Reklama

Reklama

Začněme v Egyptě před dvěma tisíci lety, kde se velmi ambiciózní princezna Ahmanet (Sofia Boutella) chystala na převzetí vlády v zemi po svém otci a pro naplnění svého cíle se neváhala spojit s temnými sílami a provádět věci, z nichž tuhla krev v žilách. Potrestali ji mumifikací zaživa a pohřbili tak, aby ji nikdo nenašel. Jenže našel. O dva tisíce let později se v místě jejího věčného odpočinku ocitli dobrodruh Nick Morton (Tom Cruise) a archeoložka Jenny Halsey (Annabell Wallis). Ti nešťastnou náhodou objevili Ahmanetin sarkofág, který nechala Jenny urychleně převézt do Londýna k dalšímu zkoumání. Jenny totiž pracuje pro tajnou organizaci Prodigium, jejímž posláním je pronásledování a odchyt těch nejnebezpečnějších monster. Ředitel Prodigia Dr. Jekyll (Russell Crowe) má v tomto směru poměrně bohaté zkušenosti. Jenže letadlo převážející mumii prokleté princezny až na místo určení nedoletí, ale zřítí se k zemi krátce před přistáním. Nickovi se jako zázrakem podaří katastrofu přežít, brzy ale zjistí, že smrt v troskách letadla by pro něj byla mnohem lepším řešením. Princezna Ahmanet se totiž díky jeho neuváženým činům probudila a touží po nadvládě nad světem. K tomu ale potřebuje i svého domnělého osvoboditele – Nicka. (Cinemart)

(více)

Recenze (883)

TenKratofil 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem se na film i nové universum těšil. Ale asi po deseti minutách filmu jsem usnul (ne vinou filmu), pak jsem se za dvacet minut vzbudil a strejně jsem chápal co se děje (vinou scénáře, který opravdu byl předvídatelný). Sotva se rozběhl příběh, některé scény byly hezké (krysy, polibky smrti, atd.) ale těch nebylo moc a 75% stopáže je nemastná neslaná omáčka, okolo vlastně docela dobré myšlenky. Cruisovi sem věřil daleko větší zapálení do hraní než Deppovi v pirátech, takže za něj plus, k tomu vypadal docela dobře vizuálně. Doktor Jackyl byla asi postava, která mě zaujala nejvíc. Doufám, že v dalších filmech dostane víc prostoru a poslední zmínka patří hlavní záporačce, která svým divným způsobem mi přišla docela sexy. Průměrný film, který určitě neporazí návštěvnost Pirátů, ale nemusel by to být takový propadák. 65% ()

kental63 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na princeznu a Sofia nezklamala. Začátek dobrý, ale v momentě, kdy se na scéně objeví Dr. Jekyll, se celý film tak divně rozsype a nějak nefunguje. Ať jde Universal do háje s celým tím vesmírem monster. Měli udělat film čistě o mumii a odpustit si Crowea měnícího se ve směšnou kreaturu. Krize scénáristů v Hollywoodu? Asi ano. Jinak obsazení samotné fajn, Cruise stále frajer, plus dvě krásný kočky. Ale to je asi vše. ()

darius1706 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem zázraky a tak jsem dostal, co jsem zasloužil. Takhle - nebyl to úplný průšvih, ale nevím, jestli neměli prachy, nebo proč vlastně ty mumie nebyly moc vidět. Byl jsem na 3D verzi a půlku filmu jsem viděl v podstatě jen nějaké pohyby ve tmě, jak šetřili na tricích. Bylo tam i pár vtipných scén, takže průměr, i když byl tedy tentokrát dost předražený lístek... ()

