Reklama

Reklama

Zakázaná planeta

  • USA Forbidden Planet (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 2200 přistávají astronauti ve vzdáleném planetárním sytému, kde mají pátrat po přeživších z předchozí kosmické expedice. Setkají se zde s vědcem ze Země (Walter Pidgeon), který se vyzbrojil poznatky již zaniklé civilizace. Žije tu se svojí krásnou dcerou (Anne Francis) a fenomenálním robotem. Planeta však skrývá i jedno strašné tajemství... (Pohrobek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Klasické sci-fi v literárním slova smyslu. Bez problémů by tenhle film mohl fungovat jako jedna z epizod Star Treku, pro který byla ostatně jeho technická stránka jednou z možných inspirací. Škoda, že údajně první elektronická filmová hudba zůstala víc v rovině experimentální než tvůrčí, hlavně díky ní nezapadne film v papundeklovém padesátkovém průměru. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Má to nápad a kéž by alespoň polovina dnešních sci-fi měla alespoň z poloviny tak dobrý nápad, atmosféru a tajemno, jako Zakázaná planeta. FIlmy bohužel hodně trpí dobou svého vzniku a tedy velmi mizernými triky (hlavně kreslené statické krajiny opravdu nejsou to, na co by se člověk těšil), ale na druhou stranu je fajn viděl Leslieho Nielsena jinak než jako šaška a hlavně zjistit, že byl jako mladík docela fešák ;) ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Skvělý nablblý sci-fi, kde je tolik nechtěný komedie až to muselo bejt naschvál. Takže výsměch, ale současně obdivuju, jak hezky si s tím někdo vyhrál, celkově je ta "zakázaná planeta" radost pohledět. Prcací dcerka ("Tak proč mě nepolíbíte tak jak to dělá každý?"), teatrální starý profesor, chrabrý Nielsen, krásně starosvětský futurobot... pár si ještě musím dohnat, každopádně v 1950s subžánru jsem asi nic lepšího neviděl. Vděčná věc. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Forbidden planet je jeden z těch mála sci-fi filmů, které se mohou pochlubit nestárnoucím vizuálem a stále aktuálním námětem. Výprava je bohužel zarytě studiová a efekty jsou občas roztomile naivní, přesto nebudí úsměv ani po těch téměř šedesáti letech. To samé se dá říci o zobrazené technologii. Kdo zná klasický Star Trek, tak se bude cítit jako doma. Zápletka ostatně působí jako jedna dlouhá epizoda z dobrodružství kapitána Kirka. I přes určitou schématičnost děje není vůbec hloupá a obsahuje překvapivou pointu a morální ponaučení. A pochopitelně i napětí a hutnou atmosféru, podbarvenou zvláštní elektronickou hudbou. Spolu se stejně vynikajícím a neméně nadčasovým The Day the Earth Stood Still šlo o první důkaz, že inteligentní sci-fi není omezena jen na stránky knih a povídek, ale může existovat i na stříbrném plátně. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Triky se dají překousnout,herecké výkony(až na robota Robby)jsou už trochu vyšly z módy ale i to se dá překousnout.Jediné co se nedá překousnout je že se to hází do jednoho pytle s béčky,podle mě je to lepší než třeba Planeta opic a nepotřebuje k tomu žádnou Sochu svobody.Zajímavé je, že jsem to viděl tak dávno ale stále si pamatuji toho neviditelného čokla.To jsem si pamatoval jediné.Pak v jedné knížce si přečtu příběh tohot filmu a docvakne mi, že je to přece ono :-) ()

Galerie (104)

Zajímavosti (27)

  • Bellerophon je hrdinou z řecké mytologie. Jeho nejznámějším činem bylo zabití Chimery – monstra, které chrlilo oheň. (HellFire)
  • Film se natáčel na stejném místě jako Čaroděj ze země Oz (1939). Zahrada, ve které přebývají zvířecí miláčci Altairy, je předělávkou vesnice Munchkin. (HellFire)

Související novinky

Teatrální Spider-Man 4?

Teatrální Spider-Man 4?

03.11.2008

Sam Raimi je zpátky. Tobey Maguire je zpátky. Kirsten Dunst je zpátky. James Vanderbilt je z kola ven. Scénáristu Zodiaca, který pracoval na první verzi scénáře, nahradil David Lindsay-Abaire. A to… (více)

Reklama

Reklama