Reklama

Reklama

Písečná smrt

(TV film)
  • Kanada Sand Serpents (více)

Veliteľ amerických špeciálnych jednotiek Richard Stanley (Jason Gedrick) sa spolu so hŕstkou svojich najlepších ľudí vyberie podľa rozkazu preskúmať akúsi baňu hlboko v srdci afganskej púšte. Na ich veľkú smolu sa však zakrátko nielenže ocitnú v zajatí na všetko odhodlaných bojovníkov Talibanu, ale o niečo neskôr i na... Jedálnom lístku obrovitánskeho prehistorického púštneho červa! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

K večeři Talibanec nebo americký Ranger - politicky zcela korektní gigantické dešťovce je to víte u čeho, i když já sám nevím, kde bych to cosi na ní hledal.. Chvění nechalo nadhled v USA a přesunulo se nám do Asie. Kameraman s Parkinsonem má vnutit dojem třesoucí se země, herci, co vypadají jak zaměstnanci mzdové účtárny v uniformách U.S. Army pronáší opravdu nečekané repliky („Mám tady z toho divný pocit.“) a na závěr (neberte to jako spoiler, ale spíše jako varování) skočí hlavní hrdina opásaný výbušninou z helikoptéry přímo do chřtánu bídného Bin Ladinova červa. Zdálo se mi, že přitom řve něco jako: „Za odčervený Afghánistán!“, ale přes ten hluk rotorů vrtulníku jsem se mohl mýlit. Držet při naběhnutí závěrečných titulků tužku jak Postránecký v Černých baronech, tak ji zlomím a zase by se mi chtělo zvracet.. ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Dej predvídateľný, koniec filmu bol jasný už v polovici... herci nič moc, scenár stupídny a lacný, soundtrack tak taký, že si ani nepamätám, že by tam nejaká hudba bola... takže tak ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Piesočná smrť" alebo tiež aj "Netvor z púšte" tak znejú tuzemské distribučné názvy amerického odpadového akčného horroru "Sand Serpents". Celé sa mi to strašne podobalo na jeden rovnako mizerný film, čo som videl nedávno. Jednotka amerických vojakov čelí niekde v Arábii krvilačnému prehistoricko mystickému monštru. Ako sa to len volalo? No aha, bol to snímok "Manticore" z roku 2005, ktorý naši jebnutí video distribútori nazvali proste "Netvor z púšte". Kam pozrem všade samí "Netvor z púšte" a ani jeden za nič nestojí. * ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Primakůl poslední dobou ve 22:00 válí! Válí jako hovniváli - pořádné koule sraček, tak jsem při spatření názvu "Písečná smrt" zvětřila odpádek a při své úchylnosti nevynechala tuto možnost se zplna hrdla zasmát. Scénář byl opět zabaven kreativnímu chovanci psychiatrického ústavu, co svůj čas rovnoměrně dělí mezi mazání hoven po stěnách a psaní příběhů o vraždících koalách, vraždících koblihách a vraždících kokotech - což je případ "Písečné smrti". Po "poušti" v "Afghanistánu" špacíruje banda kokotů v maskáčích, banda kokotů v utěrkách (vypadají jako rusáci) a všechny je polyká jeden obří, zubatý, strupatý megakokot. Jeden nesmysl za druhým je korunován úchvatnými dialogy a pseudohereckými výkony nesympatických ksichtů. O úrovni triků bude lepší se vůbec nezmiňovat, vaše šestiletá neteř by v hodině výtvarné výchovy zvládla vytvořit lepší efekty a ještě by přitom zvládla nazpívat kvalitnější soundtrack. Odpad neudělím jedině vzhledem k faktu, že jsem se opravdu hodně nasmála, div jsem si spodní prádlo nemusela vyměnit:-). A proč jsem teda tématicky obdobnému "Chvění" dala 4*? Protože tam hráli skuteční herci a humor byl záměrným, nikoliv nechtěným produktem. 15% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pořád říkám, že raději mechanické efekty než špatné digitální. Červům z Chvění i Duny nesahají tihle ani po kolena. A protože Olgoj chorchoj se vyskytuje údajně v poušti Gobi ( a nežere lidi), jde jen o fantazii filmařů. Nic proti, kdyby příběh nebyl neskutečně hloupý, ale budiž, i to se někdy dá, pokud mu nechybí vtip či napětí. Zde se nedostává obojího. Pokud se ovšem nebudete smát scénám typu: malá dívčina skočí před auto s vojáky, aby jim zabránila pokračovat po zaminované cestě. To se převrátí, řidičku zavalí a ostatní se notně potlučou. Nemeškají a společně s holčičkou a místním domorodcem se vydají úprkem po oné zaminované cestě....statečná řidička se obětuje....Příbuznost některých scén s Vetřelci zřejmě nebude náhodná. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Chudinka Olgoj si i s Chorchojem vyrazí na dovolenou do Afgánu, kde ale ošklivě narazí na úděsně nesympatickou partu humanoidů. Těm je úplně šumák, že červíci mají zaplaceno all inclusive a zuby nehty se brání konzumaci. Prostě dovolená na prd, navíc s fatálními následky. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Blbost na kterou jsem se děsně těšil. Filmy typu Tremors mám prostě moc rád Tohle tomu sice nešahalo po kotníky ale i tak se na to dalo dívat. Co mě vyděsilo když jsem viděl cover poprvé bylo to logo. MenEater series je totiž strašně zklamávající firma která má vždycky dobrý náměty ale posere to vždycky provedením. Ne jinak to je tady, ale kvůli mé slabosti dávám 3*. Prostředí kde se film odehrává je pěkné, teda myslím tím že filmy který se odehrávají v nějakých bojištích působí dobře, horší to je ale s efektama. Ty jsou slabé ale co mě totálně vytočilo bylo gore a krev. Skoro ani kapka krve tu není což je strašná škoda protože třeba Tygr lidožrout od stejné firmy tu krev měl. Sice to byla blbost daleko větší ale prostě měl aspon tu krev. Tady červ vždycky slupne obět jako malinu. Co mě překvapilo byl konec, sice to je takový přiblbý hrdinství ale byla to příjemná změna. Pro fanoušky dnešních béček rozhodně doporučuji. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Tohle je zatím pro mne number one v kategorii : Záchvatysmíchuvyvolávající nechtěná komedie. Už se těším na filmy od Asylum, schválně jestli to trumfnou, tohle bylo chvílema až na rupturu bránice. " Poručíku, co budeme dělat, když tu vysílačku neopravíme ? ... "Tak to budeme zkoušet dál" ... Hvězda za smích jak vyšitá ! ()

