Reklama

Reklama

Kletba kouzelného kamene

  • Rusko Kniga masterov (více)
Trailer

Obsahy(1)

Svet je v nebezpečenstve. Čoskoro sa splní proroctvo a Kamenná princezná uväznená v starej veži sa dostane na slobodu, aby s pomocou zlých kúziel ovládla svet. Osudy ľudí sú v rukách Ivana, ktorý musí prejsť veľkými skúškami. Jeho sila môže priviesť princeznú k úspechu, ale môže sa jej aj postaviť na odpor, aby pomohol svojej milovanej Kataríne. V tomto príbehu sa Ivan stretne s ruskými rozprávkovými bytosťami ako napríklad Baba Jaga, Morská panna, Kostej Nesmrteľný a mnoho iných... (Slunkoo)

(více)

Recenze (23)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Kdyby to bylo možné vyjádřit zvukem, bylo by tu jenom dlouhé, uchechtané áááááááách. Kniha mistrů má něco (hlavně zrcadlo) ze Sněhurky (není ruská pohádka, cařička a sedm bohatýrů je Puškinem převyprávěná a umělecky zpracovaná německá pohádka, jak si ji pamatoval od své chůvy), kamennou královnu coby podobu Ledové královny jen jiný materiál, kamenné bohatýry místo mrazíkovských dřevěných, Kostěje Nesmrtelného jako téměř nezbytný atribut, mořskou pannu vypůjčenou od Andersena (a trochu z filmu Žbluňk!), 34. bohatýra, který se Puškinovi do Pohádky o caru Saltánovi kvůli rytmu nevešel (přiznávám, že u tohoto jsem bublala smíchy jak horská bystřina), Ivánka a jeho lásku, Ariadninu GPS, statečného kováře, vdávadlem posedlou místní šlechtičnu (odkaz na princeznu z Ohně, vodou a trubkami, podle mého odhadu), živou vodu, kamenný kvítek (hezčí než v Kamenném kvítku), mluvicího koně (z našich luhů a hájů by to byl Falada z Princezny husopasky, u ruských pohádek netuším), v balkónové scéně jsem ochotná vidět parodii na Cyrana, v Ivanových cestách do kamenné věže teleport ze Star Treku, v kamenění Káti to je vykrádačka ze Zakleté nevěsty nebo Radůze a Mahuleny a v tom, co jsem vynechala nebo nepostřehla vidím trip scenáristy. Úžasná kouzla, úžasná parodie s napětím a bez hluchých míst, výborné využití animací, připomínající film Azazel, jen ty triky, které tomu měly dodat zřejmě definitivní punc ztřeštěnosti byly už trochu příliš. Trochu příliš i na mě, ochotnou nechat se bavit a unášet gejzírem barevného, zběsilého kýče. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Vše je jasné, Rusáci nejsou lidé...myslím z této planety. Tolik xichtů není možné zahlédnout ani v obludáriu genetického odpadu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ufff. Že jsou ruské pohádky přeplácané, bez hlavy a paty, to už si člověk časem zvykne. Ale tohle je mišmaš nejhoršího zrna, dialogy jak z první obecné, na pohádku je tady hromada drsných scén. Vůbec se nepracuje s nějakým napětím. Třeba mu holku střelej z brokovnice do břicha, on ani moc netruchlí, a najednou se tam objeví čarodějka a tu jeho holku má s sebou a jen tak bokem utrousí, že ji oživila. No jako sorry, tohle se přece mělo pojmout jinak, jako víc tragicky, nebo dojemně, ale každopádně jinak. A se všemi scénami ve filmu je podobně. Navíc tady běhá jedna postava z ruských pohádek vedle druhé, zcela bez logiky, čekáte už jen, kdy se objeví Batman nebo nějaká podobná postavička, která ještě chybí do výčtu. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Můj táta je pán !! A nechá vás zmrskat !!" ;) Tohle vážně není od Trošky ?? ;) Ne ?? Nevadí !! Toho taky zmrskat !! Preventivně !! ;) Nicméně.. Nelze zrovna říci, že by Kletba kouzelného kamene platila za vyloženě špatný projekt, spousta jednotlivostí mě přímo nadchla, bohužel jako celek působí nesmírně nekompaktně, ba přímo obludně, když se spolupráce Disneyho s Rusy, především americké tvůrčí prostředky s přepjatou barevnou a uřvanou sovětskou poetikou se tlučou hlava nehlava, v rukou nezkušeného Vadima Sokolovského rozpadá na prach.. Jen si nejsem vůbec jist, s kolika promilemi v krvi lze zaměnit něco podobného s parodií !! Ale třeba mi to zdejší moudré hlavy někdy vysvětlí.. Stejně jako skutečnost, s jak příznivými ohlasy přijal snímek ruský divák i s kritiky.. A když mi to lehce svou nepovedeností, a taky studnami, co fungují jako stargate, asociovalo Vorlíčkův sequel Saxány, měl jsem chuť použít ten startrekovský teleport z chaloupky Baby Jagy a přemístit se pryč z filmového pekla.. ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Tohle je ta největší filmová vykrádačka, kterou jsem dosud viděla. Příběh rozkradený z deseti různých pohádek, postavy, artefakty, všechno posbírané z jiných děl, kamerové jízdy, záběrování a zvuk jsou okopírovány z Pána prstenů, dále se dají kromě klasických pohádek najít i Hvězdné války, Harry Potter a další. Ohnivé finále na kamenné věži v Mordoru (včetně nutné tlakové vlny), porouchané kouzelné zrcadlo, terakotová armáda a klubíčková GPSka zabíjejí! Jediné opravdové plus této slátaniny je fakt, že všechno dohromady je tak trapné, až je to místy i vtipné. 31% ()

