Reklama

Reklama

VOD (1)

Touha po moci i pomstě žene Daenerys proti těm, kteří neuznávají její nárok na Železný trůn. Arya se ocitá v ohni nemilosrdné válečné vřavy v ulicích King´s Landing. Sandor Clegane jde vstříc bratrovražednému souboji. Rodinná pouta Lannisterů pečetí jejich osudy. (DavidWark)

Videa (2)

Trailer

Recenze (266)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vypadá to pěkně, o tom žádná. Ale větší boj proti logice by jeden pohledal. Je chybou vnímat nízké známky jako nutný hate, v mém případě je to třeba frustrace. Tak dlouho se něco budovalo a ve výsledku to nehraje roli. Dlouho profilované postavy se mění v charakterizaci lusknutím prstu, jen aby mohly romanticky skončit pohřbené v katakombách, nebo se zmateně potácet uprostřed popelavého davu. Nemluvě o dost možná nejhorším cliffhangeru celého seriálu, kdy se na konci minulé epizody ukázala neporazitelnost jedné strany, aby to následně bylo během pár vteřin v úvodu další popřeno. Přepálené (ano, vážně jsem to slovo použil) finále je v logice o to komičtější, že když ještě Daenerys měla všechny tři draky, evidentně mohla vzít sama město útokem, protože i s jedním armádu nepotřebovala. Nejsem si jistý, zda je z toho cítit víc zoufalá snaha o fanservice (dáme tam hodně krve a ohně a draka), nebo jen neschopnost dojet otevřené linie. Zbývá jedna epizoda a je upřímně jedno, jak to dopadne. Nejsilnější záporáci skončili nedůstojně rychle a bez větších fanfár a to jen proto, aby se z popela povstal záporák nový, přesně podle těch nejbéčkovějších pravidel. Kdyby na začátku finální epizody Bran seděl zamyšleně na kolečkovém křesle a ukázalo se, že všechny události osmé sérii jsou jeho vize, vlastně by mě to nepřekvapilo. Tady se tak rezignovalo na cokoli, že by na Zimohradu klidně mohl Bobby vylézt ze sprchy a bylo by to naprosto cajk. 30% ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U letošní sezóny jsem zatím všechny ty scenáristické přešlapy docela přecházel, ale u této epizody došlo ke zlomu. Nikdy se mi u GoT nestalo, abych se po celou stopáž ukrutně nudil. NIkdy se tak moc nehrálo na efekt jako nyní. A všechno, co zobrazili bylo slabé. Bez jiskry, bez správných emocí. Jede se na setrvačnost s heslem, nějak už to do finále dokopeme. Děsím se závěrečné epizody, protože tady jsme se hodně přiblížili úplnému dnu. ()

Reklama

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Je jedno, že mě nenávidí, hlavně když se mě bojí." Tak Daenerys je jasně napsaná postava...z bojovnice proti tyranii se stává tyran...tak to bývá. Co mi na epizodě vadí nejvíc je začátek boje...minule jsme viděli, jak samostříly Železného loďstva rozstřílí během pár minut draka i celé loďstvo...to jsem nevěřil tomu, jak rychle to stíhají nabíjet...a tady naproti tomu na draka stihnou vystřelit dvakrát a ještě minou. O drakovi s ohněm ničícím kamen a přesto si neporadí s pár zombíkama, ani nemluvě. :-D A tak nejlepší je Jaime, a Hound, kterýmu chvíli trvá, než přijde na to, že by bráškovi moh useknout palici. :-D ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY!!! Když už od Hry o trůny nic neočekáváte, což je při kvalitě posledních dvou sérií celkem nasnadě, tak v rámci zábavy bez logiky, se na to dobře dívalo. Daenerys hráblo, a ačkoli minulou sérii nezaútočila na Královo přístaviště rovnou, aby "nevládla hromadě popela", o sérii později už upaluje ženy a děti zaživa, vojáci Starků a Neposkvrnění jsou rovněž vrazi vzdávajících se civilistů a Cersei zabijou šutry. Arya už od setnutí Neda dělá vše proto, aby zabila Cersei (výcvik v Domě černé a bílé atd.), aby jí pak Ohař v Rudé baště po sedmi letech jednou větou její pomstu na poslední chvíli rozmluvil... Ano, je to padlé na hlavu, ano, je to občas nechtěně směšné a trapné, ale jak už jsem psala výše, rozhodně to nebylo nudné nebo špatně natočené. Atmosféra chaosu a šílenství války tomu navíc přidala na osudovosti. Slabší 3*. ()

StrYke

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizody seriálů normálně nekomentuji ani nehodnotím, tady se ale spíš chci vyjádřit ke komentářům některých uživatelů. To, jak si tu někteří hrozně protiřečí, je až k pláči. Zaprvé něco o Grey Wormovi. To, že začal zabíjet vojáky, kteří se vzdali, bylo naprosto logické - když přeskočíme fakt, že se chtěl nejspíš pomstít za Missandei, tak nesmíme zapomínat, že byl vycvičený k poslouchání rozkazů a k naprosté loajálnosti (takže ti, kteří si stěžují, že se seriál stává klišovitým - s čímž já souhlasím - a zároveň jim vadí, co začal dělal Grey Worm, tak si nevidí do držky). Co se týče těch, co tu brečí, že zabít jednoho draka bylo easy a druhý je nesmrtelný, tak ti mají snad v hlavě úplně vygumováno. První drak byl zabitý v momentu překvapení, takže nijak nemanévroval a v okamžiku, kdy Daenerys o nebezpečí věděla, už se šípům úspěšně vyhýbala. Smrt Cersei - zase, všichni si tu stěžují, jak už je to hrozně samé klišé, ale když někdo umře "normálně" a ne nějakou vyhajpovanou smrtí, tak je to velké špatné. Takhle by se dalo pokračovat ještě dlouho. Nechápejte mě špatně, já jsem z osmé série také zklamaný, nelíbil se mi Aryi plot armor, nelíbil se mi ani fight Ohaře s Horou, nelíbí se mi jak je to hrozně uspěchaný a spousta věcí nelogických (až uměle vykonstruovaných, jako např. fight Jamieho s Euronem, který také navíc nebyl nic moc). Spíš mě tu štvou zaujatí nebo hloupí blbečci, co tu kritizují něco, co tam ve skutečnosti vůbec není nebo to jen špatně pochopili. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Emilia Clarke se nechala slyšet, že je znechucena tím, co její postava Daenerys v této epizodě provedla. (Duoscop)
  • Moment, v němž Drogon přelétá nad Královým přístavištěm, můžeme vidět už v epizodě Krev mé krve (2016) při Branově vizi. (Sayko)

Reklama

Reklama