Reklama

Reklama

Úspěšný vydavatel Will Atenton (Daniel Craig) skončí s prací v New Yorku, aby se společně se svou ženou Libby (Rachel Weisz) a svými dvěma dcerami přestěhoval do klidného městečka v Nové Anglii. Zatímco se ve svém novém životě zabydlují, zjišťují, že jejich dokonalý domov byl dějištěm vraždy matky a jejích dětí. Celé město je přesvědčeno, že zemřeli rukou svého manžela a otce, který celý incident přežil. Když se Will pustí do pátrání o podrobnostech celé tragédie, zavede ho jediná stopa k Ann Patersonové (Naomi Watts), sousedce, která měla k zavražděné rodině velice blízký vztah. Jak Will s Ann společně skládají dohromady hrůznou skládačku událostí, zjišťují, že příběh posledního člověka, který opustil Willův vysněný dům je děsivý právě tak, jako příběh toho, kdo do něj vstoupil po něm. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (419)

mcb 

všechny recenze uživatele

To má Daniel Craig opravdu takovou smůlu? Po Kovbojích a vetřelcích další zaručený a zasloužený propadák, který nedokáže spasit ani prvoligové herecké obsazení a zkušený režisér. Dream House je nedotáhnutá "wannabe" hra s divákem, ve které se mísí dva neslučitelné scénáře, každý jako z jiného filmu. První půle je sice nudný odvar z těch nejznámějších hororových klišé, ale ještě se dá snést. V druhém dějství, kdy přijde naprosto nesmyslný a šokující zvrat, který popírá logiku celého filmu, to už jde jen dále do scenáristického pekla, ze kterého není úniku. Záměr filmu je jasný, ale tvůrci vsadili na překombinovanost a šokující (double) twisty a nedošlo jim, že tohle už použilo tucet filmů před nimi. Jedinou zábavou při sledování je tak počítání, kolik jiných slavnějších kousků Dream House vykradl...a jestli to opravdu myslel vážně. Protože jako nezáměrně směšná komedie je k popukání! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ak by v tom hrali Kutcher, Hartnett a Hiltonka pred desiatimi rokmi, alebo dnešné 19 ročné polohviezdičky, ktoré po mene nepoznám, dal by sa Dream house považovať za priemerný mysteriózny kúsok. Tu je ale ťažkotonážne herecké obsadenie a kočíruje to režisér V mene otca. Takže prosím otca všemohúceho, aby im tento prešľap všetkým prepáčil. Asi sa tu veľa prepisovalo a strihalo. ()

