Reklama

Reklama

Arogantní a líný princ Thadeous strávil celý život ve stínu staršího bratra Fabiouse. Závidí mu jeho odvahu, hrdinství, oblíbenost a příští post krále. Z poslední výpravy si Fabious přivezl krásnou Belladonu, aby ji pojal za manželku. Než se svatební zvony stačí pořádně rozeznít, objeví se čaroděj, který nevěstu unese na svůj hrad. Thadeouse zaskočí, když mu královský otec přikáže pomoci bratrovi získat zpět unesenou dívku a zničit čaroděje Leezara. Na cestě za záchranou potkávají krásnou, ale velice vznětlivou lovkyni Isabel, která má s Leezarem nevyřízené účty. Na cestě za záchranou Belladony je čeká mnoho nástrah a zrádných manévrů, při nichž může Thadeous konečně dokázat, že je stejně statečný jako jeho bratr. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 020)

havLord 

všechny recenze uživatele

Hodně trefná parodie, hlavně když je na scéně James Franco. Přisprostlé pasáže s Danny McBridem bych osobně výrazně zeštíhlil a ušetřený čas věnoval té chytřejší rovině filmu, která s citem pracuje s klasickými žánrovými klišé. Také skvělá výprava a bojové scény, v tomhle ohledu pěkně staromilský dobrodružný film. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Pěkně sprostá a hodně ujetá hovadinka, která ve výsledku ale velice mile potěšila svojí ehm... hrubostí a prostotou? Všechny klišé narvané do jednoho filmu, ale i tak neuvěřitelně pohodového? Jo, jde to, hlavně s ústředním sympaťákem McBridem a jeho "pomocníčkem" Francem a samozřejmě nemůžu zapomenout ani na železnou lady Natálku :-) 70% ()

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Sprosté, od začátku do konce - s tím se ale musí počítat a já si tu srandu celkem užila. Sedlo mi to, nečekala jsem víc a v mnoha momentech mě snímek dokonce překvapil vtipným okamžikem. Natalie je skvělým bombónkem :) ()

katasta 

všechny recenze uživatele

Tohle asi ocení víc chlapi, než slečny...já bych si vystačila s nějakou střízlivější verzí :oD Nápad není zlý, ale provedení mi nesedí...hudba mi přijde jako pěst na oko, ačkoli skvělá....a ve výsledku je to taková nemastná neslaná ptákovina, co se chce tvářit originálně. ()

Jillen 

všechny recenze uživatele

Guilty pleasure pohádka pro dospělé. Člověk, který má do suchara daleko a nedělá mu problém přežít film postavený na vtípcích o genitáliích a questu, jenž má kořen v překazení soulože, si Your Highness maximálně užije. A pokud do toho všeho připočteme skvělé obsazení, solidní akci, vcelku podařené triky a jeden z nejlepších soundtracků od Steva Jablonskeho, vychází nám plný počet. Jeden z těch filmů, u kterého pochopím hodnocení od odpadu, po 5* :)). Btw.: chápu i puritánské zámořské recenze :o)) ()

Riddick77 odpad!

všechny recenze uživatele

Největší TRAPNOST za posledních X let!! Nic hloupějšího a pošahanějšího jsem dlouho neviděl (parodie zrovna nemusím, nicméně tohle překračuje všechny meze, které jsem ochoten připustit, pokud se jedná o humor). Naštěstí jsem za to nevyhodil peníze v kině. Trapnost je všudypřítomná, přičemž humor je vskutku převážně na první signální. Nadávky nepovažuji za humor, čímž se komediální stránka filmu prakticky vytrácí. A když není humor, tak co tu je? No? Nic... Poslední film, který jsem vypnul před koncem, byli "Vrahouni". Tohle bylo podobné peklo, tudíž jsem to také ukončil dříve. 0/10 a absolutní rozčarování! ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Jsem z tohoto dílečka trochu nesvůj :) Né, že by se mi to nelíbilo, vlastně se mi to i líbilo, fuckoidně pojatá fantasy je docela dobrý nápad a vcelku se dá říci i neprozkoumaný, ale bohužel hlavním hrdinům něco zkártka chybělo. Právě to něco, díky čemu byste si je oblíbili. Franco je kapitola sama o sobě, ikdyž je šišlající princ, McBride je typický antihrdina, ale ještě něco málo postrádá a Portmanová, její postava se podle mě moc nerozjela a nebyla dostatečně představená, ale i tak vypadala velmi fešně!!! Každopádně se mi nový náhled do světa fantasy líbil, scenérie byly krásné, děvčata vnadná, humor surový, řežby brutální a příběh lineární. Zkousnul bych klidně druhý díl... ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Škoda, že jsme byli v kině jenom tři a museli jsme si koupit pět lístků, aby se vůbec hrálo.. ;-) Ale i tak jsme se bavili královsky. Je poněkud s podivem, že to šlo vůbec do kin a že v tom hraje Natálka, každopádně je toaletní humor tohoto filmu přesně umístěnou fackou otřesným fantasy blábolům z poslední doby, jako jsou různí Čarodějovi učni, Percy Jacksonové a spol. A řekl bych, že je důstojným nástupcem "pythonovských" filmů a osobně si myslím, že je v mnoha ohledech i překonává. Zejména dobrým příběhem, kterým se nejvíc blíží Erikovi Vikingovi, na kterého i odkazuje nezapomenutelnou hláškou "Now you see me, now you don't".. :-) ()