MDrabis 

všechny recenze uživatele

Kouknout na trailer byla opet moje hloupost, protoze z toho filmu pak clovek nic nema, ale dejme tomu. Beckovy kraviny jakoze Tom ma vzdycky pri ruce kamen, prkno nebo pacidlo, aby zmuminifokovanymu krizakovy usekl palici se dalo cekat.. Mumie ma najednou moc, ze muze znocit cely mesto., potom co rekne basnicku. Je to asi uz moc ohrany. Kazdopadne nejaky akcni sceny dobry a ke komedii to nema taky daleko. Otevrenej konec ale hodne zklamal. Nakonec za 3. ()

tXtX 

všechny recenze uživatele

Bavilo. Herci fajn, atmosféra obstojná a efekty tiež (pád lietadla, piesok v meste).. Ako štartovný film z novej vlny Universal Monsters to beriem úplne bez problémov.. Potešia tiež odkazy na Drakulu či na Netvora z Čiernej lagúny.. no a kniha mŕtvych z Múmie s Brendanom Fraserom si tiež stihla sekundu zahrať :).. Nenudil som sa. 75% ()

DrsnSpas 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se na Mumii tesil, vypadalo to jako dospely Dark film. Musim rict, ze mi bylo lito Ahnamet, myslim ze by si chvilku vladnout nasemu svetu zaslouzila. Jinak Tom Cruise za me 100%, Ahnamet 120%, Jenny tak 80%. Docela me pobavila spojka s Hydem. Celkove tak 70%. ()

AmikCZ 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se. Byl to takový Indiana Jones, ale o maličko horší. V kině solidní zážitek, v TV by to byla spíš nuda. 60% ()

io. 

všechny recenze uživatele

Na to, že jsem viděl už třetí mumii, jsem se určitě nenudil. Děj má solidní vývoj, herci jsou skvělí, stejně jako režie. Jediné, co mě nezaujalo je 3D provedení, u kterého potenciál je v podstatě nevyužitý. Jinak velmi kvalitní dílko. ()

Sylviiik 

všechny recenze uživatele

Ale jo, ušlo to. Trochu mě zklamal fakt, že princezna Ahmanet byla pouze vymyšlená osoba pro tento snímek. Hledala jsem na internetu jakoukoliv zmínku a nic....kdyby to byla skutečná osobnost z egyptské historie, film by dostal mnohem větší šmrnc. Jinak krásné zpracování, efektům nemůžu nic vytknout a výjimečně jsem strpěla i Toma Cruise. Herečka Sofia Boutella je mi velice sympatická a krásně se hodí do role mumifikované princezny. Ucházející dobrodrůžo s mumií a skvělými efekty! ()

BONES 

všechny recenze uživatele

Vezmeme to po pořádku. Prvních patnáct dvacet minut jsem měla pocit, že se dívám na Mumii z roku 1999 (Fraser, Weisz), v polovině filmu viditelné a citelné pokračování Pittovské Světové války Z. Nicméně, průběh filmu volný, nijak zatěžující, efekty velice slušné až perfektní. Scénář obohacen vtipnými pasážemi, kterým dal korunu Jake Johnson. Stárnoucí, avšak stále sympatická hvězda Cruise si odpočinul od svých nulových šancí a dal se na cestu dobrodruha, kterému se ovšem akce nevyhnuly ani tentokrát, a tak fanoušek M:I si přijde na své. Nesmí chybět krásné ženy v hlavní roli. Tentokrát byly dvě a Tomovi řádně zamotaly hlavu. Nesmím zapomenout na gladiátora Crowea a jeho dvě tváře. Dokonalé. Závěr filmu mě věřte nevěřte překvapil. Můžeme z něj vydedukovat pokračování? Kdo ví... Nakonec dávám velice dobré 3* a někdy příště, až se budu chtít pobavit, vidět staré známé a trochu se bát, na to kouknu znova. ()