heyda 

všechny recenze uživatele

TV film a opět hromada chytrolínů zde vytasila neprávem odpad. Výborně zvolené prostředí, dobří zbytečně nepřehrávající herci, dvě příběhové linie (amíci versus talibanci, amíci versus mega červy) a hlavně absolutně fajnové technické provedení. Kamera až na ty momenty třesu působila velmi jistě a dokázala vytvořit v té poušti alespoň nějakou atmosféru. Samozřejmě, kdyby je tam místo superčerva likvidovalo něco jiného, mohlo to být o několik tříd výš, ale bohužel už to tak tvůrci vymysleli, takže se s tím nedá nic dělat. Pro mě osobně snesitelné béčko v parádním prostředí. 55% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Už když jsem uviděl, že za tímto filmem stojí Maneater film series a Syfy mi bylo jasné, že tady rozhodně nepůjde o nikterak kvalitní podívanou (známe přece svoje lidi), takže jsem dle toho přizpůsobil i má očekávání. Tedy téměř nulová – to je vám asi jasné. Nicméně horory s válečnou tématikou u mne mají zelenou, protože jich je jako máku. Navíc mám rád sérii Tremors nebo pověsti ve kterých figuruje Olgoj Chorchoj, takže jsem ve skrytu duše tak nějak doufal, že by mi zdejší obří červi mohli udělat alespoň trošku radost. Vizuálně nebyli červi úplně otřesní, bohužel to se už nedá říci o celém filmu. Většina děje se totiž točí okolo vojáků a dialogů mezi nimi a to už byla úplně jiná liga. Bohužel pralesní. Scénárista se snažil přijít s několika rádoby vtipnými hláškami, jenže ty se zcela míjely účinkem v té záplavě nudných konverzací mezi jednotlivými postavami (jejichž charakteristiky mimochodem taky za moc nestály). Když k tomu připočítám neustále se třepoucí kameru a hromadu hluchých míst, spokojený jsem tedy rozhodně nebyl. Pořád mám ale jistou slabost pro tyhle ty céčkové monster braky, kvůli které se na ně i přesto dívám. Je však potřeba říci, že kvality tento film opravdu moc nepobral a pro většinu lidí tudíž půjde jen o zbytečnou ztrátu času. 30% ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Banda vojáků, tentokráte v Afghánistánu ohrožuje digitální monstrum. Kolikrát jsem už jen tohle viděl? Nudný film k žehlení. ()

st.ranger odpad!

všechny recenze uživatele

Parkinson jako náhražka za otřesy země, to vždy pobaví. Jak je možné, že se takové filmy stále točí? Vždyť i Německo kvůli Bollovi změnilo finanční zákon. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Obří červi, Taliban, Američtí vojáci... Afgánská holčička. Jedná se o film z produkce SyFy (dříve SciFi ), což řekněme si na rovinu není zrovna záruka toho nejkvalitnějšího v žánru, ale tohle bylo relativně koukatelný. Za to jedna hvězdička, druhá za ten konec ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Na céčkový Eco horror primerane dobré. Aj keď herci ako zvyčajne nestáli za veľa kostýmy a zbrane boli prekvapivo uveriteľné. Strieľalo as dokonca zo slepých nábojov žiadny plameň z hlavne nebol pridaný cez PC efekt to som v týchto lacných brakoch ešte nevidel. Dokonca aj gigantické prehistorické dážďovky boli pekne spracované. Slabšie boli akurát napísané postavy. Každý sa chcel obetovať za každú cenu. ()

StrYke 

všechny recenze uživatele

Zase nechápu hodnocení. Proč jsou lidi na ČSFD tak zaujatý na TV filmy, ikdyž jsou alespoň trochu dobrý? Na IMDb to má 41% a tady 25%, to fakt neuvěřitelný. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Docela dobrá ptákovina. Herci jsou snesitelní, prostředí sice vyprahlé, ale celkem zajímavé a děj předvídatelný už od začátku. Možná bych dal i tři hvězdy, ale ten konec byl trapnej. Hlavně, ten pás s těma bombama mohl v klidu odhodit a né tam skákat celej. 45% ()

Reklama

Reklama