Reklama

Reklama

30 dní dlouhá noc: Doba temna

  • USA 30 Days of Night: Dark Days
Trailer

VOD (1)

Téměř rok uběhl od chvíle, kdy upíři zdecimovali obyvatelstvo aljašského města Barrow. Stella, která tenkrát přišla o manžela, od té doby cestovala po celém světě, aby ostatní přesvědčila o existenci upírů. Když jí skupinka ztracených duší nabídne uskutečnit odplatu na samotné upíří královně, Stella se vydává na misi, která má jediný úkol: Zastavit zlo dřív, než se znovu odhodlá k útoku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem, že to bude takový provar, ale je to tak. Tento film nikdy neměl vzniknout. V jednom komentáři se zde objevuje názor, že pro fanoušky jedničky je to povinnost. Já si ovšem myslím pravý opak. Fanoušci skvělé jedničky by na to radši neměli vůbec koukat, protože si akorát pokazí dojem z prvního dílu. No radši to ani nenazývat prvním dílem a předstírat, že žádné pokračování nevzniklo. Nechápu, jak někdo mohl dovolit, že tento film ponese název "30 dní dlouhá noc". K filmu: Možná by se to ještě dalo snést, kdyby to bylo nějaké čtvrté nebo páte pokračování, které už stejně nikoho nezajímá, ale takhle? Nebudu vám tady vykládat, co všechno je ve filmu debilní, protože by to bylo ještě na hodně řádků. Když už se na to budete dívat, tak si udělejte sami obrázek o tom, jak se dokáže podělat jeden skvělý upírský horor. Akce divně a nepřehledně natočená, náhradnice Kiele Sanchez měla radši zůstat u "Dokonalého úniku", protože sem se nehodí, upíři ztratili tak 50% ze své děsivosti. Atmosféra je poměrně slušná, (jako nějaký samostatný film by to možná fungovalo), ale těch stupidních situací souvisejících s původním filmem je tam až moc a ke konci jich bohužel přibývá. Nejlepší hláška byla na začátku "Hit the lights", ale ke konci to naproto podělala myšlenka "They can come back". Pár scén a lekaček ušlo, ovšem úplný závěr ve stylu Romea a Julie tomu všemu nasadil ultratrapnou korunu. Tohle dílo by mělo být zapomenuto a mělo by se natočit nějaké důstojné pokračování a ne taková břečka, která dokáže těžit tak akorát z názvu. 25% ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Tohle by měli přejmenovat, protože to s filmem 30 dní dlouhá noc nemá vůbec nic společného. Na tento původní skvělý a mistrovský horor navázat tímto slabým akčňákem ve stylu Blade, za to bych dával na měsíc do basy. Ne že bych měl něco proti Bladovi, ale v tady se nedočkáte ani světelných kulek, ani motanic s "napůlupírem" ani Wesleyho Snipese běsnícího s meči. Stručně řečeno není to nic extra, dívat se na to sice dá, ale každopádně obrovsky zklame všechny ty, co věří, že uvidí něco ve stylu stejnojmenného hororu z roku 2007. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ze skvostného atmosférického vampire hororu se stala akční střílečka. Něco takového dokázal ustát Cameron s Balaguerem, Slade by to možná ustál taky, to by však nesměl krvesaje vyměnit za ... ehm - krvesaje. Ben Ketai, který ho za kamerou vystřídal, je však stěží pouhým průměrným řemeslníkem. Natočil film bez invence, napětí i čehokoli jiného. Radši předstírejme, že 30 Days of Night žádný sequel nemá. PS: Pokud si stále myslíte, že to nemůže být tak hrozné, tak vězte, že jsem u toho filmu napoprvý usnul. Což už se mi nestalo asi rok. ()

Caszidy odpad!

všechny recenze uživatele

Proč se vlastně točí takováhle "pokračování" úspěšných hororů? Stalo se tu u Hory mají oči, stalo se to u 30 dní dlouhá noc a u nespočtu dalších. Vždyť se i při těch minimálních nákladech nemůže rozpočet takových brakových sequelů vrátit. Nebo snad ano? Pokud to tak je, tak asi odjíždím podnikat do Hollywoodu, jelikož tohle je jinak nad moje chápání. Abych se ale vrátil k tomuhle "dílu". Tvůrci evidentně během natáčení nevěděli, jak vlastně pojmout takovou bezvýznamnou věc, jakou je hlavní postava. Jak jinak si totiž vysvětlit, že v úvodu filmu je křehká a bojácná jak princezna z pohádky(nehledě na naprosté vypuštění kontinuity s předchozím dílem, kde si přeci jen něcím prošla a pár těch úpírů už sejmula), uprostřed filmu se z ní mávnutím kouzelného proutku stane rutiní vampireslayer, typu Blade a v závěru filmu se jí tvůrci snaží vykreslit ve stylu Alice z filmových Resident Evilů. Jinak celý snímek není až taková zrůdnost. Jen je to neskutečná nuda, v níž téměř nic nefunguje. A to od zbytečné milostné scény, přes nulové charisma vedlejších postav, hlavní záporačky a vlastně i hlavní hrdinky, až po použití roztřesené kamery, nebo obřích děr ve scénáři(příběh se odehrává v Los Angeles, hrdinové si zde chodí se samopaly a c4, jako by se nechumelilo, při střelbě neexistují svědci, policii má pod palcem jediný nastrčený agent FBI atd.). ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Po průměrném prvním dílu přichází druhý díl, který místo aspoň oné atmosféry městečka vystřídala akce ve stylu Blade. Bohužel ženské hrdince jsem nevěřil ani minutu protože ta její drsnost byla k pláči. Navíc to její "chytám upíry protože mi zabily manžela" bylo dost chabé scénáristické vysvětlení. Jediné co mě tedy zaujalo byla krev které bylo poměrně dost a i efekty na to že se jedné o laciné pokračování nepatří k nejhorším. Ale je to strašně splácaná hovadina. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Ačkoliv se městečko Barrow nachází na trvale sněhem pokrytém povrchu severní Aljašky, je možné na pozadí úvodního záběru města vidět travinatou zeleň s mnoha stromy. (Conspi)
  • Veškerý déšť ve filmu je skutečný. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru 23. července 2010 na festivalu San Diego Comic-Con. (Terva)

Reklama

Reklama