Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Objevte nekonečnou pestrost života na Zemi a ty nejvýstřednější taktiky přežití, které se u zvířat a rostlin vyvinuly. Tak vypadá evoluce v akci – jedinci pod extrémním tlakem musejí překonat nástrahy protivníků a prostředí a posunují tak hranice svého chování. Jedinečná technika zachycuje ty nejúžasnější momenty, které jsou v přírodě k vidění! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Viděl jen ROSTLINY, protože znám Davida Attenborougha a věděl jsem už, v jaké stupnici bude jeho zpěv (senzační, extatické, mezní a úžasné) i jeho obrazy (dokonalé, vypiplané a neméně úžasné). O rostlinách ale jsem se nedozvěděl celkem nic. Jak bojují o přežití a jak se rozmnožují je z mého pohledu na nich to nejméně zajímavé. Zajímalo by mě spíš, jak řeší své maniodepresivní konflikty, jak jsou schopné přeměňovat chemické prvky, jaká centra řídí jejich "pohyb" atd. Život na této planetě bez lidí si dokážu docela dobře představit, to samé platí o zvířatech, bez rostlin by tu ale bylo (pro mě) moc pusto. Ostatně život na Zemi, to nejsou jen rostliny a živočichové,ale také houby (z buněčných) a bakterie a archea. ()

Stanix 

všechny recenze uživatele

3 roky po excelentní a těžko překonatelné Zázračné Planetě dokázali pánové a dámy z BBC překonat sami sebe a vytáhnout laťku na poli natur - dokumentaristiky zase o několik stupňů výše. Vřele doporučuju všem milovníkům přírody, jakož i těm, kteří jsou stále přesvědčeni o tom, že my lidé jsme jediné inteligentní bytosti na zemi. Skutečně tomu tak není. ()

Reklama

UncleG 

všechny recenze uživatele

Za pomoci nejnovejších snímacích makro-technologií jsem se například dozvědel, že stromová žabička, v reálu menší než lidský nehet, má na nose víc černých pórů než moje přítelkyně. Ó, jaké to zjištění! Celkově: dokument velice pěkný, z každé sekundy doslova crčí ty obrovský prachy, co se do toho nalily. Technicky vybroušené, umělecky dokonalé...ovšem hudební doprovod posouvá některé "dojemné" pasáže za hranici kýče. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí Planet Earth jsem se domníval, že už není možné natočit lepší přírodopisný dokument. BBC už ale několikrát dokázalo, že "nemožné" pro ně není problém, i tentokrát se to podařilo... zdejších témeř jednomyslných 100% myslím mluví za vše. Dodám snad jen to, že i takové dokumenty by si zasloužily Oscara. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Asi nemá cenu psát po tisícípadesátésedmé pořád to samé, už mně to samotného ani nebaví. Nicméně... dechberoucí záběry, úchvatné záběry, velkolepé záběry, úžasné momenty a vlasy trhající nervák, který nikdo jiný vytvořit neumí. Navrch skvostná hudba a naprosto famózní komentář. Prostě klasická vysoce kvalitní špičková produkce ve spolupráci BBC a Davida Attenborougha. Tím jsem možná měl začít, protože opravdu není třeba k tomu dodávat víc. Ke štěstí stačí tak málo. 100%. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (6)

  • Jedná se o do té doby historicky nejdražší dokument z dílny BBC. Celá série spolykala v přepočtu kolem 400 milionů korun. (gogos)
  • Natáčení trvalo čtyři roky, během nichž obkroužili filmaři celý svět. Navštívili všechny kontinenty a na nich desítky zemí. V součtu strávili autoři natáčením tři tisíce dnů. (gogos)
  • Pro autory bylo složité sehnat průvodce celou sérií. David Attenborough totiž oznámil, že s natáčením dokumentů už končí a odchází do penze. Než se však podařilo sehnat adekvátní náhradu, oznámil legendární přírodovědec, že ho důchod nebaví a podepsal s BBC smlouvu nejen na Život, ale také na další dva projekty. (gogos)

Reklama

Reklama