Reklama

Reklama

VOD (1)

Anna je pohledná a úspěšná bytová návrhářka z Bostonu. Má všechno, na co si vzpomene, tedy kromě žádosti o ruku. Její přítel, nadějný kardiolog Jeremy se totiž k tomu, aby před ní poklekl a nabídl jí manželství, stále nějak nemá. Blíží se magický 29. únor, kdy podle irské tradice v tento den může žena požádat muže o ruku. A tak se Anna rozhodne, že poletí do Dublinu, kde je Jeremy na lékařském kongresu. Jenže buď osud nebo rozmary počasí s ní mají jiné plány. Letadlo musí nouzově přistát ve Walesu a Anně začíná zoufalý závod s časem. Naštěstí se nad ní slituje pohodářský majitel těžce prodělečné hospůdky. Ten jí nabídne nejprve střechu nad hlavou a posléze i svezení do Dublinu. V tu chvíli si Anna řekne, že má to nejhorší za sebou... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (300)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Příště až si pustím nějaký takový film tak mi někdo připomeňte vzít si s sebou balíček kapesníčků. Nebojím se tomuhle filmu dát pět hvězd, protože mě dostal tím, kde se to odehrávalo. Miluji Irsko, nádherná příroda, nádherní lidé, nádherná hudba. Možná jsem dětinská, ale ten romantický koktejl toho všeho na mě zapůsobil. Já vím, já vím ... téma ohrané na sto jeden způsob, přesto mě dokázal rozesmát i dojmout. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Už jsem se docela smířil s faktem, že romantické komedie neustále ohrávají stejná klišé a šablony. Lze to i pochopit, protože co nového ještě vymyslet, pokud se nechceme pouštět do nějakých extrémů a ohavností. Takže zajetý scénař, neoriginální příběh, ale především tuctový přístup bych ještě snesl. Navíc opravdu krásné irské exteriéry a velmi sympatická hlavní dvojice. ALE co nesnesu je, že v první polovině filmu, jsem se už těšil na konec, protože to byla tak hrozná nuda, že to už jsem dlouho ve svém oblíbeném žánru nezažil. Navíc v první polovině je "irskost" vykreslená tak, že tam nikdo nemá IQ nad 100, nemá vychování a je absolutně přízemní, což mne poměrně dosti mrzí. Druhá polovina nabírá pak mnohem větších obrátek a poukazuje na potenciál jak samotného filmu, tak především hlavní dvojice. Film se u mne láme zvracecí scénou a scéna s autobusem je naopak asi tou necitlivější a nejsympatičtější. Celkově jsou to i tak 4, tedy 7/10, ale mohlo to být ještě lepší a hodnocení zvedla druhá projekce. ()

Reklama

Payushka 

všechny recenze uživatele

Dalsi schematicky scenar, dalsi sablonovite postavy, dalsi sladarna. Prestupny rok nenabizi nic, co byste nevideli uz nekde jinde. Muz a zena. Nenavidí se. Postupne se sblizuji. Zamiluji se. To vse by se dalo shrnout do peti minut, zde kvuli sve drahe polovicce budou muset panove vytrpet hodinu a tri ctvrte. Tahle romanticka komedie ale ma to stesti, ze se odehrava v Irsku. Priroda a zabery po okoli jsou nadherne a potesi nejedno divacke oko. Zaroven maji oba herci mozna priserne role (predevsim chudinka Amy Adams – ja mela celou dobu chut omlatit ji podpatky o hlavu), zato jsou ale pohledni a celkem zabavni. Matthew Goode si po svem utilitaristickem Ozymandiovi z Watchmenu strihl drsneho Ira se sexy strnistem. Nejaka ta chemie mezi postavami funguje, bohuzel ke konci zacne dej opakovat na stribrnem platne uz stokrat vyrcene a ta muznejsi cast publika usina. Skoda. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne môj najobľúbenejší romantický film. Žiadna prehnaná dráma, pekná šablóna o tom, ako pekná žena ku šťastiu prišla, krásne prostredie Írska, fešácka hlavná hrdinka. Rola Anny bola pre Amy Adams ako stvorená. Neskutočne sympatická dvojica, krásne Írsko, pomalé zbližovanie hlavných postáv ma jednoducho dostalo. Od prvej chvíle ma film upútal a udržal na stoličke až do konca. Severská krajina robí z tejto komédie niečo viac, oproti iným podobne ladeným snímkam, odohrávajúcich sa prevažne v interiéroch Amerických budov, kancelárií, alebo mrakodrapov. A preto sa na tento film môžem pozerať koľkokrát chcem a nikdy sa mi nezovšednie. Rozprávkový príbeh o tom, ako sa človek veľakrát zle rozhodne, pretože nežil naplno a o tom, že na každého niekde čaká láska. ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Normálně bych to odsoudil, jako každý druhý zdejší, ale tady se sešlo až příliš toho, pro co mám slabost. Amy Adams, zapadlé hospody a k nim náležité osazenstvo, cynický hlavní hrdina vs. sebejistá dáma, Irsko celkově a spousta smůly. Je tu velké množství věcí k vyškrtání a při tom vynuceném happy endu už asi někteří mlátili hlavou o stůl, ale já už níž jít bohužel nemohu ... už je to zamčené v guilty pleasure šuplíku. // 60% ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu se objeví 44letá láhev whisky Jameson. Problém je, že má na obalu čárový kód, který se v té době ještě nepoužíval. (Dr Lizal)
  • Jeden ze starších mužů v hospodě říká, že poslední vlak odjel z Dingle v roce 1987. Ve skutečnosti odjel poslední vlak z Dingle v roce 1953 na úzkorozchodné trati směrem do Tralee. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama