Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na filmová plátna přichází jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. Novinář Eddie Brock (Tom Hardy) se stává hostitelem mimozemského symbionta Venoma. Brock se v rámci své práce novináře pokouší již po celé roky odhalit veřejnosti skutečnou tvář známého vědce společnosti Life Foundation Carltona Drakea (Riz Ahmed) – jeho odhodlání se přerodilo v posedlost, která mu zlikvidovala kariéru a zničila vztah s jeho přítelkyní Anne (Michelle Williams). Když do svého těla Eddie vstřebá jeden z Drakeových experimentů – mimozemšťana Venoma – zničehonic zjišťuje, že disponuje novými superschopnostmi a má možnost dělat, cokoliv se mu zachce. Zvrhlý, temný, nepředvídatelný a zuřivý Venom má za následek, že se Eddie zoufale pokouší udržet pod kontrolou své nebezpečné schopnosti, které ho současně velice přitahují a opájejí. Jelikož Eddie a Venom navzájem jeden druhého potřebují k dosažení svých cílů, jejich vzájemné pouto a propojení se prohlubuje – až přestává být jasné, kde vlastně končí Eddie a začíná Venom. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 13

Recenze (1 099)

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Po všech těch negativních reakcích mi to nepřišlo tak hrozné, jak jsem se obával. Je to mišmaš všeho možného a zase jednou je zde vidět velký zásah studia, který poznáte jednoduše tím, že každou třetí scénu máte pocit, že se vynechala část děje, a tak ty scény k sobě často vůbec nesedí. Sony bych vážně přál, aby našlo odvahu k natočení drsného a nekompromisního eRka, jak před pár lety našli Foxové. Zatím se ale musíme spokojit s kupou špatných rozhodnutí, která pravděpodobně pohřbila další šanci na úspěšnou komiksovou sérii. Bojím se, že Venoma postihne stejný osud jako tři roky starou Fantastickou čtyřku a stane se díky totálnímu sestřelení kritiků komerčním failem a za rok si na něj už nikdo ani nevzpomene. Ale dle mého názoru házet Venoma s F4 do jednoho pytle je dost nespravedlivé, protože marvelácký antihrdina i přes značnou absenci mnoha minut drží jednoznačně více pohromadě. Bohužel se díky tomuto značnému prostříhání nevyhneme spoustě wtf momentům a nelogickému a zbytečně uspěchanému přerodu Venoma v obyčejného superhrdinu. Když si to prostě scénář vyžaduje, tak se holt nedá nic dělat… Ale stojím si za tím, že si Venom rozhodně nezaslouží stejné nebo nižší hodnocení jak F4, Liga spravedlnosti, Sebevražedný oddíl nebo letošní Predátor, jenž studia domrvila vskutku kolosálně. Hardy mi navíc přes veškerou kritiku přišel v pohodě. Bylo víceméně osvěžující ho vidět zase v jiné herecké poloze než v jeho obvykle prkenném civění do prázdna. Kromě druhé potitulkové scény mě tu tedy vyloženě nic neotrávilo a překvapivě mi to celé rychle uteklo. Pro příště (pokud nějaké bude) bych ale poprosil výraznějšího záporaka a přehlednější finální akci. Děkuji. 6/10 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tak pozor. Podceňovaný Venom je totální nářez. A vzbudil ve mně pocity, které jsem vůbec nečekal. A tím jsou konkretně hororové prvky, perfektně korespondující s fenomenální děsivou hudbou, která tak perfektně prodala druhý trailer, s prvky prvotřídního humoru, u čehož jsem se vyloženě řezal smíchy. Může vyvstat otázka, do jaké míry byla ta a ta scéna předem zamýšlena tak, aby vyzněla komediálně, ovšem v konečném důsledku je to vlastně jedno. Bylo plné kino a perfektně se bavilo, a já s nimi. A co mě zarazilo ještě více. U filmu s Tomem Hardym bych nejvíce nechválil Toma Hardyho. Jeho nesmrtelné charisma samozřejmě stále prodá každičkou vyhrocenou i dialogovou scénu, ale tady se prostě sešlo perfektně všechno a já srdceryvně vyhlížím obrovské vyprášení amerických pokladen, jelikož chci druhý díl a po mezititulkové scéně ho snad chci ještě zoufaleji. Venom je neuvěřitelná akční smržť, u které mě malinko rozladila jen nutně dlouhá expozice a dvousymbiontové finále, které do dalších dílů plně vytěžilo svůj potenciál, ale už se mi dlouho nestalo, že bych z kina odcházel vyloženě takhle nadšený, plný energie a vyloženě se tetelící blahem z naprosto neskutečných hlášek, které bezkonkurenčně rozsekaly celé kino. A teď bych si přesně po vzoru Jaye a Tichého Boba dohledal všechny ty americké kritiky, kteří Venoma s láskou rozpucovali a hezky si to s nimi vyříkal. EDIT : na podruhé doma o něco slabší zážitek.. PS : bylo mi ctí využít tří tísící hodnocení právě na Venoma. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

