Reklama

Reklama

Po deseti letech ve vězení má Řidič (Dwayne Johnson) jediný cíl – pomstít smrt svého bratra během nezdařené bankovní loupeže, která měla za následek i jeho uvěznění. Teď je z něj svobodný člověk se seznamem "úkolů" v ruce, konečně se vydává za svým cílem... ale na stopě mu jsou další dva muži – policejní veterán (Billy Bob Thornton), kterému zbývá jen několik dní do důchodu, a mladý egocentrický zabiják (Oliver Jackson-Cohen), který se v umění zabíjení vyžívá a našel konečně důstojného protivníka. Lovec je současně i kořistí. Jde o závod s časem na život a na smrt. Záhady kolem smrti Řidičova bratra se prohlubují a na světlo vyplouvají další podrobnosti, které naznačují, že Řidičův seznam možná není kompletní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (550)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu je poměrně slibný - "vyžehlený" vizuál v kombinaci s dobrým střihem a vcelku nápaditými kompozicemi mi okamžitě vehnal koňskou dávku optimismu do žil, avšak ona divácká radost vzala rychle zasvé v momentě, kdy příběh začínal nabírat jasnější kontury. Jakmile na scénu vstoupil "glamour" zabiják oplývající multifunkčností švýcarského nože a hodně trapnou životní filozofií, spolu s optimismem mi spadla i čelist a najednou jsem si připadal, že sleduji nějaký video-šlágr se Stevenem Seagalem. Nebýt po dlouhé době opět řádně drsného Dwaynea Johnsona, zábavného dezoláta Billyho Boba Thorntona, Carly Gugino a chytlavé hudby Clinta Mansella, asi bych Faster ani nedokoukal, neboť takto omšelých revenge flicků jsem viděl už spousty, a tenhle film do žánru nepřichází s ničím novým. Nakonec tedy dvě hvězdy za herce, hudbu a zručnou režii George Tillmana, který však většinu dobrých nápadů vypotřeboval už v první polovině. Ale ten zabiják (a jeho blonďatá družka, kterou berou bouchačky) je fakt na facku...takový výplod bych čekal možná tak od sloupkaře z Esquireu. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

" Zabijem ťa!..." " Rozmysli sa, bude to dlhá a temná cesta..." Slušný akčňák, ktorý si od úvodu drží výborné tempo a vydrží mu po celú stopáž. Podobných filmov sme videli hromady, ale tento sa môže pochváliť skvelo nasnímanými akčnými scénami hlavne autonaháňačkami. Do frasa, kto by na to nešliapol s takýmto fárom? Filmy o pomste nenudia, preto nejaké výrazné sklamanie nehrozí. Rock podobne ako kedysi Schwarzenegger herecky zďaleka neohuruje, ale úloha mu bola napísaná na telo a tých pár viet, ktoré počas filmu utrúsi je tak akurát a sedí mu to. Postava B.B. Thortona bola pre mňa dosť čitateľná, preto ma záver neprekvapil. Sexi párik "zabijakov" tu bol akosi navyše. Prácu zabijaka si nepredstavujem ako prechádzku ružovou záhradou. Aj preto dávam tri hviezdy.60%. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Rock se na tyto role příliš nehodí a jeho komediální, potažmo akční grimasy mám mnohem radějí, než ty nasrané, které mu člověk prostě a jednoduše tak úplně nebaští. Tím pádem je celá kostra tohoto snímku od základu špatně, protože tato věc je to hlavní, na čem by dílo mělo stát. Bohužel nefunkční. Zoufale neakční, rádoby cool na oko natočená věc, která se v jednu chvíli tváří jako syrová a nekompromisní řežba (několik akčních scén s The Rockem), přičemž během dvou vteřin přepíná na "vystajlovanou" (nefunkční) jízdu (mladý pár nájemných vrahů), kde motivace hlavních hrdinů pro diváka těžko pochopitelná jest. A když už si tak nějak začínám uvědomovat, že tento film nebude nic převratného, ale zvládnu ho ve zdraví dodívat až do finiše, tak dostanu smrtelný úder do hlavy závěrem, při kterém by se i tvůrcům Šestého smyslu zamotala hlava. Kdyby dostal režii Man, mohlo to dopadnout mnohem lépe. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Léta jsem si přál Rockův návrat k akční drsnosti a tady se to konečně splnilo. A to tak, že je to solidní a poměrně přímočarý akčňák, který má k dokonalosti daleko (zamrzí hlavně absence pořádnýho dodržkydávání), ale dá se (s nevelkým očekáváním) více než pohodlně užít. Prvních 8 minut je geniálních, pak to jde z kopce a pak zase do kopce. Dwayne, jako "guy who refused to die", není "vyčpělý", ale přesně takový, jaký být má. Žádný úšklebky a zářivý úsměvy, žádná víla zuběnka. Prostě málomluvný a respektuhodný mstitel neboli "driver". Dobrý je i Billy Bob ("cop"), který dostal hodně prostoru, a snesitelná je i třetí hlavní postava filmu - "killer" - blb ale celkem zábavný. A sladkostí jsou tu prvotřídní sporťáky. Na mé straně spokojenost. 7/10. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

