Reklama

Reklama

Touha po moci i pomstě žene Daenerys proti těm, kteří neuznávají její nárok na Železný trůn. Arya se ocitá v ohni nemilosrdné válečné vřavy v ulicích King´s Landing. Sandor Clegane jde vstříc bratrovražednému souboji. Rodinná pouta Lannisterů pečetí jejich osudy. (DavidWark)

Videa (2)

Trailer

Recenze (266)

Zek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak nejdřív s jednou balistou dokážou sundat pomalu dva draky a teď jich je tam celej arzenál a ani jednou se netrefí? To mohla rovnou Deanarys zničit celou obranu králova přístaviště už dávno a ne se tam pořád dohadovat. Na tenhle díl jsem se hodně těšil, ale to co jsem viděl bylo jedno velké zklamání. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U letošní sezóny jsem zatím všechny ty scenáristické přešlapy docela přecházel, ale u této epizody došlo ke zlomu. Nikdy se mi u GoT nestalo, abych se po celou stopáž ukrutně nudil. NIkdy se tak moc nehrálo na efekt jako nyní. A všechno, co zobrazili bylo slabé. Bez jiskry, bez správných emocí. Jede se na setrvačnost s heslem, nějak už to do finále dokopeme. Děsím se závěrečné epizody, protože tady jsme se hodně přiblížili úplnému dnu. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobývání Králova přístaviště vypadá luxusně. Není utopené ve tmě jako předchozí bitva s Bílými chodci u Zimohradu, ale je krásně přehledné. Je intenzivní, ale ne úmorné. A dokáže diváka šokovat, přičemž ten šok není způsobený smrtí žádné důležité postavy - které tu přitom konečně umírají ve velkém - ale nečekaným vývojem bitvy. Bohužel nečekaný je proto, že je dost vychtěný. SPOJLERY: chápal bych vypálení Rudé bašty, ale proč i zbytku města? Taky několikeré zmrtvýchvstaní Ariy bylo poněkud úsměvné, plus mi byl dost ukradený celý souboj Ohař vs Hora. Ale celkově jsem byl spokojen hodně. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Že si pražská zakomplexovaná fúria dá americké meno a myslí že je cool keď zadelí epizóde hodnotenie odpad a potom spätne pozerá 4 sériu a nechápe súvislosti v seriály sme si na čsfd už zvykli. Pre fanúšikov seriálu, ktorý širšie súvislosti chápu je konanie Daenerys pochopiteľné a pravdu povediac očakávané. Obidve epické stretnutia bratov opäť epizóde dodali svoje čaro a pustošenie Kráľovho prístavišťa bolo dokonalým obrazom toho ako to po dobití miest v minulosti vyzeralo - vraždenie kresťanských detí, znásilňovanie žien a detí a pustošenie všetkého čo ľuďom, ktorý chceli krajinu kultúrne obohatiť prišlo pod ruky. Úvodná obrana King's landing mohla byť zvládnutá predsa len o čosi lepšie, avšak Cersei vychádzala z presvedčenia, že draka sa im podarí zabiť a v tom prípade by mesto ubránila, nakoľko Dan nemala žiadne obliehacie stroje a tak túto chybičku krásy s radosťou odpustíme. A potom, čím si prešla Arya v ruinách mesta je osud za búrky zrodenej spečatený...Vitajte vo svete, kde Baba z ľadu prevalcuje Hru o tróny... ()

Krabak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně něco nečekanýho... Totálně nečekanýho. Jen mám takový pocit, že scénaristi a režiséři dohánějí poslední 2 serie v posledních 2 dílech. No...tady bych už možná věřil, že takovýhle závěr Martin plánuje a je potřeba začít se k němu urychleně přibližovat. I když opět... logika totálně nakopaná do koulí.--->80% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Emilia Clarke se nechala slyšet, že je znechucena tím, co její postava Daenerys v této epizodě provedla. (Duoscop)
  • V 6. sérii (2016) můžeme vidět z Rudé Bašty za Královým přístavištěm kopce, kdežto v tomto díle se za hořícím Královým přístavištěm nenachází nic, jen planina. (Sayko)

Reklama

Reklama