CenturionSik 

všechny recenze uživatele

Som z tohto filmu trochu zmätený, myšlienka fajn, prostredie nebolo to ono ale dajme tomu, výber postáv dobrý, avšak to čo tomuto filmu chýba je ucelený scenár. 1/2 filmu je vo filme solídne dobrá atmosféra, necháva diváka v napätí aj keď na môj vkus akčné scény na začiatku filmu sú mierne prehnané a tiež pomerne dlhé. Za najlepšiu časť filmu by som označil objav hrobky/väzenia a jeho preskúmanie, tam to mohlo byť trošku dlhšie a za tú najhoršiu scénu považujem veľmi nešťastné stvárnenie Russella Crowea ako besniace monštrum. Film nie je ucelený, chýba tam veľmi veľa vecí, ktoré nedávajú význam, alebo ktoré neboli riadne vysvetlené, predpokladám, že Múmia bude mať svoje pokračovanie preto je možné, že neskoršie svoje hodnotenie možno zmením, zatiaľ to je priemer na 3*. Mimochodom na múmiu z roku 1999 sa to ani len nechytá. ()

Oxytocin odpad!

všechny recenze uživatele

Zvažuji, zda vzhledem k hvězdám typu Crowe a Cruise a neskutečné sračce, která byla zplozena, není třeba tvrdšího hodnocení do ŽUMPY resp. hodnocení odpad. Efekty, děj, herecké hraní a nehraní, nesmyslnost postavy Dr. Jekylla/Hyde a hlavně rvačky, rvačky a rvačky. JAKO VÁŽNĚ??? TOHLE SE DNESKA JEŠTĚ DÁ NATOČIT, ABY SE POD TÍM NĚKDO PODEPSAL??? ()

Verdolin 

všechny recenze uživatele

Docela pěkná podívaná, super akční scény, Tom jako vždy skvělý:D Přála bych si víc kousků Amonet, jako nejmocnější bytosti na planetě, ale všechno nemůže mít člověk nikdy. Jinak mě to bavilo od začátku až do konce, doufala jsem, že dokončí Amonet svojí pouť a přivede na svět Setha, pro kterého zvolila jako tělesnou schránku Toma Cruise, držela jsem jí palce:D Zajímavá vsuvka byla společnost, která hlídá svět před takovýma jako je Amonet, podobnou společnost jsme mohli vidět třeba v Underworldu, která dohlíží na válku mezi upíry a vlkodlaky. Celkově film dobrý, ale někde byly rezervy, a mohlo to být lepší, proto čtyři z pěti. ()

koumes. 

všechny recenze uživatele

Špatná režie a chudák Annabelle Wallis měla ve scénáři napsáno, že v celém filmu smí říkat jen "Nick", nic jiného vlastně ani neřekla. ()

Gwater 

všechny recenze uživatele

Nesourodý příběh, opět doplněný (jak je dnes zvykem) o mix z jiného soudku (Mr. Jekyll a Hyde) a neuzavřený - i slepý vidí druhý díl. ()

inhotep 

všechny recenze uživatele

čekal jsem, že to bude horší, kdyby to bylo o 20 minut kratší byly by to 3*. Usměvavá mumie (Cruise) poměrně táhne film, nikdo jiný se o to ani nesnaží a pořád se tam něco děje, je to trochu stašidelné a trochu zábavné. První Mumie s Fraiserem u mě ale zůstává na trůnu. ()

Cuffini 

všechny recenze uživatele

Chybělo tomu kouzlo, malá romantičnost, archeologie, víc záhad a tajemna ohledně celého světa okolo Egypta, které je tak rozmanité a nekonečné v námětech, které mě ve staré Mumii nejvíc zaujalo a dostalo, tady z toho není ani plivanec, jen akčňák s temným lekavým obrazem a zombíkama s hot Tomínem, který mi v tomhle akčním žánru sedl, co se týče, když si uvědomím, že to je legendární Mumie, tak absolutně mimo mísu! Záleží jak film vezmete. Pro mě zklamání, i přes to, že jsem od toho moc neočekávala. O to hůř. Jo a asi to důležité - nesnáším horory, mám dost bujnou fantazii, už párkrát mě málem odvezli, takže jsem všechny ty démonský pro mě naprosto strašný scény vlastně moc neviděla... Takže pro ty, který v životě moc nezažili a ještě neviděli pořadně velkýho, dlouhýho netvora, nebo nějakou temnou, chlupatou obludu, tak se bát samozřejmě nebudou. Takže vlastně jen ti zkušení znalci života - pozor, je to místy trochu psychárna, ale na odvoz to není, pokud si po skončení filmu dáte 5min meditaci a zapálíte si u toho pár svíček pro ochranu... ()

