Reklama

Reklama

Začněme v Egyptě před dvěma tisíci lety, kde se velmi ambiciózní princezna Ahmanet (Sofia Boutella) chystala na převzetí vlády v zemi po svém otci a pro naplnění svého cíle se neváhala spojit s temnými sílami a provádět věci, z nichž tuhla krev v žilách. Potrestali ji mumifikací zaživa a pohřbili tak, aby ji nikdo nenašel. Jenže našel. O dva tisíce let později se v místě jejího věčného odpočinku ocitli dobrodruh Nick Morton (Tom Cruise) a archeoložka Jenny Halsey (Annabell Wallis). Ti nešťastnou náhodou objevili Ahmanetin sarkofág, který nechala Jenny urychleně převézt do Londýna k dalšímu zkoumání. Jenny totiž pracuje pro tajnou organizaci Prodigium, jejímž posláním je pronásledování a odchyt těch nejnebezpečnějších monster. Ředitel Prodigia Dr. Jekyll (Russell Crowe) má v tomto směru poměrně bohaté zkušenosti. Jenže letadlo převážející mumii prokleté princezny až na místo určení nedoletí, ale zřítí se k zemi krátce před přistáním. Nickovi se jako zázrakem podaří katastrofu přežít, brzy ale zjistí, že smrt v troskách letadla by pro něj byla mnohem lepším řešením. Princezna Ahmanet se totiž díky jeho neuváženým činům probudila a touží po nadvládě nad světem. K tomu ale potřebuje i svého domnělého osvoboditele – Nicka. (Cinemart)

(více)

Videa (19)

Trailer 3

Recenze (883)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nového pokusu o Dark Universe je fakt škoda. Vždycky je fajn, když klasika získá nový kabátek a i nejmladší generace si tak může oblíbit nové zpracování a zároveň objevit originál. Ale tady to celé zkončilo předčasně. Žánrově je to nevyvážený guláš a celé to působí hrozně sebejistě, žádná varianta nepřipouští, že by Mumie měla být solitérní film. Ale bohužel je a zpětně tak zůstává pachuť z nenaplněného fragmentu. Navíc Tom Cruise už není takový rošťák, jakým by rád zřejmě zůstal až do smrti. A nijak zvlášť neoslnila ani Annabelle Wallis, královna historických seriálů (Tudorovci, Gangy z Birminghamu nebo Pan Am). Sofia Boutella a Russell Crowe jsou o něco lepší, ale nestačí to. Doufala jsem, že klasické duo Kurtzman & Orci je už natolik otrkané, aby to byla bomba, ale Herkules nebo Zorro se jim povedli víc. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Daleko větší problém než v režisérovi vidím hlavně v budování celého Dark Universe. Snímky by mohly být určitě zajímavé, kdybychom ovšem na místo poctivého hororu nedostali dobrodružnou akčňárnu. Rozumějte mi, většina z nás by opravdu spíše ocenila ani ne tak hororovou atmosféru jako spíše poctivý horor u kterého člověk prožije nejednu krušnou chvilku. Takhle vlastně sledujeme něco co se snaží tvářit jako další Marvelovka, kdy je svět opět v ohrožení a aby se to celé nezvrtlo máme zde super tajnou organizaci, která na to všechno dohlíží. Před scénáristy tleskám, jak je onen nápad hrozně moc "originální". Za vše hovoří přístupnost od 12 let, tohle si zkrátka naše bájná monstra nezaslouží, aby se na nich přiživovaly fabriky a vyráběly neškodné dobrodružné jednohubky, které povedou dějově odnikud nikam. A navazovat na ně bude tak snadné v dalších pokračováních, protože konec příběhů nebude existovat. Herecká sestava obsahuje v Mumii všehovšudy 5 kousků. O zbytku není potřeba prakticky hovořit, protože ve filmu více postav snad nepromluví. Takže zde máme kolegu, krásnou buchtu, tajemného a zcela zbytečného Russella, zajímavou ale nevyužitou Sofii a v poslední řadě hvězdu první zářivosti a svítivosti samotného Tomina Kruše. Mumie je po stejně zoufalém a zbytečném Drákulovi jen další v zástupu filmů, na které si 14 dní po premiéře nikdo nevzpomene. Průměr všude kam se podíváš a ani ten hoch z kaskadérské rodiny na tom nic změnit nedokáže. 40% ()

