Reklama

Reklama

30 dní dlouhá noc: Doba temna

  • USA 30 Days of Night: Dark Days
Trailer

VOD (1)

Téměř rok uběhl od chvíle, kdy upíři zdecimovali obyvatelstvo aljašského města Barrow. Stella, která tenkrát přišla o manžela, od té doby cestovala po celém světě, aby ostatní přesvědčila o existenci upírů. Když jí skupinka ztracených duší nabídne uskutečnit odplatu na samotné upíří královně, Stella se vydává na misi, která má jediný úkol: Zastavit zlo dřív, než se znovu odhodlá k útoku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Pokračování? Ani náhodou, pouze trapný pokus přiživit se na nejděsivějším upírském hororu současnosti. Tohle nemá s prvním dílem vůbec nic společného. Atmosféra, masky, reálnost nereálného, to vše tomuto filmu chybí. U video kousků se nemá smysl pozastavovat nad trapnou režii, kamerou a střihem, ale pokud i výkony jsou ochotnické, tak nevim jaký idiot mohl svolit k použití tohoto názvu filmu. Kdyby se impotence nahradila kvalitní akcí, mohlo to být celkem uchylné, ale zábavné béčko jenže to by někdo Ketaiovi musel vysvětlit, že nikoho nebude bavit sledovat ubohé herce jak hodinu běhají bez smyslu sem a tam a tváří se u toho hrozně drsně. Z dokonalých upírů jedničky, kdy se mluvilo spíše o smečce polozvířat, než pololidí, se staly karikatury sebe sama a "nejstrašidelnější" upír zde vypadal jako Frankenstein. Největší korunu tomu nasazuje úplný konec, který naivně nechává pootevřené dveře pro případné další VIDEO pokračování, na které se už každý rozumný člověk z vysoka vysere. Vymazávám a už nikdy se k tomu nevrátím, pokud pokračování tak kvalitní. 20% 02.10 2010 ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Bez chuti, bez zápachu, beze všeho. Bohužel ve všech ohledech slabší pokračování, které má svou laciností a režijní / hereckou sterilitou blíže k televiznímu Bladeovi, nežli k téměř geniálnímu prvnímu dílu. Neznalým jedničky to samozřejmě jako takové fiasko připadat nebude. Pro ty, kteří mají pod kůží výjimečné momenty z prvního dílu (a že jich nebylo málo), bude každá další scéna bez nápadu (což platí pro celý film) ostrým bodnutím do zad. Ani ti nejvěrnější by to neměli s Dobou temna zkoušet – z kterékoli úhlu nelze vyjít z tohohle boje jako vítěz. P.S. Náhrada za Melissu George je k smíchu. ()

Reklama

Remedy 

všechny recenze uživatele

Je nadmíru jasné, že se tvůrci snažili svézt na vlně úspěchu věru geniální jedničky, nicméně výsledek je slátanina limitně se blížící katastrofě, kterou nezachrání ani flashbacky či jakékoli odkazy na první díl (i když nekriticky uznávám, že to bylo asi to jediné, co ve mně vzbudilo jistou dávku naděje... no jo, nostalgie:)) A pokud jde o zcela čistě seriózní kritiku, postrádá dvojka vše, co bylo na jedničce tak jedinečné a originální. O nějaké psychologii postav zde nemůže být ani řeč, řemeslně se jedná o velmi průměrnou, spíše podprůměrnou záležitost s tragicky nepasujícím soundtrackem. Neúčast Davida Sladea a Sama Raimiho, jakožto strůjců úspěchu původního filmu, mluví za vše. Ve všech směrech ukázkově špatné pokračování, které vzniklo jen kvůli nesporným kvalitám prvního (a pro mě i jediného!) dílu. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Velmi, velmi průměrný film, který se snaží navázat na o něco povedenější jedničku. Žádný nový příběh, pointa, nebo aspoň náznak neotřelého pohledu na úpíry. Jen jsme se přesunuli do LA. Stejně jako spousta jiných úpířích filmů, se ani tento nevyhnul spoustě nelogičnostem. Ono se to nejspíš nepovede žádnému filmu o úpírech, ale i blbina se dá podat s nadsázkou, nebo aspoň stylově, jako třeba u Bladea. Jenže 30 dní dlouhá noc: Doba temna, postrádá nejen šmrnc, ale i charismatickou postavu, které by měl člověk chuť aspoň trochu fandit. Mia Kirshner byla už od začátku bezchutná jako hamburger pro vegetariána a když se pokusila působit drsně, bylo asi tak děsivé, jako kdyby šla s pletací jehlicí na Predátora. Díky tomu, že jsem si před projekcí přečetl hodnocení na CSFD, nejsem zklamaný, ale těch 92 minut, jsem určitě mohl využít smysluplněji. ()

st.jim 

všechny recenze uživatele

Proč? Proč se tohle natočilo? Děj byl zajímavý asi jako Paroubek v politice. Dialogy "bohaté", jako děti v Somálsku. Scénář a režie? To je minimálně na kopanec do prd... Kameraman musel něco hulit, protože jsem občas čekal, že se ta kamera otočí o 90°....Šmarjá, a ten konec, to byla třešnička v kanálu. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Ačkoliv se městečko Barrow nachází na trvale sněhem pokrytém povrchu severní Aljašky, je možné na pozadí úvodního záběru města vidět travinatou zeleň s mnoha stromy. (Conspi)
  • Natáčení probíhalo ve Vancouveru v Britské Kolumbii. (Terva)

Reklama

Reklama