D28 

všechny recenze uživatele

S nadhľadom a vtipom natočená pocta ruským rozprávkam.Klasické prvky zachované, tie moderné ich nerušili, takže celkový dojem je kladný. A málokto by nechcel nemecký kočiar so zvončekom, ktorý vydáva zvuk benc-benc. ()

HArna 

všechny recenze uživatele

Tohle je šílenej mix a nevím, jestli to autoři zamýšleli. Chvílemi mě to přišlo jako mrazík (asi kvůli Rusku), chvílemi jako Pán Prstenů. Chvílemi mě to bavilo a zase naopak. 50% ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Moderní ruský pohádkový film. Příběh je mix tradičních pohádkových námětů a postav (i vypravěčka v dřevěném okěn jako tradičně v sovietských pohádkach) s moderním pojetím jazyka, stylu a prvků v ději, například komiksové přechody mezi scénami, plot a alarm u Baby Jagy, bojové scény, monoskop v čarovném zrcadle. Zajímavé prolínaní světů ve vesnici a v nekonečném lese. Tento odvážný ´borčš´ nenudí. (Je třeba nějaké zaklínadlo? / Prosím!?) ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Nevěděl jsem, co od filmu čekat, když zde má značně rozporuplné hodnocení. Nejistota však trvala pouze několik minut, brzy bylo jasné, že se v mém hodnocení budu držet při zemi. Co tohle mělo být? Parodie? Pokud ano, špatná. Pokud to bylo myšleno vážně, je to ještě horší. Herci většinou nesympatičtí, nehrající, nebo přehrávající. Kamera prapodivná, stejně tak některé efekty a to vše zasazeno do kýčovitých kulis. Za co tedy ta hvězdička? Snad za to, že tam bylo alespoň pár zábavných scén, což ovšem na vyšší hodnocení nestačí. Sokolovskij ruský Burton nebude. 20% ()

Dlee 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Ruskej film kterej sem kdy viděl. Stará pohádka s moderníma prvkama a bombastickejma efektama.Všem doporučuju....Rusové si pomalu už vybudovaly svůj Hollywood. ()

pend 

všechny recenze uživatele

Tenhle pohádkový mišmaš budete buď milovat nebo nenávidět - tradiční ruské atributy (Kostěj, Baba Jaga), flirtující mořská panna ala Andersen, německé pohádky, GPS ala Ariadna, věž ala Mordor...vše v jednom guláši. Ale zábava to byla veliká. I přes tu kýčovitost a barevnost. ()

SiMMaS 

všechny recenze uživatele

Pochtli nazval film slepencem. Má pravdu, ale na mě to působilo tak, že je to dělané ryze naschvál a co nejvýrazněji. Když se člověk podívá na současnou ruskou filmovou tvorbu, Kniga Mastěrov se prostě krásně vymyká!:) Já se u filmu upřímně pobavila a musím říct, že i efekty se mi líbily. Pár výborných hlášek ve scénáři a příběh taky relativně kvalitní. Já mám upřímně Knigu Mastěrov radši než Mrazíka! Jen škoda, že je tahle věc pro čechy celkově dost nedostupná. Nesehnala jsem ani české ani anglické titulky, takže jsem si musela vystačit se svojí ubohou středoškolskou ruštinou - a taky se to dalo:) ()

ER 

všechny recenze uživatele

Takový mix pohádkových motivů, zpracovaný poměrně okázale, ale chladně. Nakonec " kamene" je tam dost. ()

Reklama

Reklama