Reklama

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Marně si lámu svou žlutou tykev co na tomhle byl horor. Štěkala jsem temnou fantasy a bla bla bla a místo toho celkem komedie kde nejvíc hororová scéna bude pro všechny buzíky fakt, že Tom Cruise v tý márnici neukázal péro a oni si tak nemůžou pomačkat šuldu. Těšili jste se co kuřbuřtové? Ha, hovno !! Film se točí hlavně kolem píchání jelikož přes dva tisíce let stará princezna Ahmanet se celej film snaží Tomíka vopíchat. Ten ze starý nabíječky moc nadšenej není a tak se nechce nechat touto starožitností zprznit. Do toho tam gladiátor v roli Jekylla (jako vážně?) píchá sám sebe a bacha...jako bonus chce taky opíchat Toma. A stejně tak ho chce opíchat jeho kámoš v letadle....Jediná osoba která Toma opíchat nechce tak zůstává archeoložka a víte proč ho opíchat nechce? Protože spolu už píchali. Tááák myslím, že jsem nevynechala nic důležitýho prostě další veleočekávanej blok a bástr kde jde jen o to, kdo Toma vopíchá jako první. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé. Celkom som sa bavil a moc som sa nenudil. Tom Crusise a jeho akčné kúsky aj tu patria medzi to najlepšie a naozaj je na čo pozerať, ani príbeh nebol zlý. No najviac mi nepasoval ton filmu. Je tu dosť vtipov (niekde celkom dobrých) na odľahčenie filmu, ale na druhú stranu tie vtipy zabíjajú napätie a žáner horor, ktorý tu skoro vlastne ani nie je a samotná Múmia moc rešpektu nebudí. Škoda toho nevyváženého tonu. Viac menej sa jedna o dobrodružný film, ale niekdy to sklza skoro až do komédie. Napísané je to celkom dobré, vyložená nuda nehrozí a par prvkov Dark Universa ako aj samotný záver poteší alebo aj prekvapí. 70% - 3* ()

juta 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem, že by nová Mumie mohla mít něco společného s Mumiemi s Brandonem, že bych se aspoň trochu u filmu pobavil, ale to tu moc nehrozí. Na jednu stranu to je dobře, na té druhé bych více humoru uvítal. Cruise mi v roli moc neseděl, ale co nadělám. Svým způsobem dokáže tato Mumie zaujmout. Má dobré triky (i když některé efekty byly jakoby odfláknuté a nepůsobily dobře) a akční scény. Příběh a děj je také dobrý, jen toho nového už není moc co nabídnout... jakoby jsem už něco podobného někdy viděl. Lepší průměr. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (26)

  • Tento film je remakem originálního snímku Mumie z roku 1932. S filmovou trilogií startující roku 1999 nemá nic společného. (Totnkopf)
  • Film predstavuje Russella Crowea čoby Dr. Jekylla. Ten mal v pláne dostať samostatný film v UMU (Universal Monster Universe). (mivr)

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

04.08.2023

Po několika poměrně nedávných pokusech studia Universal Pictures oživit sérii jejich klasických monster se snímky jako Mumie, Renfield nebo s nadcházejícím dosud nepojmenovaným projektem od režijního… (více)

Brendan Fraser by se nebránil nové Mumii

Brendan Fraser by se nebránil nové Mumii

13.10.2022

Čeká nás v budoucnu Frasernasance? Díky potenciálně oscarovému želízku v ohni The Whale od režiséra Darrena Aronofskyho (matka!, Fontána) se herec nyní pomalu ale jistě vrací do velkého Hollywoodu, a… (více)

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

28.10.2021

Herec Ryan Gosling (Blade Runner 2049) opět spojí síly s režisérem Derekem Cianfrancem (Za borovicovým hájem), tentokrát u remaku slavného hororu Vlkodlak. Studio Universal Pictures totiž nadále… (více)

Reklama

Reklama