Reklama

Reklama

Čtrnáctiletá Annie se prostřednictvím chatu a webové kamery poprvé zamilovala. Nemohla tušit, že se stala předmětem zájmu anonymního pedofila, který při prvním setkání krutě zneužil její naivity a chladnokrevně ji znásilnil. Pro Annie už nic nebude takové jako dřív. S děsivým traumatem mladé dívky se těžce vyrovnává celá rodina. Vyšetřování FBI navíc dokazuje, že zdaleka nebyla první obětí tohoto internetového sexuálního maniaka. Otec Annie by nejraději vzal spravedlnost do vlastních rukou, dochází však k poznání, že jediné, co teď všichni mohou udělat, je být v této situaci jeden druhému oporou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (275)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Já byla znásilněna, ne ty !!" Jsem naprosto přesvědčen, že David Schwimmer věděl úplně přesně, co dělá, co chce natočit a zejména jak to chce natočit, což se mu však nakonec ne tak docela povedlo !! Snímku Trust, který rozhodně není ani vzdáleně thrillerem jako spíš velmi civilním a přesvědčivým dramatem, vévodí jako vždy výborný klaďas Clive Owen a alespoň pro mě překvapivě i křehká Liana Liberato, která si zahrála roli čtrnáctileté Annie.. Ta je ve své oprávněné teenagerské naivitě zneužita o dvacet let starším mužem, jak později zjistíme ostříleným úchylem a tělocvikářem, jehož Annie poznala díky "těm dnes naprosto cool a nepostradatelným virtuálním zhovadilostem" na internetu, v podání Chrise Henryho Coffeyho, který ovšem naopak patří k tomu nejslabšímu, co Trust nabízí, byť chápu, že jeho obsazením i způsobem uchopení charakteru se Schwimmer snažil vyhnout vzniku další stereotypní postavy či dokonce karikatuře.. Na první pohled slizký a nesympatický Coffey alias Michael působí velmi ploše a nepřirozeně, díky čemuž mi však naprosto uniká, čím všechny ty náctileté naivky ten slizák okouzloval.. Ačkoli jsem si vlastně již odpověděl výše.. V momentě, kdy se do příběhu zapojuje FBI a policejní psycholožka, sledujeme něco naprosto logického, všem zdejším komentářům navzdory, čemuž se lidově říká "tonoucí se stébla chytá" !! Každý ze zainteresovaných, Annie, otec, matka, se se situací snaží vyrovnat po svém, Annie, aby se nezhroutila, si namlouvá, že ji Michael miloval, že nešlo o zneužití, a kope kolem sebe do všech a do všeho, její otec se upne k hledání Michaela, ačkoliv je vidět, že ani jednomu se to příliš nedaří.. Nakonec dojde u Annie k přiznání si reality a finálnímu nalezení cesty zpět k otci.. Trust však vyznívá opravdu velmi znepokojivě, ač ve velmi přijatelném dávkování, a strká nám svá varování až pod nos.. Nemyslím si, že se jedná o film s okoukaným tématem, Schwimmer naopak hrozí ukazováčkem vůči stále velmi aktuálnímu problému, za což mu patří velký dík, bez ohledu na skutečnost, že tak jako tak Trust platí za opravdu dobrý snímek.. ()

Genero 

všechny recenze uživatele

!!POZOR, PRUDCE DEMENTNÍ HUMOR!!Genero:miluju tě. Sadlilgrrl:taky tě miluju. užijem si teďka sex? Genero:jak? sedím u kompjůtru. Sadlilgrrl:myslim virtuálně. Genero:aha. tak jo. Sadlilgrrl:co máš na sobě? Genero:proč to potrebuješ vědět? Sadlilgrrl:abych se vzušila. Genero:aha. svetr a šusťáky. Sadlilgrrl:tak jinak. popiš mi svýho ptáka. Genero:je středně velký, se zahnutým zobákem a šedým prachovým peřím. říkám mu Filip. Sadlilgrrl:ale ne. myslim tvuj penis. Genero:aha. je takový oválný, zhruba pět centimetrů dlouhý. Sadlilgrrl:hm, tak asi začnu já. moje ňadra se dmou vzrušením a ztuhlé bradavky ční vzhůru a přímo volají po vášnivém mužském doteku. jak se ti líbí má ňadra? Genero:máš hezká ňadra. Sadlilgrrl:ty vole, tohle ti moc nejde, raději skoč do auta a přijeď za mnou dokud jsem nažhavená. Genero:kde bydlíš? Sadlilgrrl:mokrá 69. Genero:clive? ty si hraješ na čtrnáctku, abys po nocích lovil chlapy? Sadlilgrrl:ale ne. holka si to rozdala s oplzlým pedofilním predátorem a miluje ho, tak mi z toho kape na maják. Genero:jdu spát. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nejdem hodnotiť príbeh a dialógy. Niekedy sa ma zmocňovalo tiché zúfalstvo. Ale na druhej strane ma potešilo niekoľko aspektov vnímania onej udalosti nepripraveným otcom a jeho rovnako obdarenou dcérenkou. Škoda, mohol to byť celkom zaujímavý film s výrazným posolstvom. Ale to by museli mať v rukách iní tvorcovia. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

No čo s takou dcérečkou? U mňa je isté, že by schytala pár dobre mierených faciek - také „materské“, aj keď som otcom. Po „vychladnutí“ sa jej pokúsim vysvetliť, že kurevník, ktorý ju na hoteli sexuálne zneužil už na prvej schôdzke, ju určite nemiluje, zvlášť ak sa niekoľko dni „po“ ani neozve. Na internete sa nájde veľa dobrého, ale i hromada špiny a úchylov všetkého druhu. Film celý príbeh spracoval vierohodne, podobných prípadov musia byť tisíce a dúfal som , že sa to nezvrtne do typického amerického thrilleru , kde to Owen z koltom všetko „vybaví“. Postavy sa chovajú približne tak , akoby sa chovať mali a ak si niekto naivne myslí, že jeho dcére sa to nemôže stať, tak je na veľkom omyle. Záverečné vyplakávanie pri bazéne mi už trošku nesedelo a v hodnotení som váhal, no veľké plus má film v tom, že dokáže poučiť a poukázať na veci, na ktoré si treba dávať pozor. Ak máte v rodine 13-15 ročnú naivnú počítačovú „kozenku“ , je to jasná voľba. 60%. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ne zrovna příjemné téma je v tomto snímku rozebráno docela detailně a to hlavně z psychologického pohledu rodičů. Vadila mi tam však jedna věc: Proč ta holka byla tak zatraceně blbá a naivní? "Co sakra čekala?", říkal jsem si. O to větší to má sílu, že se takové případy dějí dnes a denně. A proto se mají takovéto filmy točit a mají se povinně pouštět na školách. Protože Trust je jinak jako film málo dynamický, dle mého názoru až moc odměřený a klidně bych přitvrdil, protože by to mohlo mít ještě silnější vyznění. Mohlo to být lepší! Sakra lepší! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Když si Will (Clive Owen) píše s neznámým mužem na interentu, jde o autentickou konverzaci mezi uživateli "fleet_captain_jaime_wolfe" a "sadlilgrrl" převzatou z webu www.perverted-justice.com. (Mr. Filuta)

Reklama

Reklama