Reklama

Reklama

Erinin (Drew Barrymore) ironický smysl pro humor a naprostá otevřenost naprosto okouzlil Garretta (Justin Long). A to všechno u piva a u snídaně druhý den ráno. Jiskra přeskočila a byla z toho plnohodnotná letní láska a nikdo nečekal, že potrvá, až se Erin bude muset vrátit do San Francisca a Garrett zůstane kvůli práci v New Yorku. Jenže když se šest týdnů radovánek nenápadně změní v něco hlubšího, ani jeden z nich si není jistý, že to chce ukončit. A i když si Garrettovi kamarádi Box (Jason Sudeikis) a Dan (Charlie Day) dělají legraci z jeho vztahu s telefonem, nechtějí svého „kámoše“ ztratit kvůli úletu s nejistým koncem. Stejně tak Erinina upjatá a až příliš ochraňující vdaná sestra Corrine (Christina Applegate) chce zabránit tomu, aby se Erin vydala na tu neslavně známou cestu za zklamáním. Ale navzdory rozdílným pobřežím, opatrným kamarádům a rodině a několika nečekaným pokušením tenhle pár možná našel něco jako lásku a s pomocí textovek, „sextovek“ a nočních hovorů, možná tu vzdálenost překonají. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (305)

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Vtipná, volně plynoucí romantická komedie, která splňuje mé očekávání od tohoto žánru... To, že Barrymore umí přesvědčivě zahrát romanťárnu víme, Justin Long to k mému překvapení zahrál též dobře... S příběhem samotným se nejvíce musí ztotožnit Ty, kteří taktéž mají vztah na dálku a jsou tak odloučeni od své milované polovičky... Nicméně až na jeden či dva zvraty (dobře, jeden větší, jen nebyl podán tak intenzivně, jak bych od něj čekal, což je škoda), snímek jede v zavedeném rytmu s vtipnými scénkami, dobrou kamerou a příšernou kapelou... :) Nicméně, té hodiny čtyřicet nelituji, jelikož jsem se nenudil... ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Maya, statue! Vztah na dálku je v romantickém žánru jako horká koše, kolem níž se opatrně našlapuje. Není divu, budovat celuloidovou lásku je ožehavé i v případě, že postavy nevzdálí nosy nad dvacet centimetrů. Ale kdo jiný by do toho měl šlápnout, než skutečné partnerské hollywoodské duo? Klasické romance si hrají s konceptem so close, but still so far, s motivem abstraktního odcizení, mezi hrdiny GtD je ale prozaická fyzikální vzdálenost tisíce mil a časová propast několika pásem. Na rozdíl od jiných žánrových kousků tu nejsou klasické překážky jako odporná expřítelkyně/matka, slizký ctitel, shakespearovsky rozháraná rodina či složité sbližování z důvodu odlišných hygienických/morálních norem. Ti dva jsou dokonalý pár v nedokonalém světě ekonomické recese. Drew a Justin to publiku dost usnadňují- mají mezi sebou živelnou chemii a jejich postavy jsou sympaticky civilní urban youth s mozkem a smyslem pro humor. Pokud jste si navíc hororem jménem LDR prošli, připíše si film pár bodů navíc. Obešla bych se jen bez dvojky kámošů-podivínů, kteří se v romantických komediích stávají povinným plevelem. Zatímco vztah ústřední dvojice je překvapivě zakořeněn v realitě , jejich afektovaná jinakost jakoby vypadla z odloženého scénáře Kevina Smithe. P.S. Trik se sochou se v budoucnu šikne:) ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli ženský pohled filmu uškodil než prospěl, každopádně to byla pohodovka. A to díky pořád skvělé a usměvavé Drew a sympatickému Justinovi, kterým to dohromady hezky klapalo. Takže oddychovka na zvednutí nálady zafungovala, čili není proč hledat mouchy, komáry, vši ani jinou havěť, když jeden hledá ždibek pozitivismu v dnešní prašivině. Scény o sexu byly tradičně po americku trapné, ono skákat od puritanismu k benevolenci není snadné normálně, natož pro pošuky jejich typu. S tím se holt nedá nic dělat, buď se budu dívat, nebo to vypnu a já to nevypla.☺ ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Roztomilý příběh o lásce na dálku. Bohužel se moc nevyvedla pointa a závěr, ale prvních osmdesát minut se mi líbilo. Hlavně scéna na stole, scény s nepřítomným spolubydlícím a seznámení těch dvou, kdy se ukazuje, že láska opravdu přichází často nečekaně a na místech, kde byste ji nečekali. Zvláštní pozornost si zaslouží určitě i Christina Applegate a její role starší ségry. Mrcha jedna. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tahle romantická komedie má v sobě obrovský kouzlo. Hlavně v tom, že Justin s Drew se během filmu do sebe vážně zamilovali a tak jsem jim to hraní ani nemusel věřit. Tady to prostě bylo jasný už od první minuty, kdy na sebe upozornili jasnými záblesky v očích. A ve výsledku jsem se fakt moc příjemně bavil. Bylo vidět, že film se nechce zalíbit široký veřejnosti a dokáže být občas docela i dost vostrej, sprostej a bůhví co. Ale to je to krásný, to je ten život. Na druhou stranu mě mrzelo, že Justin měl ve filmu kámoše jak se patří - Jason Sudeikis a Charlie Day a pak je tvůrci neuvěřitelně snadno odkopnou a hodí je co na druhou metu, oni s nimi jednoduše zametou. A přitom by bez nich ten film byl kvalitou poloviční. Každopádně super, je vidět, že láska je láska a rodí se, zaniká a vyvíjí se v jakýchkoliv podobách a zajetá klišé nejsou vždycky pravidlem. To se mně na tom všem líbilo asi nejvíc. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • Garret je s Boxem a Danem na abiturientském večírku Polk High School. Tak se jmenovala škola, kterou navštěvovala celá rodina Bundových v seriálu Ženatý se závazky, tedy i Christina Aplegate. (Kárl)
  • Kapela, která Garetta (Justin Long) zaujme během koncertu a která se během filmu ještě několikrát objeví, se jmenuje The Boxer Rebellion. Tato kapela skutečně existuje a je z Velké Británie. (Posheidon)

Reklama

Reklama