fremy 

všechny recenze uživatele

Fantasy snímkem se prolíná úspěšná snaha vynést nadsázku. Hrubých výrazů a sexuálních narážek mohlo však na můj vkus být ve filmu více. Oblíbení herci Zooey Deschanel, Natalie Portman a James Franco s vtipným Danny R. McBridem zajistí veselý zážitek na párty s přáteli. ()

Macejko 

všechny recenze uživatele

Netušil som, že bude tak ťažké ohodnotiť tento film. Pri odchode z kina som ho dokonca videl na celé 4 hviezdy. Áno, smial som sa. O 100% viac ako deň predtým na Paulovi. Celé je to však pomerne prchavé, samotný koncept (výpravná fantasy plná pohlavného a huličského humoru) nie je dostatočne vyťažený a počas celej stopáže sa nevyskytol ani jeden vtip, ktorý by vyčnieval z nastoleného trendu prvoplánovitosti a priniesol niečo aspoň trochu sofistikovanejšie. Potenciál bol obrovský a "Your Highness" bohužiaľ stále iba kĺzal po povrchu možností zvolenej látky. Najlepším aspektom filmu je skvostný soundtrack Stevea Jablonského. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Chvilemi mi to prislo jako parodie na Souboj titanu, ktera se inspirovala i u jinych staroreckych baji ... humor je to skutecne drsnej, rict nekorektni je slabe slovo, drsnej a uchylnej, ale ja se tak strasne zasmala u nekterych scen... ze odpoustim i trapnost nekterych scen, i kdyz ony vlastne byly i tou trapnosti vtipny... :) Nechapu, jak se reziserovi podarilo presvedcit Natalii, aby v tom hrala, ale verim, ze si nataceni museli vsichni neskutecne uzivat. Jinak komu se tenhle kousek libil, tak doporucuji jiny kousek, ktery jakoby tomuhle z oka vypadl - http://www.csfd.cz/film/252079-1-1/ ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

