Reklama

Reklama

Chodit do práce o den dřív se nevyplácí, zvlášť když jste vězeňský dozorce. Může se stát, že skončíte na špatné straně mříží. Mladý vězeňský dozorce Juan Oliver chce v nové práci udělat dobrý dojem, do věznice se tedy dostaví o den dříve. Během prohlídky nejpřísněji střeženého oddělení se však nešťastnou náhodou zraní a ocitne na momentálně nepoužívané cele 211, zatímco kolegové jdou shánět pomoc. Když se dezorientovaný Juan probere, je všechno jinak. Ve věznici zuří vzpoura a chovanci lační po krvi. Juan má jedinou naději: vězni ho zatím neznají. Jedinou šancí je tedy splynout s prostředím a předstírat, že je jedním z nich. Je ale jen otázkou času, kdy jeho lest vyjde najevo... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (441)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

KOMENTÁŘ OBSAHUJE ÚDAJNĚ SPOILER !! Film má v sobě neskutečnej tah na bránu, působí realisticky a mou pozornost si pronajal po celou dobu svého působení na obrazovce. Jediný s čím mám problém je věrohodnost, nemyslím s prostředím vězení či chování jak muků tak fízlů, to působilo věrohodně, ale nevěřím, že ženská v pokročilé fázi těhotenství po té, co si uvědomí, že jde do tuhého intuitivně nehledá bezpečí a tady jsem viděl jak se chovala naprosto pitomě a jelikož to byla dost klíčová scéna, tak to samozřejmě ovlivnilo můj náhled na celek, navíc na mě nepůsobila moc důvěryhodně ani váhavost státu a první "akce-neakce" zasáhovky. Ovšem připoutat diváka tenhle film umí o tom žádná. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Tragédie téměř antická - místo, čas i děj - a deus ex machina za pomoci těch nejhorších bohů rozhodla o osudech několika hrdinů... Každopádně tento výlet do míst vězeňské vzpoury stál za námahu, ačkoliv bylo nutno překonat místy až fyzickou nevolnost z lidí ze strany zákona i mimo něj, ale zároveň autor poselstvím ostrým jak žiletka z filtru cigarety píše vzkaz na velké plátno - lidsky se lze projevovat všude, jen je potřeba mít stále na paměti, že jsem člověkem (neplatí pro drogerii dm :-D). Exkurze do světa, kam se nikdo z nás nechce dostat, s excelentním Luisem Tosarem a autentickou kamerou. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Z basového podžánru určite tá kvalitnejšia polovica sorty. Obsahovo plná nápaditých myšlienok, charizmatických postáv a neúnosného prísunu napätia. Jediná väčšia výtka smeruje k postoju režiséra, že práve basmani boli zväčša tí dobrí, a že politické machinácie sú horšie svinstvo než surová prirodzenosť človeka. Negatíva oboch strán mohol mierne zarovnať. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jste-li iniciativní blbec a rektální alpinista, co musí prudit kolegy v práci den před nástupem do zaměstnání, nedivte se, když vám snaha vlichotit se předem naprosto zkurví život. V zahradnictví si můžete zdevastovat haksnu vertikulátorem, v kanceláři si můžete podříznout tepnu o papír... jako bachaři vám však hrozí osud horší než smrt, nemají-li vaše hýžďové svaly dokonale pevný stisk! Ani veškerý váš důvtip nemusí stačit na paranoiu muklů a za mřížemi nemáte žádný vliv na to, co se děje venku. V televizi pak můžete vidět věci, co vám lehce rozhodí příčetnost. Vcelku uspokojivě drsný film, bohužel poněkud rozkolísaný ve věrohodnosti, v chování postav... zase jsou trestanci lepší, čestnější a větší dobráci než ta agresivní, asociální pakáž, co je hlídá (tímto vysekávám uctivou poklonu "Zelené míli"). 70% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nevim, čim to je, že vězeňský filmy jsou vždycky skvělý, do čehož zapadá i Cela 211, kde se příběh zaměřuje na snahu nováčkovskýho bachaře, kterej ještě ani pořádně nenastoupil do služby a už uvíz při vzpouře v bloku s těma největšíma hrdlořezama široko daleko, přesvědčit všechny, že je taky vězeň a je s nima. Je to naínavý, má to skvělý zvraty, je to i trochu akční a hlavně je to komplet výborný ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Scénář filmu je adaptací románu Francisco Péreze Gandula o věrnosti, přátelství a odvaze během vězeňské vzpoury. (Terva)
  • Film je venovaný Luisovi Ángelovi Puentemu, hasičovi zo španielskeho mesta Zamora, kde sa tento film natáčal. Luis sa podieľal na snímke a umrel pri záchrane dvoch chlapcov v rieke Duero krátko potom. (MikaelSVK)
  • Keď vládny splnomocnenec mieri do väzenia, vezie sa v aute, ktorým je podľa záberu prednej časti tohto vozidla Audi A6 (model z roku 1997). Pri príchode do väzenia je auto vidno iba zozadu, no tu sa jedná o Audi A8 (model z roku 2005). (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno