Reklama

Reklama

Dítě Bridget Jonesové

  • Velká Británie Bridget Jones's Baby (více)
Trailer 1

Utrpení největší smolařky v dějinách dosud neskončilo. Bridget Jonesová je stále bez chlapa. Jak název třetího dílu slavné série napovídá, tím hlavním malérem bude tentokrát neplánované těhotenství. Taková věc dokáže vykolejit i životem otřískanou Bridget, zvlášť když naprosto netuší, s kým počala. Jak se to rýmuje s faktem, že je stále bez chlapa? Celkem jednoduše. Stačí v doprovodu kolegyně navštívit odvázaný hudební festival a v jeho průběhu se vyspí s pohledným cizincem (Patrick Dempsey). A když se záhy na jedné společenské akci na vlastní tělo přesvědčí, že stará láska (Colin Firth) nerezaví, byť před pár lety definitivně skončila, je „štěstí" hotovo. Protože jí s rozluštěním zapeklitého rébusu nepomůže ani lehce cynická gynekoložka (spoluscenáristka Emma Thompson), ocitne se Bridget ve velmi nezáviděníhodné situaci. Jak seriózní právník Mark Darcy, tak úspěšný provozovatel internetové seznamky Jack Quant se sice k situaci postaví jako praví chlapi, odhodlaní s Bridget a jejím potomkem vytvořit spořádanou rodinu, to ovšem netuší, že jejich šance na otcovství je přesně padesátiprocentní. Jak se blíží termín porodu, Bridget cítí, že bude muset s pravdou ven a hlavně že si bude muset vybrat, komu bude její dítě říkat „tatínku". Normální člověk by poslal oba dva na testy otcovství. Jenže Bridget Jonesová není normální, ale výjimečná. (Cinemart)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (613)

Anderton 

všechny recenze uživatele

No pokiaľ sa budeme pozerať na tretiu Bridžitku ako na čisto komerčný produkt, ktorý sa netvári, že je niečo viac a budeme ho tak aj hodnotiť, tak na väčšinu publika bude fungovať skvele. Ide vlastne viac už o hlášky, o drobnosti, o vypointovanosť situácií, ako o príbeh, pretože tak nejak od začiatku tušíme, že sa tu končí celá trilógia a nie iba táto časť a tvorcovia predsa nemôžu svoje publikum sklamať. Že takto môže fungovať aj film pre ľudí vo veku hlavných protagonistov a aj pre ľudí s inteligenciou Darcyho (a zároveň nemusí), je veľké plus. Záverečný dovetok a možno prísľub štvrtého dielu je síce vtipný, ale zhola zbytočný a osobne dúfam, že nebude do budúcnosti nič znamenať. 70% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Všechno tak nějak muselo uzrát a díky tomu je třetí díl tak milý. Nevnucuje se, není násilně humorný. Je prostě vyspělý. Třetí pokračování nepláče nad rozlitým mlékem, naše milá Bridget neřve, jak je tlustá a sama (což ji ale paradoxně proslavilo) a hlavně udělala čáru za kvalitativně slabší dvojkou. A navázala na první díl, za kterým rovněž stála Sharon Maguire. Bridget vzkřísila i Emma Thompson (coby lékařka navíc skvostná), ceněná britská herečka, která se výrazně zasloužila o scénář. Námět je prostý. Bridget přirozeně zestárla, má atraktivní práci a řeší, kdo je otcem jejího očekávaného dítěte. Prachatý Američan s podlamujícím úsměvem Patricka Dempseyho nebo její životní láska Colin Firth? Tvůrci to jí ani divákům moc neusnadňují, protože oba mají své kouzlo a charisma. Nicméně než se dostaneme na porodní sál, bude to moc fajn. Mnohé dialogy a situace jsou skutečně milé, laskavé a vtipné, prostě britské. Herci jsou moc fajn, v případně samotné Renée nás před časem vyděsil výsledek jejích plastik, pod kterým dál (i když už jen lehce) zůstává ten roztomilý kukuč, potěšující je i to, že Zellweger po mdlém období snad znovu nasedla do náměty slušně vybaveného vlaku. Výsledek není útokem na divákovu peněženku, je to nostalgický návrat, který tvůrci dělali (snad hlavně) s láskou. Ač sází na proklepnuté vtipy a snazší řešení. Za mě ale spokojenost. ()

Reklama

jhrasko 

všechny recenze uživatele

MY DIARY: 1) som rozmaznaný prvou časťou 2) Sharon Maguire - WELCOME BACK 3) Emma Thompson si (podľa mňa) cielene nedopriala viac priestoru v scenári, čo je ale škoda 4) Patrick Dempsey a Colin Firth sú chlapi s tými najdivnejšími hlasmi na svete, Colin obzvlášť. Ale i tak majú charizmu, dobre. 5) niektorí ľudia sú divní, na pizzu si dávať cibuľu a ananás 6) geniálne použitie skladby Lilly Allen FUCK U 7) ??? preložiť geriatric mother ako staršia matka ???? hm, dal by som inak !!! 8) tak zase niekedy, čoskoro (btw, sme rovnako starí, Bridget) ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Pro mě tenhle film úplně nefunguje a rozhodně se nezařadí mezi klasiky, mezi které první Bridget rozhodně patří. Zkrátka nemá to kouzlo a švih. Bridget a její motivace nejsou chvílemi úplně zřejmé a ona se stejně jako v druhém díle jeví jako čůza. A všechny scény z televizního studia jsem na hraně trapnosti (ta moderátorka i Bridget coby producentka by už dávno letěli pro lajdáctví a nedostatek profesionality). Patrick Dempsey je sice sympaťák, ale všichni víme, že proti sucharovi Darcymu neměl šanci a já - stejně jako u Bridget - jsem často absolutně nevěřila tomu, jak se chová. Párkrát se určitě zasmějete (nejlepší je gynekoložka Emmy Thompson!), ale nemůžu si pomoct - na tenhle film se čekalo moc dlouho, až už je coby pokračování zbytečný. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Konečne posledný diel frašky pre ženské vyšiel z trilógie najlepšie. Na môj údiv bol scenár celkom vtipný, hlášky vydarené a dej zdobila veľmi vhodne vybraná populárna hudba. Samozrejme ide o veľmi ľahký žáner s predvídateľným koncom. Zellweger vyzerá ešte hnusnejšie ako predtým, Firth je ešte suchší ako predtým, jedine Dempsey je sympatický. Trápne divadlo ako po takej hnusnej oštare niekto ide a ešte sa s ňou vyspí, bolo už nad mieru. Rovnako aj pár bozkávajúcich sa starých buzerantov v kostole. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (26)

  • Když Bridget (Renée Zellweger) drží čerstvě narozené miminko, v jednom záběru je jen zabalené, v dalším je už oblečené a má čepičku. (klarika)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 24,3 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 212 milionů (z toho 60,3 mil. v domovské Velké Británii). (NIRO)
  • Snímek se měl původně začít natáčet již v roce 2010, což bylo ale kvůli úpravám scénáře odloženo. (zajda404)

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama