Reklama

Reklama

Film je založen na skutečném příběhu Howarda Markse, držitele diplomu z Oxfordu, který se stal hlavním dovozcem marihuany v šedesátých letech ve Velké Británii a podařilo se mu uniknout na čas vězení tím, že předstíral, že je agent MI6. Stal se také bojovníkem za legalizaci marihuany, díky čemuž se objevil i na kandidátce do parlamentu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (52)

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Rozhodne je to pozerateľný film, miestami dokonca veľmi zábavný, ale mne tam chýbalo čosi, čo by filmu dávalo šťavu. Hlavný predstaviteľ musel byť v danej dobe poriadny borec a asi ho netrápilo, čo si ňom ľudia myslia, no mám pocit, že filmári nám tu tohto filozofa predsatvili ešte obyčajnejšieho než v skutočnosti bol. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Život Howarda Markse byl jistě zajímavý.Tenhle film se o to také snaží,ale úplně se mu to nedaří.Svým způsobem je to životopisné komediální drama,kde první půlka je utahaná a v druhé se rozjede celkem zajímavý mix dramatických a humorných okamžiků.Pořád si ale myslím,že materiál je tak na hodinový dokument do televize(a velmi slušný) a nikoliv dvouhodinový film pro kina.Taky mi to připadá,jako když scénarista propojil pár scének jen aby to vydalo na film.David Thewlis to naštěstí trochu zachraňuje a díky němu má divák aspoň trochu pocit,že sleduje film o obchodu z drogami a ne nějaký"nezávislý,zhulený film"pro skalní příznivce.Je tu možné najít podobnost s jinými filmy("Obchodník se smrtí",nebo třeba"Chyť mě,když to dokážeš"),ale jen velmi vzdáleně.Takže trochu zajímavé to je a pár vtipných momentů se tu najde,ale nic,na co by se člověk musel hrnout do kina,neb si může v klidu počkat,až se snímek objeví v televizi. a trochu si u toho zahulit.Takže kolem a kolem dávám průměrných 50%,protože zpracování,Thewlis a hudba si to zaslouží. ()

Reklama

Mukunda 

všechny recenze uživatele

První polovina je zoufale utahaná, druhá polovina se pak snaží zachránit, co se dá. Částečně se to daří, nemohl jsem se ale ubránit pocitu, že snímek vyznívá do ztracena. Informací o tom, že je film dle skutečné události by se neměl nikdo snažit omlouvat mizerný scénář. Dramatické momenty mi připadaly umělé, komediálních prvků moc nebylo (i když těch pár bylo povedených). Slabší tři hvězdy. ()

Everyone 

všechny recenze uživatele

...navzdory nízkému hodnocení (lehce nad 60%) já musím hodnotit o stupínek výše (asi kvůli tomu neortodoxnímu a neučesanému stylu a formě; ta ležérní surovost - ať už v myšlení postav nebo filmového rukopisu - je čerstvým větrem = snad kradmá alergie na Hollywood v prvním stadiu??).....námět, scénář, hudba, herecké (nejen v hlavní roli, ale v mnoha vedlejších) výkony,... David Thewlis byl ve své roli naprosto ďábelský. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Film, který se velmi minul s tím, co jsem od něj čekala. Věřím, že příběh pana Howarda Markse je dostatečně zajímavý na to, aby vydal na ucelenou, stylovou dvouhodinovku, jenže to by za sebe nesměl prostě jen naházet několik nesourodých scének a nesmělo by z něj na míle daleko čišet slovo "nezávislý". Vím, že je to moje chyba a že by si Mr. Nice objektivně ty tři hvězdičky asi zasloužil, ale když po pohledu na hezky stylový plakát očekáváte něco ve stylu Goodfellas, Scarface a podobných filmů o drogovém byznysu, budete jako já zákonitě zklamáni. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (10)

  • Film měl premiéru v březnu roku 2010 na filmovém festivalu South by Southwest v americkém Texasu. (Terva)
  • Na vrcholu své kariéry pašoval Marks 30tunové zásilky z Pákistánu a Thajska do Ameriky a Kanady a měl kontakty s takovými organizacemi jako CIA, MI6, IRA a mafie. (Kroup4)
  • V roce 1996 vydal Marks svou autobiografii nazvanou „Mr. Nice“, která zůstává mezinárodním bestsellerem v oblasti literatury faktu v několika jazykových verzích. Ve vztahu ke knize Marks říká: „Skrze bezpočet rozhovorů s médii a několik veřejných čtení knihy mi bylo jasné, že hlavním důvodem, proč tolik adolescentů a vysokoškolských studentů čte a hltá knihu Mr. Nice, byla jejich frustrace zákonem zakazujícím užívání konopí a obchodování s ním. Do té doby jsem neměl představu, v jaké neuvěřitelné míře dnešní mladí lidé užívají konopí.“ (Kroup4)

Reklama

Reklama