Reklama

Reklama

Snížit se

(festivalový název)
  • USA Get Low (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Po řadu let se lidé z města obávali místního samotáře Felixe Bushe (Robert Duvall). Mluvilo se o něm jako o chladnokrevném zabijákovi a dokonce se povídalo, že má nadpřirozené schopnosti, protože podepsal smlouvu se samotným ďáblem. A to byl důvod, proč se mu lidé vyhýbali. Jednoho dne Felix vyjel do města s brokovnicí a velkým balíkem peněz. Chtěl zaplatit pohřeb. Svůj vlastní pohřeb, a to zaživa. A také chtěl, aby všichni, co o něm vyprávějí historky, tam přišli a aby mu je vyprávěli na poslední cestě. (NGP)

(více)

Recenze (48)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se nesetkal s filmem, který se táhnul jak důchodci pro důchod, ale pořád jsem na tom filmu viděl něco zvláštního, že jsem ho prostě musel dokoukat do konce. Get Low není nic velkýho. Jenom má divně tajuplnou atmosféru, což je docela zvláštní, protože film sám o sobě zase tak divný a tajuplný není. Jasný, je v něm jedna otázka, na kterou čekám celý film, ale takový otázky filmy mají skoro pořád. Každopádně jsem se bál, aby mi ten film vůbec něco řekl, a nakonec řekl. Celou dobu jsem tak žil v nejistotě a ve výsledku jsem zase až tak zklamanej nebyl. Jak často člověk potká film, který se odehraje v americkým vidlákově ve 30. letech a ještě s tak zajímavým nápadem, jako právě objednávka vlastního pohřbu? ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jednou za příliš dlouhou dobu narazíte na výborný film, nečekaně a aniž by jste mu šli jakkoli naproti. GET LOW mi byl jedním z mála takových. Malý velký příběh, který měl málo a přesto naprosto všechno. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se, že mám tyhle filmy se zvláštní atmosférou ráda a tady byla skvěle promítnutá na plátno. Kolem Felixe kroužil ten prazvláštní esprit, který mně nedovolil, abych odešla, ale dodívala se až do závěrečné tečky. Příjemná změna. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Hodina a půl čekání na velkolepé odhalení a následné zklamání. Takové je sto minutové Get Low v jedné větě. Upřímně, takhle vypadá po všech stránkách (hudba, kamera, herecké výkony) výborně natočený film s nulovým dějem. Až do posledních deseti minut se nic neděje, postavičky prakticky jen byrokraticky zařizují věci týkající se pohřbu, zatímco je divák neustále ujišťován, že až konečně k pohřbu dojde, dozvíme se o hlavním hrdinovi o něco více než to, že je to zarostlý samotář. Drama či komedie? Ani náhodou. Ale pokud náhodou hledáte film, kde si můžete pustit posledních deset minut, aniž byste přišli o cokoliv z dějové zápletky, vřele Get Low doporučuju. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý nápad tejto snímky, kedy sa istý starý pán rozhodne zúčastniť svojho vlastného pohrebu. Snímku som si pozrel kvôli Robertovi Duvallovi a mladému Chandlerovi Riggsovi, známeho zo seriálu The Walking Dead. Je to taký typický priemerný počin. Herci dobrí, ale žiadna extra sláva, rovnako tak ich podané herecké výkony. Príbeh síce celkom kvalita, ale o dialógoch by sa už dalo polemizovať. Hudba ušla ale vôbec nič známe nezaznelo. Ja som sa miestami nudil, miestami sa mi to naozaj páčilo, sem tam boli hluché miesta. Ono by sa dalo povedať, že to nieje snímka pre všetkých, musíte mať naozaj radi ťahajúcu drámu, inak to pre vás ani nič moc nebude. Takže presne takej skupine ľudí by som to doporučil. Ale snímka nemá nič, na čo by ste si neskôr spomenuli, iba ak čo sa týka tej mojej prvej vety. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Zcela jistě podhodnocená záležitost. Ano, děj se mírně táhne a je vlastně kompletně popsán v obsahu. Celý si jej přivlastnil tradičně skvělý Robert Duvall, jemuž příjemně sekunduje funebrák Bill Murray a skvělý černý pastor Bill Cobbs. Film je o dávné zlé údálosti o jejíchž verzích si městečko s děsem šeptá když se jednoho dne Felix Bush zjeví se svojí drožkou na hlavní ulici. Chce si zařídit svoji pohřební párty, ale chce u toho být živý. Je zván každý, kdo mu o něm poví nějakou tu hrůzostrašnou historku. Pastor ve městečku s pohřební párty nemrtvého nechce nic mít a tak se příležitosti chopí místní majitel pohřebního ústavu Bill Murray. Je to navíc jeho poslední šance před krachem, protože na rozdíl od Chicaga, kde lidé vědí jak zemřít a nechávají se zastřelit, přejet autem či utonou, ve městečku nikdo neumírá a všichni se těší dobrému zdraví. Což je ovšem pro pohřební ústav zásadní problém.... Nevadí mi, že se ve filmu prakticky nic nedělo. A nevadí mi, že na to nicnedělání byl nasazen Duvall. Naopak tahle lidská role starce obtíženého výčitkami mu skvěle sedla. K tomu připočítávám krásné záběry podzimních lesů a Ameriky dvacátých let podbarvené příjemným dobovým soundtrackem. * * * * ()

