Reklama

Reklama

Peter Highman (Robert Downey Jr.) je na cestě z Atlanty zpátky do Los Angeles, kde jeho manželka čeká jeho dítě. Po incidentu s Ethanem (Zach Galifianakis), se oba dostávají na seznam nežádoucích osob. Peter se tak musí dostat zpět po svém. Jeho věci ale zůstaly v letadle a musí se tak vydat spolu s Ethanem autem. Ten míří do Los Angeles, aby zkusil štěstí jako herec a veze s sebou popel svého otce, který chce vysypat do Grand Kaňonu a svého psa Sonnyho. Poté, co Ethan cestou utratí většinu peněz za marihuanu, musí jim Peterova manželka poslat peníze přes Western Union. Ethan si ale nechal peníze poslat na svoje umělecké jméno. Peter je zmlácen pracovníkem Western Union po hádce se zaměstnancem Western Union, který jim odmítl vydat peníze. Po neprospané noci, při které Ethan i jeho pes onanovali, se Peter rozhodne odjet. Vyloží Ethanovy věci a vezme auto. Najde ale popel jeho otce a když ho chce nechat nad dálnicí, změní rozhodnutí a vrátí se. Ethan uvěří tomu, že jel pouze pro snídani. Ethan usne za volantem když Peter dohání spánek a vybourají se. Po propuštění z nemocnice pro Petera přijede kamarád Derryl a nakonec vezme i Ethana. Oba je ale vyhodí potom, co omylem vypije kávu z popela Ethanova otce. Půjčí jim ale auto a vyrážejí na cestu. Oba jsou pod vlivem marihuany a Ethan omylem dojede na hraniční přechod do Mexika. Tam Ethan utíká a Peter je uvězněn za držení marihuany... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (856)

Anarvin 

všechny recenze uživatele

Ve filmu se sice najde několik málo akčních scén, ale o akční komedii se rozhodně nejedná. Příběh je navíc plný klišé, scenáristické lenosti a logických děr, takže veškerá odpovědnost leží na humoru. A s tím je to takové polovičaté. Sem tam se sice objeví slušná bomba, ale stejnou mírou musíme trpět stokrát omleté frky a nějaké konstantní uculvání mezi těmi bombami se také zrovna nekoná. Na horu tak film táhnou především Downey a Galifianakis, kteří jsou jako vždy výborní a je zkrátka radost sledovat konfrontace jejich protichůdných charakterů. Právě oni dva táhnou všechen ten průměr o stupínek nahoru. Ve výsledku tak jde nakonec o celkem příjemnou, i když těžce průměrnou, jednohubku. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pokud pojedete do Mexika na pláž, dejte pozor, ať neroztáhnete deku na benzince patřící jedné nejmenované ropné společnosti.. Cestovat z bodu A do bodu B to je navazování nových přátelství, vzdáleností od domova způsobená anonymita podporující uvolněnost k nekalé činnosti, související nedbání na důsledky a získávání doživotních zážitků. Zkrátka road movie. Vděčné to téma pro T.Phillipse, který v crazy/civilním hybridu Due Date i přes pár úliteb pro pubescentní mládež dozrál a dokázal v rámci žánru využít herce, kteří jsou zrovna v kurzu. Tzn. Tony Stark bez brnění vs. ganja Grizzly se záluskem na pupeční šňůru, který by jinak v méně tolerantním nefilmovém světě letěl obloukem hned z prvního mostu směr Mississippi a za ním plechovka s instantním tátou.. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Po The Hangover přichází další snímek Todda Phillipse, kde opět hraje Zach a kde jsem se (opět) skvěle pobavil. Due Date je navzdory všem špatným kritikám vtipná komedie, která umí kombinovat i vážnější scény, aniž by to nějak zásadně narušilo atmosféru filmu. Ty scény prostě vyplynou ze situace a nejsou (teda, alespoň mně to tak nepřišlo) tam uměle "našroubované". Robert Downey Jr. hraje skvěle (občas mi ho bylo až líto) a Zach "jeho příjmení stále nedokážu napsat" mě opět neskutečně pobavil. V pár minutách se objeví i překrásná Michelle, drsná Juliette či Jamie Foxx. Po tomhle jsem ještě více natěšený na The Hangover Part II. Zkrátka a dobře, pokud se chcete pobavit, neváhejte a sáhněte po tomhle filmu všemi deseti. 90 %. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Inteligentná a civilná road-movie buddy komédia, ktorá vie byť bláznivo WTF a súčasne sa pevne držať na zemi a byť ľudskou. Jadrom vydareného scenáru sú na telo napísané postavy pre Downeyho a Galifianakisa a skvelo fungujúca chémia medzi nimi. Galifianakis tu už nie je iba tichou smiešnou postavičkou, akou bol v Pařbe vo Vegas. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nečakane príjemné a zábavné. Vlastne ma kontrast medzi nudnými trailermi + mojím odporom ku Galifakinikafikanasovi a zábavnosťou filmu priam šokoval. To spojenie dokonale civilného Downeyho a absolútne mimózneho Galifakina-whatever je vynikajúco vyvážené. Chémia medzi nimi funguje bezchybne, k tomu sústredená réžia, ktorá presne vie, kam film smeruje. Mínusový bod za príliš veľký mexický úlet, naopak potlesk za rozhovor o "špeciálnej káve", smial som sa nahlas. Na rozdiel od Hangover je to ale čistá jednorázovka, opakovane by ma to už asi nebavilo. Hoci ktovie. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • Ethan Tremblay (Zach Galifianakis) vo filme prednesie hlášku "Check yourself before you wreck yourself". Tá je odkazom na skladbu od rappera Ice Cubea, ktorá vo filme v závere zaznie v upravenej podobe. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Oscarová komedie od tvůrce Pařby?

Oscarová komedie od tvůrce Pařby?

02.10.2009

Čím dál lepší obsazení nabírá nová road trip komedie Todda Phillipse Due Date, kterou se režisér pokusí navázat na mimořádný úspěch své Pařby ve Vegas. V produkci studia Warner Bros. si Robert Downey… (více)

Reklama

Reklama