Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V lehké komediální nadsázce sledujeme příběh slušného, hodného, ale do dnešního života se skoro nehodícího doktora Čeňka Dobeška. Byť svědomitým lékařem, neumí svého povolání či poslání využít ke svému prospěchu jako jiní jeho kolegové ze studií nebo ze špitálu. Spokojen se svým životem po boku hezké manželky Zuzany a i bohužel úděsné tchyně Marie Košvancové v panelákovém bytě 2+1 ochotně a v jakoukoliv dobu vyhoví prosbám všech, kteří zazvoní u jejich bytu, žádající jeho služby. Svou pokornou skromností a ochotou pobuřuje svou tchyni, která by ráda měla za zetě doktora s velkým D, tedy někoho, kdo je především uznávanou osobností, vydělávající velké peníze. A nesloužit komukoliv a zadarmo, jako to činí Čeněk. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (589)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Troška je svým způsobem génius. Hodinu deptá diváka a postupně jej duševně likviduje, odsává mozkové buňky a snižuje mu standardy na kvalitní zábavu... Aby pak v druhé polovině vytáhnul relativně civilní situace, místy až nepřístojně dobré herce (Stanková, Vladyka, Novotný) a vlastně docela i vkusný humor. Přežijete-li tedy příšernou první polovinu (což se celkem dá, především díky fajn Šmídovi) a do konce filmu zavřete oči a ucpete si uši, kdykoliv se na plátně objeví příšerná Holubová, dostanete vlastně docela snesitelnou blbůstku, mezi jejíž objektivní klady pak patří především solidní technická stránka. BTW Troškův výstup v roli doktora je geniální!!! Ale ano, uznávám momentální pokles čehokoliv, co jen vzdáleně souvisí s dobrým vkusem. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

V souvislosti s jinými filmy z Černého kontinentu mě napadají pro toto dílo názvy jako: "Vzpomínky na vejlet do Afriky", "Hotel Sranda" a hlavně "Producenti musejí být šílení".. Bakelitová komedie plná úmyslně obludných hereckých nevýkonů, uhýkaná jak hyperaktivní osel v říji a s jednou drobnou ošmatávací rolí, kterou si autor evidentně napsal na tělo, aby ji mohl úmyslně kazit a následně opakovat. Tetsuo konstatuje, že v Troškově lidové tvorbě nevystupuje žádná normální postava, jen karikovaní idioti a/nebo kurvy. Má naprostou pravdu, ale když se tak člověk rozhlídne, vidí jich kolem sebe plno, tak proč vlastně nezacílit na obsáhle spektrum zvýrazněním jeho povahových rysů? Nebude nakonec Zdenda nepochopený filmařský génius..? Ještěže jsem si na jiném kanále s trefným přídomkem "Cinema" spravil chuť poslední čtvrthodinou The Last of the Mohicans, jinak bych měl noční můry, kde by mě naháněl nahý se svou mambou obtočenou kolem pasu.. ()

Reklama

Pepinec odpad!

všechny recenze uživatele

V bodech: Odporně hysterická Holubová - uříznutí prdele břitvou - 100+1 pokus o vtip na téma "uříznutá prdel břitvou" - odporně hysterická Holubová. Popisem: Kdybych byl podobnej minimalistickej Troškař a myslel si, že takovýhle velký hovno hodím po lidech a oni mi za to poděkujou, musel bych tou břitvou dobrovolně rozřezat sám sebe na tolik kusů, kolik nehereckejch výkonů obsahuje tenhle 102 minut dlouhej omyl. Glosou: Nebejt Holubový, odendal bych aspoň ten vykřičník za odpadem. ()

Dr. Hawkeye odpad!

všechny recenze uživatele

Když jsem před lety viděl poprvé Kameňák, brečel jsem po celou dobu smíchy. Pravda, byl Silvestr který jsme slavili na chalupě s kamarády, měl jsem v sobě asi deset piv a nemálo panáků (a něco THC), ale stálo to za to. Tady mi ale došlo, že ani takto silná intoxikace by Doktorovi od jezera hrochů nepomohla. Uchechtl jsem se jednou... ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Po překvapení jménem Nejkrásnější hádanka jsem byl zvědavý na tolik kritizovaný snímek od režiséra, jehož pověst ho předchází. Bohužel, Doktor od jezera hrochů je… zklamání? Ne, tolik jsem od toho nečekal. Nuda? Ano. Za celý film jsem se zasmál sotva jednou a pousmál tak třikrát. Některé scény (hlavně ke konci) sklouzávaly přes hranice dobrého vkusu a trapnosti. Navíc zde najdete maximálně tři normální postavy (Stanková, Vladyka, Novotný) ale tím to končí. Výjimkou je ovšem Holubová, jejíž tchyně je sice dost nenormální postava, ale zahrála ji bravurně, takže to jsem ještě ochoten skousnout. Když si to tak zpětně projíždím, tak jediný, kdo mě opravdu překvapil, byla právě Alžběta Stanková - pěkná, mladá a nad mnohými výkony rozhodně vyčnívající. Ovšem zbytek nestojí ani za zmínku. 40 %. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • Na natáčení spolupracovali filmaři z filmového studia v Nairobi. (blackrain)
  • Když přijede letuška poprvé sama k rodičům dr. Dobeška (Jaroslav Šmíd) a vystupuje z auta, je vidět v předním okénku odraz mikrofonu zvukaře. (rakovnik)
  • Jídlo filmařům připravovala místní kuchařka. (blackrain)

Reklama

Reklama