The Rock mě poprvé překvapil v Kráčející skále (nový typ hrdiny, který se neohlíží, a s fošnou v ruce vše kolem sebe řeže). Před pár týdny jsem si ho ještě o trochu víc oblíbil v Fast Furious 5. V tomhle filmu dostál svému jménu - neotáčí se vlevo vpravo a jde si za svou pomstou. Není to úplně akční jízda, jakou jsem čekal, má i pomalejší pasáže, má příběh, který má lehké ambice tvářit se trochu komplikovaně, ačkoliv by mu víc slušela přímočarost. Ona "komplikovanost" mohla být lépe kamuflována a bývala by přinesla lepší závěr. Je tu i vedlejší děj, dle mého názoru celkem zbytečný (podobně jako role Maggie Grace). # příběh 6 | hudba 6 | humor 0 | akce 6 | napětí 3 | pustil bych si znovu 5 ()

Galerie (54)

Zajímavosti (15)

  • Posrtava Olivera Jacksona-Cohena jezdí ve fimu italským sportovním vozem Ferrari 360 Modena, vyráběném v letech 1999-2005 s maximální rychlostí 300 km/hod. (JARDAHONDA)
  • Řidič (Dwayne Johnson) používá revolver Ruger Super Redhawk Alaskan ráže 454.casull, což je jedna z nejsilnějších ráží pro krátké zbraně. (HectorHagman)

Související novinky

The Rock zůstane akční

The Rock zůstane akční

25.03.2011

Faster byl všechno možné, jen ne akční nářez, v jaký jsme doufali. Mnohem větší porci adrenalinu slibuje Rychlá a zběsilá pětka, a ani poté se Dwayne Johnson k rodinným taškařicím nevrátí (tedy,… (více)

The Rock jede na tajuplný ostrov

The Rock jede na tajuplný ostrov

02.09.2010

Fotky a videa z Faster a Fast and Furious 5 ukazují Dwaynea Johnsona zase jednou v akci a je to fajn. Na rodinné filmy se ale nevykašlal – nahradí totiž Brendana Frasera v pokračování Cesty do středu… (více)

Rockovi zachutnala akce

Rockovi zachutnala akce

23.04.2010

V zákulisních záběrech z natáčení akční krimi Faster si Dwayne Johnson pochvaluje, jak mu dělá dobře zase jednou mlátit lidi a střílet z velkorážních bouchaček. Není proto divu, že nehupsne rovnou… (více)

Oscaroví nominanti na vzestupu

Oscaroví nominanti na vzestupu

21.02.2010

Nic vám tak nenakopne kariéru jako nominace na Oscara. Jeremy Renner a Christoph Waltz by mohli vyprávět. A oni vyprávějí. Renner prozradil, že si zahraje po boku Ewana McGregora v dobovém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama