Reklama

Reklama

V létě roku 1957 se sedmiletý Bryce Loski přestěhoval spolu se svými rodiči a starší sestrou do malého městečka, kde se setkává s dívkou ze sousedství a zároveň novou spolužačkou, Juli Bakerovou. Zvědavá a bystrá Juli se do něj na první pohled zamiluje. Bryce se jí naopak snaží ze všech sil zbavit, zdá se mu dotěrná a protivná. Léta běží, rozporuplný vztah Bryce a Juli se nijak zásadně nemění. V sedmé třídě však nastává v Bryceově životě velká změna. Po smrti babičky se k nim nastěhuje dědeček Chet, který vidí Juli v úplně jiném světle. Imponuje mu její tvrdohlavost a odhodlání. Jednoho dne se Juli rozhodne zachránit starý platan, který stojí v jejich ulici. Prosí Bryceho o pomoc a doufá, že ji podpoří. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (766)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná výprava do konce 50. a začátku 60. let v USA, kde společně s hlavními hrdiny prožijeme romantický příběh první lásky z klučičí i holčičí perspektivy. Moc hezky zde fungoval humor a skvěle mi sednul způsob vyprávění. Film se nejspíš zabydlí především v srdcích divaček. Nicméně, mohu potvrdit, že si na své přijdou i drsní a tvrdí chlapi. Zkrátka, každý si v tomto kousku najde něco. Příjemné pohlazení po duši. [86 %] ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Zbožňuju tyhle malé, ale něčím přesto výjimečné filmy, které mají svým příběhem, co říct. Bob Reiner si tak trochu zopakoval Stand by me, aspoň na první pohled. Na druhý pohled si ale jde všimnout, že už neměl po ruce tak skvělou předlohu. Styl vyprávění on/ona, on/ona, on/ona a tak pořád dokola se po čase omrzí, ale nudit nezačne. Co ale nikdy neomrzí, je příběh o dospění dvou lidí, kteří prohlédli svou vlastní hrdost. Vždyť kdo za svůj život nepoznal takového jednoho Bryce nebo Juli? ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Otázka každé ztřeštěné mladé holčiny: Má mě rád, nemá mě rád. A do toho si trhá lístečky dokud z pampelišky nezůstane jenom stonek. Nádherně a neskutečně příjemně odvyprávěný dětský příběh o láskách, strastech a radostech, kterých se člověk může dočkat, ale i nemusí. Každopádně v každém ohledu ho tento film svojí láskou zahřeje a na hodinu a půl vyloudí pohodový úsměv na obličeji. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vůbec mě tenhle film nelákal, ale nedávno mi byl doporučen, dal jsem mu šanci ... a nelituju. Dostalo mě to. Dojalo. Je to krásný, milý, zajímavě odvyprávěný příběh. A fun fact: Při sledování jsem si vzpomenul na film Stand by Me, přesné vykreslení těch vztahů mezi dětmi mi ho úplně hrozně připomínalo. No a překvápko - on to natočil stejnej režisér :-) ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Rob Reiner, Andrew Scheinman | Hudba: Marc Shaiman | Produkcia: Rob Reiner, Alan Greisman | Distribúcia: Warner Bros. | Štúdio: Castle Rock Entertainment | Rozpočet: 14 miliónov $ | Tržby: 1,755,212 $ || Pekný, nie úplne tradičný film s citlivosťou pre osobnosť dospievajúceho dieťaťa. Zobrazenie dôležitosti rôznych elementou pre dušu, s nepoškvrneným hodnotovým rebríčkom. A k tomu ešte z dvoch uhlov pohľadu. Lahoda na jeden večer. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • V severoamerických kinech film utržil 1,8 milionu amerických dolarů, celosvětově 4,3 mil. (NIRO)
  • Ve scéně po dražbě, kdy je oběd s košíkáři, tak Bryce (Callan McAuliffe) zvedne Juli (Madeline Carroll) ze židle a chce ji políbit. Při jeho vyprávění stojí Juli čelem ke dveřím a Bryce zády, při vyprávění Juli je to naopak. (gegina31)

Reklama

Reklama