Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Objevte nekonečnou pestrost života na Zemi a ty nejvýstřednější taktiky přežití, které se u zvířat a rostlin vyvinuly. Tak vypadá evoluce v akci – jedinci pod extrémním tlakem musejí překonat nástrahy protivníků a prostředí a posunují tak hranice svého chování. Jedinečná technika zachycuje ty nejúžasnější momenty, které jsou v přírodě k vidění! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Nejde jinak než za 5. Někdy do smíchu, někdy do pláče, ale vždy s otevřenými ústy. Neskutečné, nádherně natočené. Sice nevěřím, že jsou všechny scény real a nepřipravené a také se některé záběry v dílech opakují, ale to se lehce odpouští. Toto by se mělo pouštět při výuce biologie. Skutečná nádhera. 9,5/10 ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

BBC a prírodopisný dokument, ako už len toto mohlo dopadnúť? Samozrejme je to špička toho, čo sa dá v so súčasnými prostriedkami natočiť, najvyššiu známku ale nedávam z dvoch dôvodov. Jednak sa zábery naprieč epizódami častokrát opakujú, ale hlavne je záber seriálu až príliš všeobecný a jednotlivé veľké témy (vtáky, cicavce, ryby...) sú preskúmané veľmi povrchne a podľa tradičného mustru boj o život/potravu/partnera. Skutočne unikátnych zistení a tvorov tu nie je tak veľa ako by som chcel. 9-/10 ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ze všech těch dokumentů BBC o přírodě mi Life přijde o fous slabší. Jednak mu tak trochu chybí nějaká další vrstva (je to "pouze" jen rychlý průřez rozmanitou faunou a flórou) a jednak se na něm už trochu podepisuje stáří (nekonzistentní kvalita záběrů). Ale pořád je to v rámci dokumentů tehdejší přírodopisná špička, která sází jeden luxusní záběr za druhým a do toho se David Attenborough rozplývá nad tím, jak je všechno "extraordinary" a "remarkable". A ono je. Stejně jako úsilí, které bylo filmaři do dokumentu vloženo, což dokazují tradiční behind the scenes dovětky. Paradoxně nejvíce se mi líbil díl věnující se rostlinám. Onen minutový, počítačem upravovaný, ale nikoli digitální, timelapse je vskutku mimořádný a obdivuhodný. ()

TarzanLesni 

všechny recenze uživatele

Další vynikající dokumentární seriál s mým oblíbencem Davidem Attenboroughem. Musím říct, že se mi líbily všechny díly, i když se některé scény v jednotlivých dílech opakovaly. Nejvíce mě však zaujaly díly Challenges of Life, Insects, Hunters and Hunted a Creatres of the Deep, u dílu Plants mě zaujaly masožravky :). Někteří živočichové na této planetě jsou vážně podivuhodný, záhadný a velice zajímavý zároveň a o některých víme strašně málo nebo vůbec nic. Neměl jsem ani tušení co všechno na této planetě žije. ()

Euchrid 

všechny recenze uživatele

Planet earth už tu bylo, zabavilo a zatímco leží uložené na externím disku je čas dát si malý přídavek. A tohle je sázka na jistotu, BBC a Attenbourough znovu vytvořili něco co v přírodopisných dokumentech nemá konkurenci a hlavně zase tak posouvá laťku že se divím že ještě někdo jiný vůbec dokumenty o přirodě dělá. V každém (tak od oka)dílu je něco zkdokumentováno poprvé a užasně. Jako je to sice věc především rozpočtu, protože jedna epizodka z každého dílu (každý jich má tak 10) musela stát víc než celý jiný dokument, ale jako divákovi mi to může být putna a jenom si to užívám. Vzdušnézáběry, mikrozáběry a taková kvalita hd že vedle toho svět za oknem vypadá jako levná konverze. Chtělo by to občas přidat na dynamice, ale zas usínat u něčeho takového tomu se říká luxusní život.. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (6)

  • Jedná se o do té doby historicky nejdražší dokument z dílny BBC. Celá série spolykala v přepočtu kolem 400 milionů korun. (gogos)
  • Pro autory bylo složité sehnat průvodce celou sérií. David Attenborough totiž oznámil, že s natáčením dokumentů už končí a odchází do penze. Než se však podařilo sehnat adekvátní náhradu, oznámil legendární přírodovědec, že ho důchod nebaví a podepsal s BBC smlouvu nejen na Život, ale také na další dva projekty. (gogos)
  • Natáčení trvalo čtyři roky, během nichž obkroužili filmaři celý svět. Navštívili všechny kontinenty a na nich desítky zemí. V součtu strávili autoři natáčením tři tisíce dnů. (gogos)

Reklama

Reklama