Reklama

Reklama

Templář

  • Česko Ironclad (více)
Trailer

V Anglii 13. století bojuje skupinka templářských rytířů při ochraně hradu Rochester proti tyranskému králi Janovi. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (549)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Baví mě, jak rozdílně se v dnešní době v popkultuře vykreslují templáři. Někde jako čiré zlo, např. Assassin`s Creed, jinde zase jako stateční ochránci dobra. Ironclad je ten druhý případ. Templáři jsou zde dobráci, co pomáhají baronům svrhnout maniaka Paula Giamattiho aka krále Jana Bezzemka. Ten film je nekompromisní řezničina s drsnym Jamesem Purefoyem. Sekaj se tam ruce, nohy, hlavy, Purefoy přesekne chlápka téměř vejpůl, houmles z pranýře tam zase umlátí nepřítele useknutou rukou. Prostě chuťovka. Moc peněz to asi nestálo, ale bitky jsou fajn a je jich tam dost. Navíc je to velice dobře obsazené. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Co se týče historických řežeb z poslední doby patří Ironclad spíše k tém průměrnějším kouskům. Herci jsou sice všichni výborní (jenom ta Kate Mara mi trochu lezla na nervy) a bitvy jsou vzhledem k rozpočtu výborné. Scénáristicky je to ale dost odfláknuté, hlavně co se týče postav, které mě vlastně vůbec nezajímaly a neměl jsem nějak důvod jim fandit. Celé to navíc je až příliš dlouhé a navíc i dost roztříštěné. Škoda, šlo z toho udělat mnohem lepší a výživnější řežbu. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtové středověké béčko, kterému paradoxně chyběly ne peníze, ale smysluplný tvůrčí záměr a pořádný scénář, té nerafinovanosti a prvoplánovitosti bylo na jeden film až příliš... O nějaké historické věrnosti raději nemluvit. Podobné filmy: Vikingové ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nehorázná řezničina. Mám ten pocit, že James Purefoy se po Solomonu Kaneovi upsal historickému "off road" žánru na do smrti. Ve finále proč ne. Jeho hrdina má hloubku, není to šašek typu Barbar Conan (2011) apod. Minimum slovní zásoby není vůbec na škodu, právě naopak. Výtečná chemie hlavních představitelů rozhodně stojí za zmínku. Inu jde to i bez milionu slov. Akce ok (v rámci rozpočtu). Několik skutečně výživných detailů (přepůlení člověka apod.). Na lehce komorní spektákl s britským feelingem nezvykle rozmáchlá a monumentální hudba (palec nahoru). Krutě přehrávající Giamatti a okouzlující Kate Mara (rovněž palec nahoru). Možná trochu více efektní, nežli efektivní, ale v rámci žánru se dle mého názoru vyšťavilo maximum co šlo. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že som celkom prekvapený. Jonathan English to síce celkom pekne zrežíroval (výprava, kostýmy, akcie) a dokázal namiešať aj celkom fajn hereckú zostavu, taktiež zamaskovať nižší rozpočet, ale je to v podstate stále dookola o tom istom. Skupinka žoldnierov a jeden teplársky rytier (Purefoy) chráni hrad pred tyranským kráľom (Giamatti). Síce s celkom peknými krvavými akciami, no nezaškodilo by, keby strih nebol tak rýchli a kamera tak roztrasená. A tiež barbari, ktorý hulákajú prekvapivo po maďarsky na to, že su to Dáni. Keď si to tak zhrniem, tak celkom fajn herci, postavy, príbeh, hudba, výprava atď. a celkovo sa to aj trafilo do môjho štýlu. Rozhodne jeden s tých lepších historických filmov, na ktoré nie sú prachy. Obľúbený soundtrack: Final Resolution. 80% - 4* ()

Galerie (27)

Zajímavosti (18)

  • James Purefoy se kvůli roli musel nejen naučit špičkově zacházet s mečem, ale také nastudovat mnoho informací o templářích. (Olík)
  • Film ukazuje hrad Rochester v odlehlé krajině s mostem přes řeku hned vedle něj. Ve skutečnosti byl (a stále je) hrad umístěn na okraji města Rochester, které je přibližně již 1 000 let staré a v době obléhání roku 1213 přímo vedle něj stála (a stále stojí) rozlehlá katedrála z 11. století a na straně druhé přiléhající městská část Strood. (Conspi)
  • Skupina dánskych žoldnierov vo filme nehovori dánsky, ale maďarsky. (ČSFD)

Reklama

Reklama