. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Lepsi cas na natocenie pokracovania o financnych zralokoch alebo makleroch si Oliver Stone ani nemohol najst, pretoze po krachoch mnohych bank a velkych firiem nielen v USA bola asi najlepsia prilezitost ukazat tie vystrasene tvare roznych investorov, o kolko milionov dolarov prave pred chvilou prisli. Ale v tomto filme nejde iba o peniaze a investovani, ale aj o rodinne problemy, co urobil reziser velmi dobre, lebo inak by bol film prilis nudny. Zaujimal ma vztah Jakea a Winnie, ktory siel dolu vodou od chvile, odkedy nastupil na scenu jej otec Michael Douglas, ale okrem toho bolo mile vidiet aj Susan Sarandon v ulohe Jakeovej matky, ktora mala v tejto dobe zrejme naivnu predstavu o predaji domov. V malej ulohe sa objavi aj Charlie Sheen, ktory si zahral hlavnu ulohu v prvej casti Wall Streetu z roku 1987 a tu sa dozviete, co vlastne za tie roky robil a ci sa mu darilo alebo nie. Nie je to film pre kazdeho, pretoze je to dialogovy film a divakom nezasvätenym do investicnych veci bude posobit nudne alebo nepriehladne... 04.11.2010 _______ Michael Douglas - (Gordon Gekko) +++ Shia LaBeouf - (Jake Moore) +++ Josh Brolin - (Bretton James) +++ Carey Mulligan - (Winnie Gekko) +++ Eli Wallach - (Jules Steinhardt) +++ Susan Sarandon - (Jakeova mama) +++ Frank Langella - (Louis Zabel) +++ Oliver Stone - (Investor) +++ Charlie Sheen - (Bud Fox) +++ Produkcia: Oliver Stone +++ Hudba: Craig Armstrong +++ (Videl v kine 02.11.2010) +++ ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $52,474,616Tržby Celosvetovo $137,431,619Tržby za predaj DVD v USA $15,497,622 //počet predaných kusov 998,394║ Toto Oliver Stone v pohode zvládol, narozdiel od predošlích jeho počinov, na to o akú tému sa jedná nieje to až tak utopisticky podané aby v tom mal divák miš-maš, ako pokračovanie to má dobré prepojenie a nerobí to hanbu predchodcovi 80rokov, len škoda že záver nemal potrebný ráz. /60%/ ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Tentokrát je návštěva Wall Street pro běžného diváka přeci jen srozumitelnější. Odbornými výzazy se sice nešetří, ale v souvislosti s ekonomickou krizí nejde o tak velký problém, který se mi chvílemi příčil u jedničky. Znovu tomu nechybí pořádný spád, rekapitulující Gordon Gekko se definitivně zapisuje mezi nejvýraznější postavy filmové historie a metafora s bublinou se jistě stane velmi oblíbenou. Stone to navíc stylově uzavřel stejnou skladbou jako v předchozím díle. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Stone to v rámci možností zvládnul celkem slušně, ale jelikož tomu v zásadě chybí nějaká zajímavější zápletka a prostředí Wall Street ani samo o sobě neni zrovna nejzábavnější téma o kterým bych chtěl přemýšlet, tak to ve výsledku neni nic co by ohromilo, navíc to je celý krapet průhledný, ale i tak to je dobrej film, Shia je sice takovej cucák a moc se tam nehodí, ale když odhlídnu od toho jak vypadá, tak to zvládá v pohodě a Dougles je už osvědčenej. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (27)

  • Ve filmu má Jake Moore (Shia LaBeouf) jako vyzvánění v telefonu ústřední melodii z filmu Hodný, zlý a ošklivý (1966). V roli jednoho z bankéřů se objevuje Eli Wallach, který ve zmiňovaném westernu ztvárnil jednu z hlavních postav. (BS)

Související novinky

Stoneova divočina

Stoneova divočina

07.03.2010

Oliver Stone se rozhodl bavit. Soudě podle trailerů na Wall Street 2: Peníze nikdy nespí, jde mu to docela od ruky. Jeho následujícím filmem bude podle všeho akční thriller Savages. Adaptace románu… (více)

Reklama

Reklama