Googooplexer 

všechny recenze uživatele

Múmia s B. Fraserom z minulého storočia je oveľa zábavnejšia, toto je len taký blbý nevydarený skororimejk. Dokonca ani nevidieť veľmi rozdiel v trikových technológiach za tých 18 rokov. Neviem prečo práve toto T. Cruise vzal... ()

MartinK.789 

všechny recenze uživatele

Nechápu proč se to všem tak hnusí mě osobně se to líbilo více než předešlé filmy s mumíky. Tomík hraje bezvadně jako vždy. To nejlepší na filmu byla určitě očkatá Ahmanet občas děsivější jak Arnold Vosloo. Tak to byly klady a ted těch pár záporů: největší problém filmu byla určitě Jenny (strašně nepotřebná, otravná, postava),také jsem měl problém s Russlem ten už moc přeháněl a na jeho film(jestli bude) se moc netěším. Osobně si myslím že lepší konec by byl kdyby se Ahmanet a Tomík daly dohromady a žili spolu navždy. Dávám 4*. ()

L.O.T.R 

všechny recenze uživatele

Tak toto sa teda nepodarilo. Už z ukážok ma film príliš nebavil a hlavný dôvod bol Tom Cruise. On je jeden z hlavných dôvodov, prečo tento film je totálny vývar, skoro až sračka. Obsadiť do hlavnej úlohy človeka, ktorého emocionálne scény za celú hereckú kariéru sa dajú zhrnúť do minútovej reklamy je dosť zásadný problém. Tvorcovia sa spoliehali na to, že ľudia prídu do kina kvôli tomuto menu ale neuvedomili si, že dnes je divák už dosť vyberavý a neskočí na lep len kvôli veľkej hereckej hviezde. Nepomáhajú tomu ani samoúčelné postavy, ktoré nemajú šancu sa vôbec ukázať a predviesť svoj charakter. Najviac to bolo cítiť u Cruisovej partnerky, tam ten ich vzťah bol asi tak smiešny ako vzťahy u násťročných dievčat. Nehovoriac o zle vybranom prostredí, ktoré vôbec nesedí k tejto mytológii a keby Universal skôr kopíroval štýl Jurského Sveta a zasadil to do rovnakého prostredia ako Sommers, možno by z toho vyšla príjemná, lepšie stráviteľná béčková jazda. Toto je však krutoprísne céčko s odretými ušami. So Sommersovou Múmiou sa to nemôže ani náhodou porovnávať, a to hlavne kvôli odfláknutým a nesympatickým postavám a rýchlokvasiacemu scenáru. Plusom je asi len samotná múmia, ktorá ale zase dopláca na zlý scenár, príliš krátku stopáž, respektíve neschopnosť autorov vykryštalizovať charakter postáv a ich cieľ. Ťažkotonážna sr*čka, ktorá pôvodnej trilógii nesiaha ani po päty. 40% ()

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

04.08.2023

Po několika poměrně nedávných pokusech studia Universal Pictures oživit sérii jejich klasických monster se snímky jako Mumie, Renfield nebo s nadcházejícím dosud nepojmenovaným projektem od režijního… (více)

Brendan Fraser by se nebránil nové Mumii

Brendan Fraser by se nebránil nové Mumii

13.10.2022

Čeká nás v budoucnu Frasernasance? Díky potenciálně oscarovému želízku v ohni The Whale od režiséra Darrena Aronofskyho (matka!, Fontána) se herec nyní pomalu ale jistě vrací do velkého Hollywoodu, a… (více)

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

28.10.2021

Herec Ryan Gosling (Blade Runner 2049) opět spojí síly s režisérem Derekem Cianfrancem (Za borovicovým hájem), tentokrát u remaku slavného hororu Vlkodlak. Studio Universal Pictures totiž nadále… (více)

Reklama

Reklama