Reklama

Reklama

Ve filmu Nezapomeň na mě hraje Robert Pattinson rebelujícího mladíka, jenž se zamiluje do dívky v podání Emilie de Ravin (např. seriál Ztraceni). Jejich nečekaná láska musí projít silnou zkouškou způsobenou tragédií v obou rodinách. Role otců ztvárnili James Bond Pierce Brosnan a oscarový Chris Cooper. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (929)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Remember me je krásný film. Na konci jsem byl jednu slzu od 5* hodnocení, ale přesto jsou mé hvězdičky plné silných pocitů. Na první pohled je to film dost jednoduchý, s tradičním schématem syn-rebel naštvaný na svého bohatého otce rozvedeného se svou matkou. Příběh se však postupně mění spíše na metaforu náhody v lidském životě a odvahy nalézt cestu přes těžké chvíle. Vše pak naprosto změní závěr, po kterém mi otevřeně spadla čelist a celý příběh dostal úplně jinou hloubku, kterou může kdejaký romanťák závidět. A to, že hrál i slušně Robert beru jako bonus, protože vedle Pierce to ani asi jinak nešlo:). Spoiler: je skvělé vidět, jak původně rebelský syn v závěru filmu pochopí, že jako "dítě" prostě nedokázal pochopit vlastní rodiče a jeho zloba a nenávist nemá praktické opodstatnění. Z rebela se tak stává jen hloupý mladík, který méně myslel a chtěl poznat, než konal. Ten prodloužený závěr s monologem má podle mě silný a důležitý význam. Není to rada, je to pohled na lidi, kterým se právě mění život. A takových lidí je každý den opravdu mnoho... ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

4,5* za solidní podívanou, která má velmi silný, emotivní a dobře zpracovaný závěr, jenž bych nečekal ani omylem. Pierce Brosnan je tu opět skvělý, byť jeho postava mi nebyla dlouho sympatická. Ostatní herci se mi také líbili (Emilie de Ravin působila kouzelně), hudba, která provází závěrečné minuty snímku, je parádní a dotváří působivost. Remember me je film, který určitou stopu v divákovi zanechá. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tak po dlhej dobe som sa na to mrkol aj ja. Pattinson pre mňa nie je herec, ktorý by mi bol nejako sympatický, ale v tomto filme to zahral tak kvalitne, až splynul s davom a po čase som ani nevedel, že sa jedna o herca, ktorého moc nemusím. Čo sa týka filmu, tak celý film je jednoduchý, plochý ale celkom fajn zrežírovaný. Skratka taký prirodzene plynúci tváriaci sa film, ktorý mňa síce nenudil, ale mohol zaujať ešte viac. Celý film sa vlastne motá okolo toho istého a okolo rovnakých postáv, ale s toho ničoho vlastne nemohlo byť viac (ale podaril sa aj tak fajn kúsok). Koniec za to poriadne - nečakane - šokujúco prekvapil. 75% - 4* ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Nahorázně intenzivní dílko, u kterého jsem, po opravdu hodně dlouhé době, vydržel v kině až do poslední řádky závěrečných titulků. Pattinson zahazuje vizáž impotentního upíra a energeticky se představuje jako normální člověk do pohody, který do sebe kopne panáka(y) whisky, denně dá krabku Marlborek a s týden neoholenou tváří naplno prožívá každý moment v prosluněné džungli velkoměsta. Sice to stále není to pravé ořechové, ale jakmile se skicou v ruce rozrazí dveře konferenční místnosti a vypustí své vnitřní démony, tak obdivně tleskám. Tentokrát nevolám s hlavním hrdinou o pomoc... Tentokrát na něj nezapomínám. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $16miliónovTržby USA $19,068,240Tržby Celosvetovo $56,506,120Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,116,776 //počet predaných kusov 23,468Tržby za predaj DVD v USA $13,965,154 //počet predaných kusov 654,599║ príliš vyumelkovaná umelecká prázdnota, so zaujímavým obsadením ale hrať nemajú skoro čo /40%/ ()

Galerie (99)

Zajímavosti (12)

  • Ally (Emilie de Ravin) pri telefonáte s Tylerom (Robert Pattinson) ohľadom rande hovorí, aby sa stretli o 8:15. Je pravdepodobné, že ide o narážku na postavu Claire Littleton zo seriálu Nezvestní (od r. 2004), ktorú stvárnila práve Emilie de Ravin. Postava Claire totiž bola na palube letu Oceanic 815, ktorý sa v seriáli zrútil. (GTS_PUNK)
  • Severoamerické tržby dosáhly 19,1 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 56 mil. (NIRO)
  • Film se natáčel v New Yorku, na Manhattanu, v Brooklynu a v Queens. (Langy10)

Reklama

Reklama