Reklama

liskam 

všechny recenze uživatele

Ha ha ha... Opět jedno zajímavé hodnocení se kterým vůbec nesouhlasím. 58% je úplný nesmysl. Ano, nehraje vám tam ani Willis s malým děckem který vidí mrtvoly, ani Caprio, kterej je buď šílenej a nebo detektiv. Hraje tam prachvobyčejnej Craig (sice není tak úžasnej herec, ale alespoň se snaží. Sekundujou mu N Watts a R. Weisz, které opravdu můžu a tady jim ty role dost sedly.) Craig kterej se v tomhle filmu snaží vyřešit svou přítomnost a zárověň minulost a přitom se nezbláznit. Ano, některé chvilky ve filmu jsou slabší, nebudu říkat že né. Ale úplnej konec má šťávu a nezklame. Za mě 70% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hororové i nehororové tvůrce, mezi něž patří Jim Sheridan, asi hned tak nepřestanou lákat příběhy o mysteriozních domech, do nichž se stále nastěhovávají noví nájemníci, aniž by tušili, co se za jejich zdmi v minulosti odehrálo. Will a Libby se svými dvěma malými dcerkami se právě do takového domu před časem nastěhovali a ten zanedlouho vydá své děsivé tajemství. Jakýsi šílenec jménem Peter Ward tady kdysi vystřílel svoji celou rodinu, pak se po něm slehla zem. Film se odlišuje od svých příbuzných tím, že svoji (velmi troufalou) pointu vytasí už přibližně v polovině, nikoliv na konci, jak se to tak obvykle dělává. Ten, kdo si poslední dobou stěžuje, jak je dnes výjimečné se u hororu bát, dostane svoji možnost v první působivě strašidelné půlce, a ta druhá po odhalení pointy, kterou jsem mimochodem neuhodl, je spíše taková psycho jízda, ale naznačit, o co přesně v ní jde, moc nemůžu, protože bych vyzradil to, co je na filmu zajímavé a působivé. Jim Sheridan je proslulý tvůrce dramat všeho druhu, ale horor ještě nikdy nenatočil. A jako debutant v této oblasti si vede velmi zdatně. První polovinu strašil a brnkal na nervy a v druhé polovině nastavil psycho atmosféru, které přece jen k dokonalosti něco chybělo. Vydatně mu přitom pomáhali tři herci, respektive jeden herec a tím je Daniel Craig a dvě herečky, oscarová Rachel Weizs a na Oscara nominovaná Naomi Watts. Všichni tři jsou perfektní. Je sice pravda, že podobný námět se už objevil před několika lety v jiném hororu, ale ten tady záměrně nebudu jmenovat, a tenhle se mně přece jen líbil víc. Tenhle horor není z rodu těch, který by diváka nějak znechutil, a je z něj cítit návrat k hororovým kořenům v moderním hávu. 100% ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Nový dům na předměstí, spokojená rodinka, a jedno děsivé tajemství, které tento dům skrývá, a které se postupně stává hybnou a nedílnou součástí děje. To lze najít v tomto thrilleru, který jsem viděl tak nějak mimoděk, aniž bych o něm dopředu něco věděl a aniž bych se na něj nějak dopředu plánoval dívat. Prostě sobota večer, pátral jsem co běží v TV, a za pět minut měl začínat tenhle film na ČT1. Zkusil jsem to a rozhodně nelituji. Zvrat v ději přišel mnohem dříve, než jsem čekal, a to už někde v polovině filmu, a ač jsem tento zvrat ze začátku nepobíral a chvíli jsem nechápal, o co vlastně jde, nakonec jsem se zorientoval a jen se nechal unášet poněkud zvláštní, ale hodně zajímavou hrou tvůrců. Ve výsledku se tak z tohoto filmu stal pro mě docela nevšední a překvapivý zážitek, který mě dokázal zaujmout a trochu též ohromit. Na nějaké případné nelogičnosti bych se vykašlal, prostě jsem si ten film užil a tak to má být. Daniel Craig na mě působil příjemně, Rachel Weisz byla jako vždy atraktivní a Naomi Watts to samé. Celkově si myslím, že se mi tento film jen tak z mysli nevytratí, a i proto mu uděluji nadprůměrné čtyři hvězdy. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (7)

  • Režisér Jim Sheridan požádal kvůli výslednému sestřihu filmu, do kterého nemohl mluvit, o odstranění svého jména ze závěrečných titulků. (Brousitch)

Související novinky

Jim Sheridan se vrací domů

Jim Sheridan se vrací domů

27.07.2014

Jim Sheridan poslední roky spíše tápe. Kdysi nejvýraznější irský režisér, který světu předvedl herecký talent Daniela-Day Lewise hned v několik filmech a dotáhl ho k jeho prvnímu Oscarovi zkouší v… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Hvězdné posily pro Hannu a Dream House

Hvězdné posily pro Hannu a Dream House

11.02.2010

Asi nikoho nepřekvapí, že oscaroví tvůrci Joe Wright a Jim Sheridan neobsadí do svých filmů kdekoho. Jejich nové projekty i přesto vykazují mimořádně vysoký faktor hvězdné svítivosti. Sheridanův… (více)

Reklama

Reklama