Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V jihočeském městečku žijí v malé vilce sestry Fany a Andělka. Všichni je považují za poněkud bláznivé, ale mají pro jejich svérázné nápady shovívavé pochopení. Toho dne, kdy přijíždí na nečekanou návštěvu jejich neteř Hermínka, aby jim představila svého snoubence, číšníka Michala, se však Fany stane očitou svědkyní loupežného přepadení místní spořitelny. Shodou okolností a nešťastných náhod však považuje za pachatele chudáka Michala. Situaci ještě zhorší rozhodnutí obou tet zahájit vlastní vyšetřování s cílem pomoci dopadnout pachatele. Sice kapitánu Jedličkovi občas pomohou, ale každá pomoc se nejprve musí prodrat jejich roztržitostí a svéráznými názory. Vyděšená Hermínka, která sleduje, jak tety neomylně vedou vyšetřovatele na Michalovu stopu, vyplašeného přítele raději "uklidí" zpět do Budějovic. I když se situace vyjasní a Michal je přijat jako snoubenec, tety se nevzdávají lákavé myšlenky, že by přece jen mohl být lupičem ze spořitelny. Zejména když se ukáže, že nerudný soused Tomeček, další vyhlédnutý pachatel, není ten pravý. (TV Nova)

(více)

Recenze (197)

Kokutek 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě už pro mnohé klasika a pro mě taky. Sjedu ji pokaždý, když ji dávaj v bedně, dneska taky a pokaždý se bavím. Výborná komedie. Všechny postavy jsou v něčem komický, ve filmu je výborná hudba. Nataša Gollová a Eva Svobodová jsou roztomilé a roztomile otravné, Iva Janžurová krásná, Jiří Hrzán je výbornej, neznám ho v lepší roli. Jiří Koutný alias Tomeček, tahle postava je geniální. Toho je mi dycky nejvíc líto, ten chudák vodsere všechno. Oko drozda...Bravo, pane Podskalský. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Další nenáročná komedie plná zpěvů. Aneb lehká detektivka, kde jsou všichni podezřelí ze zločinu neustále trápeni dvojicí stařenek. Nakonec přispějí k odhalení pravého pachatele díky své mánii všechno si zapisovat. Fany (Nataša Gollová) je z těch dvou stařenek urputnější ve svém boji proti pachatelům ohavného zločinu. Andělka (Eva Svobodová) je zase zapomětlivější a hodnější. Hermínka (Iva Janžurová) je jejich neteří, která jim přivezla ukázat svého snoubence Michala (Jiří Hrzán). Michal se pro Fany stává tím nejhlavnějším podezřelým, který díky všem okolnostem zažívá nejhorší chvíle svého života, kdy už se pomalu smiřuje s tím, že půjde do vězení. Z dalších rolí stojí za zmínku ještě kapitán Jedlička (Ota Sklenička), který případ vyšetřuje, skutečný pachatel drogista Vilda (Svatopluk Beneš) a nešťastný soused stařenek Tomeček (Jiří Koutný). Z hudebních čísel mě pobavily ironické odpovědi zpěvačce v práci. ()

Reklama

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl v TV. Má smůlu, že ho hodnotím 40let po jeho vzniku. I když jsem tehdy již koukal po holkách, až s odstupem doby a po jistém zmoudření mi dochází, že se tehdy točily daleko horší (režimu poplatná) díla. Hodnotíme-li film nynějším pohledem a dle mého vkusu, nedopadá moc dobře. Paní Janžurová se sice hihňá a šklíbí méně než jindy a jinde, ale stejně dost. Pan Hrzán užívá klasických prostředků, které mi připomínají němý film přesto, že dostal prostor zapět pozměněné šlágry (umění anebo švanda?). Nedávno jsem o něm shlédl dokumentární film a tak se jednak nemohu ubránit dojmu, že působí jak dostihový kůň (ti se také musí brzdit, aby nekontrolovaně nevyrazili vpřed) – aby někam nelezl, druhak mne popouzí jeho vztah k ženám... Všichni pak na můj vkus moc padají, aby bylo veselo. Tomuto režisérskému prostředku infantilně říkám „hapala!“... Děkuji tvůrcům, že se opanovali a nakonec přece jen nedošlo k „dortové bitvě“ i když to bylo jen tak tak - materiál na place byl! V záhlaví ČSFD je psáno Komedie/Krimi/Hudební... Nebylo by vhodné připojit i „Akční“? Vzpomeňte na zběsilé jízdy Škodou 110! Filmařům bych auto nepůjčil za nic na světě! Je zarážející, že se tou dobou k lizu dostali pí. N. Gollová i p. S. Beneš. Pravda jedna v roli praštěné stařenky, druhý jako maskovaný, rafinovaný škůdce střádajícího lidu, k tomu oděn v pracovním plášti, ne jak jsme zvyklí, čili obsazení do role bylo asi za trest. Kouzelná ovšem je dvojrole pejska... Nu což, pěkné, leč přežilé. ()

DeadRover 

všechny recenze uživatele

Prostě koncert, bezchybná pravá česká kriminální veselohra mistra Z. Podskalského, nic víc ale ani nic míň. Nelze nezmínit z celé plejády es českého filmového herectví zpívajícího Jirku Hrzána s Ivou Janžurovou, legendy filmu Sváťu Beneše v roli záporné! a samozřejmě tety, Fany, Nataša Golová a Andělka, Eva Svobodová, jako za mlada .... Jo a ještě "hasáčkové" Bobina a Fifina :)) Vše podbarveno příjemně mazlivou "westernovou" hudbou mistra V. Hybše. Hodnocení: 100%, s tím že tolik opravdového člověčenství a pohody už dneska člověk hned tak neuvidí :(( ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film sice neni nic extra, ale ja ho mam zkratka rad. Pribeh je takova krimi komedie, ale tady se to povedlo vcelku dobre skloubit, takze ty komicky sceny nerusi. Navic tu jsou dve vlezly baby, z nichz jednu hraje tady uz pekne stara Gollova a hlavne tu je Hrzan, kterej celej film svou energii tahne dopredu a pisnickama ho slusne ozivuje. Ale tvurci nezanedbali ani tu krimi linku, takze je vcelku dobre propracovana a diky zmatkujicim tetkam se to i krapet zamota. Pohodovej film. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (15)

  • Iva Janžurová poprvé ve filmu vystupovala se svými vlastními vlasy, které paradoxně filmařům moc nevyhovovaly. „Měla jsem je až do pasu. Potěšilo mě, že jsem je konečně mohla uplatnit,“ uvedla herečka Iva Janžurová. (SONY_)
  • V době natáčení byla Iva Janžurová v jiném stavu. Produkce nechtěla nic podcenit, a tak jí byla vždy na blízku připravená sanitka. (artcha)
  • V závěru filmu, kdy jede Michal (Jiří Hrzán) autem naposledy k tetám a cestou si zpívá, je při pohledu čelním sklem možné vidět, že projíždí vesnicí. Při pohledu z profilu auta je však okny vidět příroda. (Jardaboss)

Reklama

Reklama