Reklama

Reklama

Film natočil oceněný tým, který stvořil úspěšný seriál Kancl. Anglie sedmdesátých let je plná swingu a tři přátelé a vyvrženci společnosti tráví svůj čas vtipkováním, popíjením, popichováním a balením děvčat. Tajně však sní o tom, že jednou utečou ze svého dělnického města. Freddie (Christian Cooke) je obchodník, kterého si právě všiml jeho šéf, Mr. Kendrick (Ralph Fiennes). Freddie je rozpolcený mezi životem plným popíjení se svými kamarády (Tom Hughes a Jack Doolan) a příslibem zářivé budoucnosti. Vše se ještě více zkomplikuje, když se do Freddieho zamiluje šéfova dcera. Ve filmu dále hrají Ricky Gervais a Emily Watson. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

freddy 

všechny recenze uživatele

Je horší zůstat ve svém rodném zapadlém městečku, makat v místní továrně, kopírovat život svých rodičů a nepokusit se o změnu, anebo se o změnu pokusit s tím, že to nemusí vyjít? Já bych odpověděl, že asi záleží na odvaze, odhodlání a motivaci každého jednotlivce, který si tuto otázku položí. Hlavní hrdinové tohoto filmu, tři čerstvě dospělí kluci, hledají odpověď na tuto otázku po celou dobu filmu a každý z nich nakonec k té odpovědi dojde, a zdali je ta jejich odpověď správná, to musí ukázat až čas. Tohle je příjemný, milý, a svým způsobem úžasně sentimentální snímek, který se odehrává v Anglii v 70. letech a který ukazuje, jak těžké může být vyrovnávat se s dospělostí. Tak trochu mi tenhle film připomínal americký komediální sediál "Zlatá sedmdesátá", ovšem zde je to všechno hráno na trochu vážnější notu a příliš pohodových scén zde nenajdete. Filmu zajisté také pomáhá humor, obzvláště dialogy mezi Freddiem a jeho rodinou jsou okouzlující a pobavil jsem se u nich přímo královsky. Tenhle film, ten se prostě a jednoduše povedl, díky němu na mě dýchla zajímavá a lákavá atmosféra 70. let a jsem přesvědčen, že na něj hned tak nezapomenu a bude se mi vybavovat ještě hodně dlouho poté, co jsem ho viděl poprvé. Uděluji lepší čtyři hvězdy, k pěti hvězdám chyběl už jen malý kousíček a je možné, že tu pátou hvězdu časem přidám. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nenápadná bomba. Aneb jak se stal z rebela bez příčiny usedlík a z usedlíka rebel s příčinou. Cemetery Junction není žádná třeskutě vtipná komedie, v několika chvílích je to vlastně velmi smutný film, u něhož mi bylo až teskno, v závěru jsem z něj měl strašně fajn pocit, což už se mi dlouho nestalo. Zkrátka super překvapení a velmi příjemný film. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Rebelové bez příčiny i loseři s příčinou, které na místě nic nedrželo, ale nemohli se pustit. Jízda přes křižovatky dospívání plná turbulencí i stereotypů, jejíž cíl byl někde v mlze a nebo nebyl vůbec. Jízda nezapomenutelná ve své neopakovatelnosti.. Domácí diskuze Freddieho s rodinou (otec Gervais a radikální babka) tomu dávali pichlavý komediální šmrnc, ale objevily se některé detaily (např. karikaturní ráz postavy Fiennese), které mě nechaly za tím hozeným srdcem jen tak vyklusávat.. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Taky Vám přišlo, že se v Cemetery Junction Gervais a Merchant nějak moc krotili? Asi tohle bude důvod proč film propadnul a proč o něm nebylo slyšet. Škoda, že se příběh rozjede až v poslední půl hodině, kdy se první hodina hodí za hlavu a začíná se nanovo. Přijal bych s otevřeným srdcem nahláškovanou komedii typu Gervaisových seriálů, nebo naopak oduševnělý příběh s nádechem komediálnosti. Toho druhého Ricky a Stephen schopni nejsou, toho prvního ano. Bohužel je korektnost tlačila do toho co neumí a tak to dopadlo. Skvělé malé roličky.. Gervaisův fotr, Brian z "bistra".. postava známá z Dereka jako mega úchyl a mnoho dalších. Pro mě to ale jako celek moc nefungovalo.. tak snad příště nekorektně. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.9/10] | me: Sympatická britská fajnovečka o mladosti, životných voľbách a sklamaniach. Trošku pomalší začiatok sa pozvoľna rozbieha až ku dynamickému a emotivnému záveru a aj vďaka slušnému a dobre volenému obsadeniu film zanecháva príjemné dojmy. [3 a pol *] Freddie, stop listening to music made by poofs. Stick on some Elton John. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (14)

  • Ricky Gervais a Ralph Fiennes se potkali na filmovém festivalu v Torontu. Gervais se mu pochlubil, že mu napsal roli na tělo, načež si Fiennes vyžádal scénář a filmu se upsal. Hraje postavu pana Kendricka, šéfa pojišťovny. (don corleone)
  • Takřka katastrofální výdělek v domovských anglických kinech vedl amerického distributora k tomu, že zrušil promítání v USA a vydal snímek rovnou na DVD. (ČSFD)
  • Oba režiséři si ve snímku i zahráli. Gervais ztvárnil otce hlavního hrdiny, Merchant se objevil jako hubený, vysoký, osobitý pojištovací agent. (don corleone)

Reklama

Reklama