Reklama

Reklama

Experiment

  • USA The Experiment
Trailer

V šokujícím psychologickém thrilleru si zahrál Adrien Brody a Forest Whitaker. Téma filmu se točí kolem dvaceti čtyř mužů, kteří se účastní experimentu, který má simulovat život ve státním vězení.  V šokujícím psychologickém thrilleru natočeném na základě nechvalně známého Stanfordova vězeňského experimentu si zahráli oscaroví herci Adrien Brody a Forest Whitaker. Tým vědců provádí dvoutýdenní psychologický experiment, kterého se účastní čtyřiadvacet dobrovolníků. Pravidla jsou jednoduchá: některým ze zúčastněných bude přidělena role dozorců a ostatní budou vězni. Ačkoli jsou bachaři jasně poučeni, že musejí udržet pořádek mezi vězni bez použití násilí, po vypuknutí vzpoury mezi trestanci jdou jakákoli pravidla stranou. Čím více se muži vžívají do svých rolí, tím více se o slovo hlásí moc, strach a celý experiment se dostává absolutně mimo kontrolu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (402)

Fr 

všechny recenze uživatele

HLEDÁ SE SUBJEKT NA BEHAVIORÁLNÍ EXPERIMENT..... Hra na vězně a dozorce. Jelikož se nejedná o film typu XXX, je potřeba dodržovat nějaká pravidla. Ale jak udržet pořádek bez strachu?.... Baví mě filmy založené na psychologii postav, které jsou uvězněni v uzavřeném prostoru. Děj poté vypovídá mnohé o NÁS – lidech, (údajných) pánech tvorstva. Bohužel tomuto filmu chybí nějaká idea (jakákoliv hmotná!!!). Něco víc, než jen ukázat násilí a pár magorů schopných vládnout, když mají pomocníky v síle moci a strachu. Emočně občas ucházející, ale duševně – PRÁZDNÉ!! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nevím, co znamená slovo BEHAVIORÁLNÍ. 2.) Chystám se na rituál zasvěcení. 3.) Mám kamaráda a hledáme návod na erotickou hru. 4.) Stále věřím, že jsme na evolučním žebříčku výš než opice. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * Víte že? Uživatel na csfd - assass1n dokázal do obsahu vecpat herce E.Wooda přesto, že tam nebyl? (Néé debil! NEBIL!!!). Už staří Mayové předpovídali, že lidé se jménem Wood, budou viděni i tam, kde být nechtějí...... a že Stanfordský vězeňský experiment byl skutečností? ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Waw. Američtí soudruzi začínají docela tupě vykrádat náckovskou produkci! Už se těším na nekonečný seriál Chřestýš 111 s Hasselhoffem v roli Zimira, který na Interstate 60 rozjebává v rámci product placementu napulírované kraxny zkomírající americké provenience. Poznámka k autorovi obsahu: Zvlášť úžasný byl v tomto filmu výkon Eliah Wooda v roli neviditelného vězně! Myslím, že tímto naprosto překonal svou vynikající kreaci ducha v Paranolmal Activity! ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Príbeh o hraniciach ľudských schopností a možností s jednou obeťou na živote. Svojím spôsobom išlo o podobenstvo ľudských hodnôt a ich obhajobu v mimoriadne sťažených podmienkach, a to pre obe strany experimentu. Herecké výkony zaslúžia uznanie. Hodnotenie tu podľa mňa absolútne nezodpovedá skutočnosti. Film je ďaleko lepší a stopercentne stojí za pozretie. A výkon Foresta Whitakera je oscarový, v pôvodnom znení je to ešte väčší zážitok. Ako sa z ľudí môžu stať hovädá ľahko a rýchlo. Povedal by som, že sa to presne triafa do dnešnej doby, kedy prachy sú nadovšetko. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

The Experiment je remakem slušného (nikoli však vynikajícího) německého filmu Das Experiment, který jsem viděl poměrně dávno, takže se vyhnu bližšímu srovnání. Je zde hned několik problémů. The Experiment je po vzoru svého předchůdce strašně předvídatelný, divák je schopen naprosto přesně odhadnout, co se bude dít dál - a to i bez znalosti původního filmu, či povědomí o skutečné události z roku 1971. Dalším problémem jsou bez výjimky nesympatické postavy - i ten Adrien Brody, který mi normálně vůbec nevadí, zde na mne působil velmi nepříjemně. No a do třetice ta nejzásadnější výtka - když v psychologickém thrilleru nejste absolutně schopni uvěřit vývoji postav, je zle. Kdyby se jednalo o originální projekt, byl bych smířlivější, za daných okolností však nemůžu dát víc než dvě hvězdy - remake, který není lepší než originál, je špatný. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Německý film jsem brala, ačkoliv vyloženě odvařená jsem z něj taky nebyla, protože oni slibný námět zpracovali filmařsky nepříliš obratně. A proto nechápu, jak to režisér, který měl k dispozici Adriena Brodyho a Foresta Whitakera, mohl zkazit ještě víc. Film je poměrně krátký a nestihl uspokojivě dopříst všechny nitky, které na začátku a během průběhu přislíbil. Také mi chyběla zpětná vazba z velína, jenom zvednuté dveře mi nestačí, já chci tváře, výměny názorů a emoce. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Remake filmu založeného na knize, která byla inspirována skutečným experimentem ve vězení Stanford. (darek kartac)
  • Filmovanie prebiehalo v americkom štáte Iowa a na viacerých miestach v ďalekej Indii. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama