Reklama

Reklama

Film natočil oceněný tým, který stvořil úspěšný seriál Kancl. Anglie sedmdesátých let je plná swingu a tři přátelé a vyvrženci společnosti tráví svůj čas vtipkováním, popíjením, popichováním a balením děvčat. Tajně však sní o tom, že jednou utečou ze svého dělnického města. Freddie (Christian Cooke) je obchodník, kterého si právě všiml jeho šéf, Mr. Kendrick (Ralph Fiennes). Freddie je rozpolcený mezi životem plným popíjení se svými kamarády (Tom Hughes a Jack Doolan) a příslibem zářivé budoucnosti. Vše se ještě více zkomplikuje, když se do Freddieho zamiluje šéfova dcera. Ve filmu dále hrají Ricky Gervais a Emily Watson. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Obsazení slibuje víc, než film skutečně nabízí. Bohužel si scénárista neujasnil, jestli chce napsat přisprostlou komedii s trapně pubertálními narážkami, nebo drama o dospívání a hledání cesty životem. Příběh taky originalitou zrovna nekypí, ale i tak jsem se ve společnosti dvou ze tří mlaďasů (toho blba bych radši vyškrtla) necítila nijak špatně. Neurazí, nenadchne. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Zvláštní projekt. Tedy na obvyklou produkci dua Gervais/Merchant. Na Cemetery Junction není z objektivního hlediska vůbec nic nového či světoborného. Další z řady nesčetných komedií/dramat, které jsou (lehce) kýčovité a nejsou ani moc dramatické, ani moc vtipné, jejichž postavy se vyvíjí tak očekávatelně, jak jen divák může očekávat. Přesto, možná právě díky (ne)viditelné protekci, kterou u mne oba tvůrci požívají, jsem byl spokojen. Potěšil Earl z Dereka, Gorman (Stryver z TDKR), Watson, epizodky Gervaise, Merchanta a Pilkingtona a samozřejmě Ralph. Příjemný zážitek... 80% ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Gervais s Merchantem tentokráte vsadili na vážnější notu a ono to povážlivě funguje.Byť není Cemetry Junction nijak přehnaně originální,jeho jednoduchý příběh prostě funguje.Pravděpodobně asi každý si někdy projde "krizí" a snahou v životě něco změnit a dokázat.Od CJ nečekejte komedii,ovšem jako "obyčejný" film ze života poslouží skvěle...80% ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Rozhodně dost zajímavý a svým způsobem tak trochu až "tragikomický" příběh .. opravdu velmi dobrý retro film s nádhernou muzikou : Slade .. Led Zeppelin .. a krásnou : Felicity Jones / Julie a vždy velmi dobrou : Emily Watson / Mrs Kendrick … další povedená ukázka ze života obyčejných lidí v minulém století - tady sedmdesátá léta ve Velké Británii … ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

"Ty maluj čůráky, ty kozy a já udělám něco se svým životem". Ještě ani nedoběhly úvodní titulky a já už se snad třikrát smál z plných plic. Nehorázně jsem se bavil především při scénkách s místní policií. Cemetery Junction je takový (ne)obyčejný příběh tří mladých kamarádů z malého městečka ve staré dobré Anglii. Jeden je grázlík, který polovinu nocí tráví na samotce v místní policejní stanici. Druhý nechce skončit v továrně jako jeho táta, a tak se pokusí prosadit jako obchodník nabízející pojištění. A třetí je prostě pako, ze kterého si ti dva dělají prdel. Povedený soundtrack, který přispívá k příjemné plynulosti příběhu a navazuje tu správnou dobovou atmosféru. Když už jsme u té doby, tohle je druhý film v krátké době, který je datovaný do období kolem 50., 60. a 70.let a já tyhle léta začínám mít fakt rád. Fajnový káry a ještě lepší muzika. Jó, to musely bejt časy....S těžkým srdcem dávám "pouze" 4*. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu se objeví věta, kterou říkala matka režisérovi, když mu bylo 18 a chtěl se jet podívat do Francie. "Proč bys jezdil do Francie? I v Readingu jsou pořád místa, který jsi ještě neviděl!". Ricky Gervais ji použil ve filmu i jako hlavní motto. (don corleone)
  • Oba režiséři si ve snímku i zahráli. Gervais ztvárnil otce hlavního hrdiny, Merchant se objevil jako hubený, vysoký, osobitý pojištovací agent. (don corleone)
  • Takřka katastrofální výdělek v domovských anglických kinech vedl amerického distributora k tomu, že zrušil promítání v USA a vydal snímek rovnou na DVD. (ČSFD)

Reklama

Reklama