Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nestárnoucí Harrison Ford se tentokrát objevuje v civilním dramatu inspirovaném skutečnými událostmi. Jako doktor se spojí s rodiči v podání Brendana Frasera a Keri Russellové, jejichž děti trpí smrtelnou genetickou poruchou. Zatímco zoufalý otec shání potřebné peníze, doktor se snaží vyvinout příslušný lék. Hlavními trumfy filmu jsou Fordův a Fraserův těžký hvězdný kalibr a hlavně nadčasovost tématu. Skotskému režisérovi Tomu Vaughanovi se ve vyprávění podařilo vyvážit vědecké bádání s napínavým sháněním peněz i dávkou nezbytného sentimentu. Díky tomu vznikl nečekaně nehollywoodský snímek, jenž mimo jiné ukazuje, jak podobné lékařské výzkumy vznikají a jak jsou financovány. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (89)

bourec 

všechny recenze uživatele

Tak co se týče příběhu,scénáře,režie,je to zcela rutinní záležitost,motající se kolem průměru.Je ale pravda,že z mýho pohledu se jen málo dramat dostane na nějaký vyšší hodnocení.Co se týče herců,pak Ford hraje to na co má,a nejlíp dopadla Kerri Russell,ta hraje fakt dobře.Naopak obtloustlej Fraser,ten je doslova hrůzostrašnej.Ale zas na jeho obranu,hrál někdy dobře?Ze samotnýho příběhu mi utkvělo hlavně to,že prachy bortěj všechno,i to ,co je tak důležitý.60%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Klasicky natočený film so sprevádzajúcim sloganom "podľa skutočných udalostí". Je to vlastne to jediné, čo vás na filme môže zaujať, pretože réžia aj herecké výkony sú rutinné a iba sa pdoriaďujú dôležitému posolstvu filmu. Dozviete sa , ako to chodí v americkom farmaceutickom priemysle, ak máte nápad, hlavu a chcete ho presadiť. Vzhľadom na to som sa pri filme nenudil a nechápem jednohviezdičkové hodnotenia, ono to ani nebolo tak prvoplánovo slzotvorné. Čistý priemer. ()

Reklama

WoWoW 

všechny recenze uživatele

Film, který chce hrát lidem na city. Bohužel třeba u mě to úplně nefungovalo, nevěřil jsem, že by ten film mohl dopadnout špatně a tam začala celá chyba. Bylo to až příliš průhledné. Navíc herecký výkon Frasera byl děs, běs a hrůza. Skoro se divím že mu tyhle role vůbec někdo nabízí. Za to Harrison Ford to je jiná písnička. Do role nepřístupného, samotářského doktora se hodí skvěle. A jeho výkon byl přesně takový jak od něj člověk očekává, skvělý. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Film inspirovaný skutečnou událostí natočený podle knihy The Cure od autorky a držitelky Puletzerovi ceny Greety Anand. Čekal jsem ne moc veselý snímek, rozhodně je to film o vážné věci, ale i v této složité situaci ve které se ocitá otec dvou postižených dětí, se najde pár úsměvných scén. Já být otcem postiženého dítěte, asi bych to psychicky neunesl. Vím však, že lidé jsou silné bytosti a udělají vše pro své příbuzné i přátele. DIALOG : AILEEN CROWLEY ( Keri Russell ) - Tak kolik jsi mu slíbil ? JOHN CROWLEY ( Brendan Fraser ) - Pět set. A. CROWLEY - To není tak moc. J. CROWLEY - Tisíc. A. CROWLEY - Tak pět set nebo tisíc ? J. CROWLEY - Pět set tisíc..... Dvě děti Johna a Aileen mají Pompeho chorobu což je genetická vada a způsobuje svalové oslabení. John dělá vše možné aby děti zachránil. Zakládá nadaci Pompeho choroby a slibuje doktorovi Stonehillovi ( Harrison Ford ) pět set tisíc na výzkum a výrobu léku. Dva " archeologové " zde rozpoutávají koncert emocí, beznaděje a radostí. Zatímco arogantní chování Dr. Stonehilla vyvolává úsměv a antipatie, chování a obrovská, někdy i beznadějná snaha Johna Cromwela vás nutí brečet. Hodně emotivní snímek. Ve filmu zazní mimo jiné i Hush od Deep Purple http://www.youtube.com/watch?v=eLzqQupzzmA&feature=related , Change the World od Erica Claptona nebo Truckin skupiny Grateful Dead. ()

tommy187 

všechny recenze uživatele

Mne sa filmy podľa skutočnej udalosti veľmi páčia. Mám rád "brnkanie na city" a keď sa k tomu pridajú skvelí herci ako Harrison ford a Brendan Fraser tak vznikne síce nedocenený, ale skvelý film. Znova sa ukázala pravda odveká - realita občas napíše takú kapitolu príbehu, že by ju nenapísal ani ten najlepší scenárista..;-) ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo ve městech Beaverton a Portlant v americkém státě Oregon. (Terva)
  • Film byl inspirován skutečnou událostí a knihou "The Cure" od autorky a držitelky Puletzerovi ceny Greety Anand. (Terva)

Související novinky

Tak kdy bude další díl?!

Tak kdy bude další díl?!

11.01.2010

Spidey, Indy, Wolvie a Spockie – ti všichni chystají návrat. Kdy se jich ale dočkáme? Začněme jistotami: studio Paramount Pictures oficiálně stanovilo datum premiéry Star Treku 2 na 29. června 2012.… (více)

Reklama

Reklama