Reklama

Reklama

Mikuláš, Vendelín, Celestýn, Kryšpín, Albín, Viktorín a další hrdinové senzačních příběhů dětských knížek o Mikulášovi se v hrané verzi konečně dostávají na filmová plátna. Za 50 let od vydání první knihy si Mikuláše a jeho zběsilé spolužáky oblíbily generace dětí po celém světě i u nás. (oficiální text distributora)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (501)

somnar 

všechny recenze uživatele

Nedotčen knihou, nýbrž trailerem velícím očekávat líbivou, sterilní, nekonfliktní a laskavou komedii (fuj!) jsem Mikulášovým patáliím vůbec nevěřil, v kině mě ale nečekalo nic jiného než nadmíru příjemný šok. Ta nepolevující kanonáda Mikulášových dobrodružství totiž netriumfuje jen neodolatelným a nenuceným vtipem (že by dědictví předlohy?), ale i stylem a přístupností odrostlejším divákům. Zjištění, že se to nijak nepodbízí batolatům (ta se v sále moc nesmála, smích marně skrývali spíš ti starší) a fakt, že Laurent Tirard drží režijní otěže pevně v rukou (zápletka skvěle graduje) Mikulášovým patáliím pět hvězd bez problémů zajistí. Takových komedií vážně moc není. 90% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tohle je jedna z mála komedií, u které jsem se tlemil víc než je obvyklé u ostatních komedií. Při některých situacích to byly vážně záchvaty. Skvělé dialogy a scénky. Být mi tak o 10 let míň, tak je to můj kultovní film a 5 hvězdiček by bylo v budoucnu jasných. Takhle jsem se sice bavil velmi slušně, ale chvílemi mi to přišlo slabší a pár věcí mi tam nesedělo (uklízení domu). Takže na plný počet to není, ale film můžu určitě doporučit. Především klukům se to bude určitě líbit. Mladí herci zaslouží pochvalu a četník Galabru potěšil. 80% ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Malého Mikuláše mám moc rád. Nestárne, je to stále fajn čtení se skvělými ilustracemi. K filmu jsem přistupoval s rozpaky a s přibývajícími kladnými recenzemi jsem ho stále více odsouval na později. Nakonec jsem si ho pustil...a...velmi příjemné překvapení! Současné rodinné komedie mě děsí, jedno či americké, německé nebo české. Ale Francouzi stále umí! I když Knoflíková válka zůstane zřejmě nepřekonaná, tenhle film se povedl. Milý, úsměvný, občas jsem smíchy vybouchl. Co mě ze všeho nejvíce dostalo - parkování maminky malého Mikuláše! Bože, takhle umět zaparkovat v naší neustále přeplněné ulici....Souhlasím s woodym - jak se Francouzům nedaří převést na filmové plátno Asterixe, tak se to naopak zde vydařilo velmi dobře. Když jsem viděl dohližitele Polívku, pomyslel jsem si - hele, ten vypadá jako Michel Galabru, akorát tomu už dnes musí být.....a pak, můj bože, kde se vzal, tu se vzal - Michel Galabru! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Záleží od uhla pohľadu. Niekto povie, že s toho už vyrástol. Film je však určený hlavne deťom a ako detský či rodinný film spĺňa tie najvyššie požiadavky. Má to dobrý príbeh a na hlavnú dejovú linku sa nabaľuje množstvo vedľajších a vtipných situácií vyplývajúcich hlavna z detských naivných predstáv o živote. Ja osobne sa do detských čias vraciam rád a tento film ma tam preniesol coby-dup a výborne som sa bavil. Slovenský dabing bol dobrý, ale nepochopil som to premenovanie Nicolasa na Nikolu. Tv stanicu Doma navštívim len veľmi výnimočne, ale toto stálo za to. Zabil ma však vysielací čas...O 6.00...Pre koho? Pre deti, ktoré spia? Už niekoľkokrát som poslal do sveta poďakovanie neznámemu vynálezcovi, čo vynašiel tv archív. Boh ti žehnaj! 90%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,.. a byl jsem zvědavý, jak budou rodiče reagovat na to, co se stalo“….. Mikuláš je sympaťák, ale to samé se dá napsat o všech ostatních hercích. Nejdůležitější je, že JE SNIMA PRDEL! Dospělí se chovají jako děti a jsou snad ještě vtipnější než starosti Mikuláše a jeho přátel (a Celestýna). Zaplesat mohou kulturní barbaři (jako já), kteří nečetli a tedy neznají pointy. Přiznávám bez mučení, že JESTLI JSEM SE NĚKDY U NĚČEHO ZASMÁL tak u třeba tady a u Mikuláše. A jestliže je kniha určena spíše mladším čtenářům, tak film je pro všechny!! PŘÍBĚH **** HUMOR ***** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu se objeví na okamžik Gérard Jugnot, jeho přítomnost v miniroli učitele hudby odkazuje na film Slavíci v kleci. (claudel)
  • Natáčení probíhalo od 22. května 2008 do 11. října 2008 v belgickém hlavním městě Bruselu, ve francouzském hlavním městě Paříži a v malých francouzských obcích Nogent-sur-Marne a Saint-Ouen l'Amône. (Trajektt)
  • Režisér Laurent Tirard zhlédl kolem osmi tisíc dětí z celé Francie. (Teodorik)

Reklama

Reklama