"No, no, no, no!Don't suck this dick!" :D Jako cože, něco se někomu nelíbí? S Natálkou jsem viděl skoro všechny filmy, ale v žádném jí to neslušelo tak jako tady, fakt kočka, a ostatní herci jsou taky super, je to prostě srandovní, skoro až pubertální (prd pubertální, spíš pohlavní:D) oddechovka, bez nějakejch hlubších myšlenek... ale to taky nikdo nečeká ne? Co? Nebo snad jo? No tak to se jděte bodnout! ;) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Pejsek a kočička vařili dort a místo obvyklých ingrediencí, které se tam normálně dávají, použili pár známých tváří a jednoduchoučký příběh. Jako dochucovadlo tam vrazili slovník dlaždiče, nějaké ty drogové výpary a sem tam i nějakou tu bizarní postavičku. Za normálních okolností by tenhle film byl jen těžko na hranici únosností, ale díky bohu, že se nebere vůbec vážně. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Neskutočne vtipný film a pravdepodobne najlepšia paródia posledných rokov. Humor je to síce brutálne prvoplánový a okrem vulgarity a sexuálnych narážok sa na nič nezmôže, možno to bolo čarom okamžiku, ale mne sa Your Highness trafil do nálady a vychutnal som si ho do posledného záberu. Dávno ma nič tak nepobavilo a rehotal som sa často a z chuti. Vtipy aj napriek priblblosti a tomu, že väčšina z nich bola v traileroch, nestrácajú šťavu a ak divák pristúpi na hru tvorcov, o trápnosti nemôže byť reči. Danny McBride je kráľ, ale zvyšok obsadenia za ním vôbec nezaostáva, bavia sa všetci bezozvyšku. Príbeh je síce klišoidný ako sviňa, ale tak veľmi, že každému musí byť jasné, že je to zámer, ktorým tvorcovia parodujú fantasy archetypy. A toto je jeden z mála prípadov, kedy mi vo filme nevadila lacná výprava a efekty, práve naopak - ešte viac posilujú ten celkový cheesy efekt snímky, ktorý ale celkom dobre funguje aj samostatne. Môžu za to hlavne svižná réžia a famózny soundtrack. "It's my birthday today." - "Fuck that." (75%) ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejpříjemnějších překvapení roku. Parádní dobrodružství s totální parodií fantasy a pohádek. Mix klasické dobrodružné fantasy s extrémním humorem alá šoustající minotaur, kouzelný dědeček prznící malá děcka nebo totálně fuckující princ. Navíc je vše zabaleno i do velice slušného vizuálu, scénář rozhodně není tupý a hudba je pěkně výpravná. Herci perlí na všech frontách, Natalie Portman je skutečně extrémně sexy. Bavil jsem se moc a jen se modlím, ať jsou tržby z DVD vysoké a zachrání provar z kin. Potenciál na pokračování rozhodně je! Viděna unrated verze a spokojenost vysoká! Dokonalost to není, ale velmi silné 4* si to zaslouží... ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Vtipné, netradiční, ovšem často vulgární a nevkusné. Smála jsem se, a hodně, ale při tom jsem si říkala, že opravdu už občas některé scény přehání. Jak se tomuto mohla N. Portman propůjčit to nevím, ale je fakt že ona ten film trošku podržela. J. Franco je dobrý herec a taky díky němu to jsou alespoň ty 3*, ale nevím, jestli zrovna díky této roli nějak zazářil. ()

AlThorKremser 

všechny recenze uživatele

U tohohle filmu jsem umíral smíchy. Tenhle film se přesně trefil a podle mně i hodně povedl. Nejlepší z celého filmu pro mně byl Standa. Film byl dobře obsazený a srandovní. Vůbec jsem se nenudil. 95% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je tak strašná kravina, až to pěkné není, jsou zde naprosto debilní postavy, až je to neuvěřitelné, jsou zde gagy, které jsou opravdu stupidní, ale nemůžu si pomoct, když jsem tohle viděl v kině, neskutečně jsem se bavil. Doslova jsem se při některých scénách řezal. Asi to bylo zrovna to, co jsem v tu chvíli potřeboval. A sedlo mi to dokonale. ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Princ a pruďas. Co o něm říci. Řechtal jsem se dost a často a místy mě úplně odrovnal.No chápu, že většina vtipů byla hodně naturální, ale na tenhle druh fimu to dokonale sedlo. Navíc myslím, že je v něm trošku něco i víc než jenom pouhá parodie.McBride je taková prasečnicová zářicí hvězda a Natálka jeho "šarm" velmi zajímavě doplňuje. A konečně jsem viděl i skvěle záporného záporáka - s menším úchylným defectem - ale tak to musí být. Kdo chce šukáním vyrábět draky, nemůže být úplně normální - "Jestli je tvoje vagína jako moje ruka, tak nebude problém". No prostě Čáry Máry Fuck. ()

Související novinky

HBO a Peter Berg zredukují lidstvo

HBO a Peter Berg zredukují lidstvo

13.06.2013

Na obrazovky zřejmě nejuznávanější kabelové stanice míří nový sci-fi seriál The Leftovers z tvůrčí dílny Petera Berga (který produkuje a zrežíruje pilotní díl) a Damona Lindelofa (který byl nenáviděn… (více)

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

31.12.2011

Další filmový rok je za námi, a tak vám přinášíme přehled nejlepších filmů roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Jako vítězný snímek z tohoto… (více)

Zrzka s mečem neřekla poslední slovo

Zrzka s mečem neřekla poslední slovo

12.02.2011

V 80. letech ji po Arnoldově boku hrála Brigitte Nielsen, před nějakým časem si měla kroužkový pancíř ve formě sexy bikin v Rodriguezově produkci navléct Rose McGowan (dokonce se objevila i na… (více)

Včera jsme to roztočili, drahoušku

Včera jsme to roztočili, drahoušku

26.08.2009

No, možná ne tak úplně včera, spíš „nedávno“. Tento týden padla první klapka historicko-dobrodružného The Eagle of the Ninth a upírského westernu Priest, taktéž už je v plném proudu natáčení fantasy… (více)

Reklama

Reklama