Reklama

Reklama

VOD (1)

Země se stala terčem invaze neviditelných mimozemšťanů a lidstvo jejich hostiteli. Mimozemské Duše vytlačí tu lidskou a převezmou kontrolu nad jejich tělem. Melanie je jedna z posledních lidských bytostí, která je vetřelci nedotčena. Po jedné z honiček se ale dostane do zajetí a je přesvědčena, že to znamená její konec. Do její mysli pronikne Duše jménem Poutnice. Ta pátrá v Melaniiných myšlenkách a doufá, že se dopracuje až k příčinám přetrvávajícího odporu, který jim lidé kladou. Je ale zavalena záplavou vzpomínek a silných emocí, jimž vévodí láska. Poutnice není schopna vysvobodit se z tužeb Melaniina těla. Síly, které jdou mimo ně, nakonec promění Poutnici a Melanii v nedobrovolné spojence. (TV Nova)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (679)

nash. 

všechny recenze uživatele

Nic jsem nečekal a dostal přesně to, co jsem čekal. Laciný, televizně papundeklově působící Twajlajt v bledě modrém, ve kterém je lidstvo na pokraji vyhynutí, ale místo invaze a přežití se řeší jestli políbit Karla nebo Frantu. Dvě hodiny čistokrevné nudy, ve které nejenže nefunguje ani napětí, ale kupodivu ani ta romantika (ručička na detektoru chemie se ani nezachvěla), ta romantika o které to jako mělo celé být. Navíc se tu nestane téměř nic opravdu zajímavého, takže nakonec jediné, čím to celé zaujme, je míra nesmyslnosti, se kterou mluví a konají nejen obě části hlavní postavy (těžko tomu můžu říkat hrdinka) v podání překvapivě nevýrazné Saoirse, ale také ostatní postavy, ať už lidské nebo mimozemské. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Konečně po dlouhé době nějaký film, který opravdu za něco stál. Myšlenka mimozemšťanů, kteří ovládnou lidské tělo zprvu nenaznačovala, že by mohlo jít o něco velkého, ale postupem času jsem se do toho dostal a bylo to skvělý. Hlavně ta hudba byla božská. Dokonale pasovala do každé situace a to se nestává zase tak často, asi hlavně díky ní jsem se nakonec rozhodl pro maximální hodnocení. Romantická část by se nemusela rozvíjet tak moc, stačilo trochu ubrat, ale filmu to nijak zvlášť neuškodilo. Škoda že se netočí takových filmů víc. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych ze zákonů tohoto světa vědět o hodně víc. Podívat se za hranice vytyčené oblasti místo přebytečných hloubavých chvil v jeskyni. Ale i přes většinou rozvážné tempo mi Niccol kápnul do noty. Tentokrát k tomu ani nepotřeboval svoje obvyklé vizuální i vyprávěcí triky, stačil mu skvělý Pintův soundtrack a fakt, že má před sebou neotřelý námět, který pod jeho rukama ožívá do opatrně hypnotické romantiky. Příběhy podle Stephenie Meyer přece vždycky vybočují mimo své žánrové ukotvení, takže už z přečtení premisy je jasné, že více než na sci-fi notu o invazi se bude hrát na mezilidské vztahy. A nemá cenu zastírat, že právě tam si mě Melanie a spol. získali. Nevšední několikaúhelníky, které jsou vedeny přes překvapení a občasná meyerovsky mile přepálená vyznání, mi do vkusu sedí pravidelně a při takhle sympatickém obsazení (s potenciální hvězdou budoucnosti Maxem Ironsem v čele) tomu ani nemohlo být jinak. Když jsem pak s čím dál větším potěšením sledoval sarkastické dialogy Mel s Wandou, došlo mi, že to u mě Hostitel zkrátka vyhrál. S výhradami, menšími přešlapy? Možná. Ale díky tomu, že má srdce na dlani, tak i vyhrát musel. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Sci-fi, ve kterých se mimozemské entity zmocňují těl nebohých bezbranných pozemšťanů, už jsme tu měli a nebylo jich málo. Byl jsem v očekávání a zvědav, jak to všechno nakonec (zase) dopadne. Navíc tu hraje moje oblíbená hvězdička Saoirse. Rozjelo se to vcelku slibně, ale postupně to zabředlo v romantických homo sračkách, které snad pochopí jen dívka okolo čtrnáctého roku, a které mě nesnesitelně sraly. Udělat z tak slibného námětu podřadný Twajlajt s příměsí Jupitera mi přijde jako prznění žánru. Až mi to vyhnalo žaludeční šťávy a udělalo se mi šoufl. Na druhou stranu, kdyby byla hlavní hrdinkou nějaká šestnáctka a odebíralo se to ve stylu Total Recallu, asi by to bylo minimálně stejně potupné (ačkoliv u Hanny jsme byli svědky toho, že to jde). Celkově se tedy musíme spokojit jen s další ukázkou narůstajícího trendu navlhlých romantických blbostí gymnazijního stylu, které cílí na náctileté obecenstvo a starší diváci se u toho budou pouze kroutit. Láme mi to mikročip, ale musím dát pouhé dvě hvězdičky. 30% ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Je to strašlivě, ale opravdu strašlivě hloupý film. Ale asi je na místě vinit knižní předlohu a to ztělesněné zlo, co jí napsalo. Celý ten koncept dvou osob v jednom těle, kde každá osoba jakože miluje někoho jiného, z čehož vznikají 'silné' a 'komické' scény, to je trochu mimo mě. A taky když někoho miluju, tak ho zmlátím, protože má jinou barvu očí, že ano. Navíc jsem asi divná, ale jsem team mimozemštani, protože žít v komunitě, kde se nelže, nejsou války a všechno je zadarmo? Hned bych do sebe poslala toho bílýho tisíc let starého pavoučka, který by mě změnil na holčičího Elijaha Wooda. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (17)

  • Jake Abel (Ian O´Shea) absolvoval niekoľko lekcii hry na gitare a keď už malo dôjsť k natočeniu scény, pre ktorú trénoval, Stephenie Meyer skríkla ´Stop!´ a nadobro ju zastavila. Neskôr sa šírili zvesti, že mala byť veľkou súčasťou druhého pokračovania. (Persephone9)
  • Po uvedení filmu do kin přišla autorka knižní předlohy Stephenie Meyer s tím, že píše pokračování a přemýšlí, že by napsala i třetí díl. (kklepkaa)

Související novinky

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

03.08.2014

S adaptacemi knih s dospívajícími teenagery, především dívkami, se v poslední době v Hollywoodu roztrhl pytel. Máme tu ságu Hunger Games, nedávno se rozjela další velká a nákladná série začínající… (více)

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

13.05.2013

A dohady pokračují. Tentokrát ale zdrojem není bulvár, nýbrž uznávaný The Hollywood Reporter. Několik různých zdrojů pro magazín potvrdilo, že hlavním kandidátem je Joe Wright. Dává to smysl hned ze… (více)

Další těla pod Neesonovy náhrobky

Další těla pod Neesonovy náhrobky

19.02.2013

Březnový start natáčení se blíží a krimi-thriller A Walk Among the Tombstones rychle nabírá obsazení. Ale nejdříve stručně o projektu: film je adaptací jednoho ze sedmnácti románů, které uznávaný… (více)

Reklama

Reklama