predators 

všechny recenze uživatele

Je třeba dodívat to do konce a i potom budete mít hořkost v puse. Prostě né každý tomu přijde na chuť a je jasné, že zase tak velká ryba to nebyla, ale...prostě si na to chcete počkat! 70% ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Love story naruby uvarená z tej najhollywoodskejšej vody, ktorú nad hladinou drží charizmatický výkon Roberta Duvalla. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní / Komedie / Drama? WTF? :-) Ale jo, dalo se. Hodně pomalu plynoucí příběh odkrývá velké tajemství starého pána žijící mnoho v osamění na kraji malého města. Vše se kolem něj dává do pohybu, když si zaživa chce uspořádat svůj pohřeb a pod příslibem darování jeho majetku na něj pozve celé město. Pointa dobrá, herecké výkony zajímavé, ale ve výsledku to mělo k mysteriózní atmosféře daleko, komedie to byla asi minutu s přivřenýma očima a drama to je takové polovičaté. ()

st.ranger 

všechny recenze uživatele

Velice zvláštní film, trochu mi připoměl Somewhere. Film téměř bez děje a k ničemu nevede. Jediné očekávání je samozřejmě ukryto v monologu, který detailně popisuje pozadí úplně první viděné scény. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Opravdu zvláštní film, který do značné míry uvěřitelnou atmosféru a osobité vyprávění příběhu s trochu přímočarou a do značné míry klasickou stavbou. Zajímavý nápad a vůbec vše ostatní je bez problému na tři hvězdičky, ta čtvrtá je jen a pouze za Roberta Duvalla. Herec, který je právem sázkou na jistotu, přivádí poustevníka Felixe k životu takovou měrou, že vám ještě nějakou dobu zůstane v hlavě. ()

Tirion 

všechny recenze uživatele

Snímek je originální hlavně nápadem starce uspořádat si vlastní pohřeb, který je sám o sobě bizarní. To je vlastně vše, nic jiného film nenabízí. Důvodem, proč film sledovat je v podstatě osobitý koncert R. Duvalla, který si s rolí starce Felixe skutečně vyhrál. Výborně mu sekunduje i B. Murray, který v roli majitele pohřební služby s duchem obchodníka působí celkem komicky. Ostatní charaktery působí oproti oběma zmíněným vybledle. Celým dějem je protkána nit velmi zvláštní atmosféry, která vtáhne diváka do děje, ačkoliv dějem se to až zdráhám nazvat. Zkrátka, přestože to tak tvůrci zřejmě nechtěli, tak se jedná o dobrou oddechovku, která ale naše kina minula právem. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Film se trochu příliš pomalu plíží k závěrečnému odhalení, které neohromí. Dílo je to pěkné, a rozhodně nedůležité. ()