S počiatku mi to prišlo na Marvel až moc vážne, pretože atmosféra miestami fakt nemala chybu, nebolo to až tak typicky detské a ten hororový nádych tam bol. Škoda, že sa to od polky muselo zmeniť na klasickú marvelovku, kde nakoniec aj tak bude nezáživne bojovať nudný záporák s jedničiek a nul a popritom sypať hlášky nech sa publikum zabaví. Trochu ma mrzí, že s toho vážneho tonu sa upustilo, pretože ten tomu sedel rozhodne viac. Inak je to slušný film, ktorý ponúkne tradičný zrod hrdinu, ktorý stojí hlavne na Tomovi Hardym. 70% - 3* ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle by to vypadalo, kdyby Spájdrgej nebyl trapný náctiletý buzerant. Čili poměrně zábavný pořád homix pro trochu dospělejší mongololidi, kde však nikdo v bukanýrsky zaříznutých elasťácích nedělá „vžžžžuuum“ a necáká po chlapech jogurt. Homix, ve kterém Tomáš Tvrdýy prokazuje, že když zrovna nepředstírá nějakého toho existenciálně zádumčivého morouse s konstantně strnulým, kyselým výrazem typu „právějsemsiukousžalud“, co jednou za hodinu řekne „gogo“, je herecky úplně v prdeli a mimický boj s mimozemskou tasemnicí prohrává na celé délce tlustého střeva. Ale nevadí, i tak se to dá vcelku bezbolestně odsedět a mít to pár detailních záběrů na cákající krev z ukousaných hlav, trochu jadrného pičování, několik vtipů o mrtvých dětech a sem tam nějaké ty ryby a kozy, ještě bych i jednu přihodil. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Za všechno, co je na filmu dobré, může vlastně Tom Hardy. Bez něj by tahle Marvelovka zapadla v propadlišti dějin a už by si na ní nikdy nikdo nevzpomněl. Takhle je to ale důstojné představení nové postavy marvelského univerza, které ale brutálně tratí na neuvěřitelně naivním scénáři. Když už jsem přijal fakt, že Venom je vlastně vzdálený bratranec Goa'uldů z Hvězdné brány, tak jsem měl problém přijmout onu obrovskou jednoduchost ve scénáři, kterak se životem unavený a zklamaný Tom Hardy setká s kámošem Venomem. I Riz Ahmed není úplně důstojným protivníkem pro Venoma, jako spíš snadnou vstupenkou do našeho světa, kde se mu kupodivu zalíbilo. Ono být šílený vědec je docela vděčné téma, které se jen tak nezají. Zajíst by se mohly spíš ty klasické motivy, kterých je Marvel už plný. Ještě to štěstí, že ve Venomovi je síla právě kvůli Tomovi Hardymu, což vlastně pochopil i samotný Venom. A i proto se budu mít alespoň důvod těšit na další díl. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (51)

  • Jihokorejská společnost HJC, vyrábějící motorkářské přilby, použila na těch svých (RPHA 11), design Venoma, který se brzy stal nejúspěšnější marvelovskou grafikou na trhu. (Maulincio)

Související novinky

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

25.04.2023

Tak nikoli Venom, ale až komiksový Kraven se dočká exkluzivního a mezi blockbustery stále ne moc běžného eRkového ratingu. Pro studio Sony a jeho pavoučí vesmír bez pavouka je to tedy dospělácký… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama