Reklama

Reklama

30 dní dlouhá noc: Doba temna

  • USA 30 Days of Night: Dark Days
Trailer

VOD (1)

Téměř rok uběhl od chvíle, kdy upíři zdecimovali obyvatelstvo aljašského města Barrow. Stella, která tenkrát přišla o manžela, od té doby cestovala po celém světě, aby ostatní přesvědčila o existenci upírů. Když jí skupinka ztracených duší nabídne uskutečnit odplatu na samotné upíří královně, Stella se vydává na misi, která má jediný úkol: Zastavit zlo dřív, než se znovu odhodlá k útoku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ze skvostného atmosférického vampire hororu se stala akční střílečka. Něco takového dokázal ustát Cameron s Balaguerem, Slade by to možná ustál taky, to by však nesměl krvesaje vyměnit za ... ehm - krvesaje. Ben Ketai, který ho za kamerou vystřídal, je však stěží pouhým průměrným řemeslníkem. Natočil film bez invence, napětí i čehokoli jiného. Radši předstírejme, že 30 Days of Night žádný sequel nemá. PS: Pokud si stále myslíte, že to nemůže být tak hrozné, tak vězte, že jsem u toho filmu napoprvý usnul. Což už se mi nestalo asi rok. ()

demented 

všechny recenze uživatele

Na jednotku sa to samozrejme nechytá ani náhodou (to ostatne od filmu určeného priamo na DVD nikto ani nečakal). Dobrou správou je, že skuknúc sračkoidné trailery som čakal sračku oveľa väčšiu :) Predlohy sa film drží len zľahka, t.j. premisa zostala zachovaná (hon na kráľovnú upírov Lilith) ale všetko sa deje úplne inak. Zostali nám tu staré známe postavy a pár nových pribudlo. Čo je ale na veľkú škodu veci, pretože vďaka nim sa nám (dajme tomu) atmosferický horor pretransformoval na nudnú akčnú strieľačku. A tu by som rád zdôraznil slovo NUDNÝ, pretože s výnimkou pár nie príliš zručne natočených akčných scén sa vo filme naozaj nič nedeje a zúčastnení nemajú dostatočný herecký kredit na to, aby dokázali utiahnuť aj kecacie scény. Ale aspoň koniec zostal rovnaký :) Keď si ale uvedomíme, že všetko predchádzajúce dianie predlohy si tvorcovia nahradili svojou vlastnou verziou, je maximálne neopodstatnený a každý normálny človek si musí v duchu povedať (resp. skríknuť na celú miestnosť): "WTF?!" ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Pokračování? Ani náhodou, pouze trapný pokus přiživit se na nejděsivějším upírském hororu současnosti. Tohle nemá s prvním dílem vůbec nic společného. Atmosféra, masky, reálnost nereálného, to vše tomuto filmu chybí. U video kousků se nemá smysl pozastavovat nad trapnou režii, kamerou a střihem, ale pokud i výkony jsou ochotnické, tak nevim jaký idiot mohl svolit k použití tohoto názvu filmu. Kdyby se impotence nahradila kvalitní akcí, mohlo to být celkem uchylné, ale zábavné béčko jenže to by někdo Ketaiovi musel vysvětlit, že nikoho nebude bavit sledovat ubohé herce jak hodinu běhají bez smyslu sem a tam a tváří se u toho hrozně drsně. Z dokonalých upírů jedničky, kdy se mluvilo spíše o smečce polozvířat, než pololidí, se staly karikatury sebe sama a "nejstrašidelnější" upír zde vypadal jako Frankenstein. Největší korunu tomu nasazuje úplný konec, který naivně nechává pootevřené dveře pro případné další VIDEO pokračování, na které se už každý rozumný člověk z vysoka vysere. Vymazávám a už nikdy se k tomu nevrátím, pokud pokračování tak kvalitní. 20% 02.10 2010 ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Je nadmíru jasné, že se tvůrci snažili svézt na vlně úspěchu věru geniální jedničky, nicméně výsledek je slátanina limitně se blížící katastrofě, kterou nezachrání ani flashbacky či jakékoli odkazy na první díl (i když nekriticky uznávám, že to bylo asi to jediné, co ve mně vzbudilo jistou dávku naděje... no jo, nostalgie:)) A pokud jde o zcela čistě seriózní kritiku, postrádá dvojka vše, co bylo na jedničce tak jedinečné a originální. O nějaké psychologii postav zde nemůže být ani řeč, řemeslně se jedná o velmi průměrnou, spíše podprůměrnou záležitost s tragicky nepasujícím soundtrackem. Neúčast Davida Sladea a Sama Raimiho, jakožto strůjců úspěchu původního filmu, mluví za vše. Ve všech směrech ukázkově špatné pokračování, které vzniklo jen kvůli nesporným kvalitám prvního (a pro mě i jediného!) dílu. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Zbyyočné pokračovanie vynikajúcej jednotky. Preživšia hrdinka z Barrow na Aljaške sa spojí s lovcami upírov a chcú ich zastaviť v ich "hniezde", ktorým je loď. Atmosférou, bohužiaľ ani efektmi či hereckými výkonmi sa to príbehu v Barrow ani len nepriblížilo a tak sme videli jedno z najhorších pokračovaní pomerne úspešného hororu. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Ačkoliv se městečko Barrow nachází na trvale sněhem pokrytém povrchu severní Aljašky, je možné na pozadí úvodního záběru města vidět travinatou zeleň s mnoha stromy. (Conspi)
  • Film měl nesoutěžní premiéru 23. července 2010 na festivalu San Diego Comic-Con. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve Vancouveru v Britské Kolumbii. (Terva)

Reklama

Reklama