Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americké sugestivní psychologické drama o lásce, alkoholu a zmařeném životě, natočené podle autobiografické předlohy Johna OBriena. Je to hluboký a citlivý příběh osamělého scenáristy Bena, kterého opustila žena a jeho postavení v Hollywoodu je též na vážkách. Ben se snaží zapomenout. Utíká do blyštivého světa Las Vegas a do alkoholu. Atraktivní Sera s ním prožije fantastickou noc a snaží se ho dostat z alkoholické závislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (572)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Hodně depresivní film o závisloti na alkoholu a vlastně je trochu i o prostituci. Nicolas se fakt předvedl, role Bena patří k jeho nejlepším a opravdu jsem mu ji věřil. Elisabeth se taky snažila, ale bohužel jsem měl problém uvěřit motivu jejího chování. Hodnotím 4* a doporučuju zvláště těm, kteří znají Nicolase pouze z akčních filmů. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage snad už nikdy nebyl v lepší herecký formě než tady a taky za to byl úplně poprávu oceněnej oscarem. Film v podstatě nemá žádný slabší chilky a to hlavně zásluhou práve Nicolase Cage, ale i Elisabeth Shue, která Cageovi celkem v pohodě stačí a nějaký to menší ocenění by si určitě taky zasloužila. Mike Figgis natočil hodně drsný drama o spojení životů alkoholika, kterej má jako jedinej cíl uchlastat se k smrti, což se mu daří fakt skvěle a prostitutky, která si se svým životem taky neví moc rady, takže zábavnost se moc nedostaví, ale kvalitu to má nejvyšší ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola herecká báseň. Asi najlepší Cageov výkon, čoby ochmelu a ťažkého melancholika. Krásna sonda do duše človeka, ktorého všetky životné ciele sú ohraničené iba na jedno - smrť. Nie všetko sa dá v živote prekonať, na niečo môže byť už neskoro.... Rozhodne ide o silný, podmanivý príbeh, ktorý z mysle len tak ľahko nevyprchá. 85/100 ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Cage je herec, který mi do většiny svých rolí naprosto nesedí, ačkoli nemůžu říct, že by mi byl nesympatický. Stejně tak nemůžu říct, že by neuměl hrát, protože to co předvádí tady, to je výkon hodný Oscara. No taky že ho dostal! Díky Cageovi je tenhle film špička. Jednu dobu jsem myslel na stejný způsob „sebevraždy“! ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, na mě to až tak nezapůsobilo. Možná jsem se na to dívala ve špatnou dobu. Pěkný film s nejlepším hereckým výkonem Nicolase Cage, přesto jsem to čekala daleko depresivnější a silnější po všech těch komentářích tady. To bude asi ten problém, možná jsem od filmu čekala až příliš mnoho. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (22)

  • Mike Figgis nejen že složil hudbu k filmu, ale také nahrál trumpetu a klavír na soundtrack. (CliffLee)
  • Autor předlohy John O'Brien spáchal dva týdny po začátku natáčení sebevraždu. Mike Figgis chtěl poté projekt přerušit, ale nakonec usoudil, že film bude dobrá památka na O'Briena. (CliffLee)
  • Ben Sanderson (Nicolas Cage) nosí hodinky značky Rolex Dayton Cosmograph. (dyfur)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Will Smith: Smrt na dosah?

Will Smith: Smrt na dosah?

13.09.2007

Nelekejte se, nejúspěšnější černošský herec současnosti si nevzal příklad z Owena Wilsona a nepokusil se o sebevraždu. Ačkoli jeho nový projekt má s touhle nedávnou náplní bulvárního zpravodajství… (více)

Reklama

Reklama