Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V lehké komediální nadsázce sledujeme příběh slušného, hodného, ale do dnešního života se skoro nehodícího doktora Čeňka Dobeška. Byť svědomitým lékařem, neumí svého povolání či poslání využít ke svému prospěchu jako jiní jeho kolegové ze studií nebo ze špitálu. Spokojen se svým životem po boku hezké manželky Zuzany a i bohužel úděsné tchyně Marie Košvancové v panelákovém bytě 2+1 ochotně a v jakoukoliv dobu vyhoví prosbám všech, kteří zazvoní u jejich bytu, žádající jeho služby. Svou pokornou skromností a ochotou pobuřuje svou tchyni, která by ráda měla za zetě doktora s velkým D, tedy někoho, kdo je především uznávanou osobností, vydělávající velké peníze. A nesloužit komukoliv a zadarmo, jako to činí Čeněk. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (588)

cariada 

všechny recenze uživatele

Nevýrazný , hodně křečovitý film, který se hodí spíš tak někdy k ránu, když se člověk nudí a nemůže spát. Občas se sice i pousmějete, ale jinak je to takový to umělý přehrávání a snažení se udělat za každou cenu vtip. Troška by měl točit radši pohádky ty mu celkem jdou. Ale filmy jako tenhle či Kamenák to je děs. Slunce už znova neudělá, či pohodovou Botu taky znova nenatočí, tak mu zbývají jen ty pohádky. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se vypravil jen ze zvědavosti. Zajímalo mě, jestli budu dávat tak nízké hodnocení jako většina z vás, nebo snímek budu hodnotit podstatně lépe. Výsledek už tedy vidíte:-) Co si budeme povídat. Je to troškovina od začátku do konce. Ale určitě ne taková nuda, jak to vidí ostatní. Musím pochválit na české poměry pěknou kameru. Rozhodně překvapila. Herecké výkony nejsou nejhorší, i když někteří herci jsou trochu trapní. Srovnání s Kameňákem není na místě. To je potřeba si uvědomit. Za sebe mohu říci, že existují horší české komedie. Je ale třeba ještě dodat, že ve skutečnosti bych takového doktora a ani tchýni nechtěl:-) Hodnotím 45% ()

Reklama

Derek odpad!

všechny recenze uživatele

po kamenaku 3 dalsi film ktory ma iritoval, ci uz nechutnou syntentakovou hudbou, trapne prehravajucimi hercami alebo nevyraznou televiznou reziou bez napadu a invencie... toto jednoznacne nie je film do kina alebo pre mna... troska sucks.. Nedavno som si pustil kawasakiho ruzu a nechce sa mi verit ze oba filmy su z jadnej atej istej krajiny:-/ ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vypadá to spíše jako podle Rosamundy Pilcherové, než Švandrlíka. Troška už zřejmě nikdy nepřekročí stín hoštické trilogie a zůstane u kameňáků a červené knihovny. Občas jsem se uchechtl, avšak na jedno podívání zcela dostačující. Hvězdu za pěknou s/m scénu s následnou fotodokumentací a druhou za rašpli Holubovou, která se sice potácí někde mezi Škopkovou a macechou z Mrazíka, ale celkově je neodolatelně jedovatá, zmije jedna. Škoda, že při scéně holení nevsadil Troška na pořádné gore, mohla být ještě jedna hvězda navíc. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

První, co mě napadlo po filmu bylo, jestli stálo štábu a hercům za těch pár minut filmu odjet na natáčení do Afriky. No, asi stálo, ale ve filmu byly ty scény stejně zbytečné. Pěkná dovolená zdarma. Tedy za honorář...ale ona byla určitě neskutečně pracovní, žádná pohoda a safari :-) Stejně to zaplatili sponzoři. Pokud vás zajímají kteří, stačí prvních pár minut filmu a dozvíte se jejich jména. Herci hráli hrozně a Jaroslav Šmíd mi je navíc strašně nesympatický. Pointa postavy Jiřího Langmajera (Dr. Pištělák - kdepak už jsem to jméno slyšel? No ano, v jiné komedii! Ale tu autoři tohoto počinu asi neviděli nebo se jí nepoučili, protože ta byla vtipná.) byla povedená, nicméně, to velmi slabý děj rozhodně nepostavilo na nohy. Zlatá princezna ze mlejna, tam od čerta a vodníka podle představ Zdeňka Trošky pitvoření se očekávám...od "normálních" lidí, kteří vystupují v tomto filmu, mi to vadí. Pana Švandrlíka jsem měl velice rád, ale jeho prózy jsou o dost slabší, než krátké povídky typu Draculův švagr - byť i ten pohříchu herecky nezajímavý. Takže film nepřekročil stín ne úplně skvělé předlohy. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • Většina lokalit byla situována mimo obvyklé turistické trasy, kde byl běloch atrakcí. (blackrain)
  • Několik záběrů bylo pořízeno i z lokací Českého ráje, konkrétně ze Všeňě u Turnova (Zetwenka)

Reklama

Reklama