Caym 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, zvláštní, zvláštní. Teda - hlavně, když si nečtete popisek zezadu na krabičce DVD. Prapodivných samotářských postav už tady bylo (a ještě bude) - a happy obratů (všichni se ho bojí - obrat o 180° - nakonec si ho všichni oblíbí) taktéž, a přece mě ten film nutil zůstat až do konce (atmošku třicátých let v Tennessee se filmařům povedlo zabít kupodivu až na konci songem, který se k příběhu hodí asi jako když žvýkačku přilepíte zespodu na židli). Snad to bylo příběhem, který si i přes lehko předvídatelné chování a motivace hlavních postav dokázal najít skulinky a dostal se za moje (zřejmě) příliš jednoduché smýšlení, snad to bylo atmosférou třicátých let (tu já ráda) a nebo, prostě a jednoduše "it was magic". Murrayovy komické schopnosti a Duvallovo uvěřitelné "ustřelím ti hlavu" - kdo že tady dělá komu pohřeb? Vlastně pořád nevím, která postava mě bavila víc (když škrtnu mladého pomocníčka, který byl tak prvoplánově hodný a skvělý a hollywoodský, až bych brečela) - myslím, že Murray má pořád lehce navrch. Přece jen, ty jeho hlášky a úlisný obchodnický výraz, popřípadě kamenná tvář... Když čekáte jednohubku a dostanete jednohubku, jste v klidu. Já víc nečekala. ()

moviefilm 

všechny recenze uživatele

Celý film sa nesie prakticky bez deja, s úžasným nápadom, popretkávaný drobnými malými myšlienkami, ktoré všetky vrcholia v bravúrnom závere, z ktorého tá posledná časť je síce predvídateľná, ale je ukončená neuveriteľne dôstojne, že som tomto ukončení upadol do takého emočného stavu, ktorý sa ani slovami nedá opísať. Skutočne nádherný film a mám veľké nutkanie dať plné hodnotenie, ale vzhľadom na miernu scenáristickú nezvládnutosť istých momentov v úvode filmu a na predvídateľnosť zostávam objektívny a jednu * uberiem. Aj tak ale film, ktorý si oplatí pozrieť, ale treba chápať viac vecí... ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Docela originální nápad s vlastním pohřbem a docela dobře dobově natočeny, s docela dobrejma hercema, co podávaj docela dobry výkony. Docela mě to bavilo, ale místama sem se docela nudil. Festivalovej nápad Snížit se mi nedává smysl, jako kdo se má snížit a kam a proč a co a jak? No každopádně takovej průměr, no. Docela... ()

markuc 

všechny recenze uživatele

Priznam se, ze s timto hereckym obsazenim jsem cekal vice. Slaby scenar, obcas zbytecne zpomalene sceny, vyvazovano akorat suchym humorem. Jinak plytke filmove predstaveni, takovy bezny prumer - snimek nicim neprekvapi. ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Malý nenápadný ľudský film, v ktorom divákovu pozornosť udržuje hlavne tajomná atmosféra chlapíka a jeho morbídneho nápadu. Avšak chýbalo tomu viac akčnosti, lebo dej bol mierne rozvláčny, a tým pádom divák očakáva impozantnú pointu, ktorej sa úplne nedočká. ()

0lie 

všechny recenze uživatele

Příběh jehož děj měl velký potenciál, jak pro komedii či drama zůstal plně nevyužit i přes skvělé obsazení a kvalitní herecké výkony. Dvě hvězdy za provedení a jedna hvězda za nápad. ()

Reklama

Reklama