Reklama

Reklama

Bezvadíkyještěprosím

  • USA HappyThankYouMorePlease
Trailer 1

Bezvadíkyještěprosím je příběh šesti newyorčanů, kteří zápasí s láskou, přátelstvím a vděčností. Jsou příliš staří na to být teenagery, ale nejsou připraveni být dospělými.
Seznamte se Samem (Josh Radnor), je mu něco přes dvacet, žije v New Yorku, živí se jako spisovatel a nějak nemá pod kontrolou ani svou kariéru, ani milostné vztahy. Poté, co do jeho života náhodou vstoupí opuštěné dítě, jenž jeho kariéru zcela rozhodí, potkává závazků se děsící Sam, krásnou barmanku a zpěvačku Mississippi (Kate Mara). Sam se do ní zamiluje tak, že navrhuje vztah nejen na jednu, ale hned na tři noci ... dokud se neprobudí a neuvědomí si, co to vlastně dělá. Ovšem neumí si představit, jak bude ve svém bytě žít s dítětem, které přijal, a s dívkou. Začíná se však na svůj strach ze závazků dívat trochu jinak. Musí přijít několik nečekaných událostí a trochu zamyšlení se nad sebou pro Sama (a jeho v lásce podobně nešťastné přátele), aby se zbavili romantického cynismu a pochopili, co to znamená milovat a být milován. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (188)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Byla jsem docela překvapená, když jsem viděla, že tam hraje Josh Radnor a pak když jsem zjistila, že to ještě i napsal i zrežíroval, tak mu za to skládám poklonu. Ale nemohla jsem si pomoct, v Joshovi jsem pořád viděla neoholeného Teda Mosbyho. Jinak docela příjemné překvapení, romantická komedie smíchaná s dramatem, dobře se to sledovalo. Jediná věc, která mě tam rozčilovala, ale to nebyla chyba filmu, byla postava kterou hrála Malin Akerman, tu ženskou prostě nemůžu vystát. 3* ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Bál som sa, že budem sledovať celovečerný HIMYM iba s Radnorom, ale opak je pravdou. “Happythankyou..." je ako HIMYM (partia priateľov, bary, hľadanie sa), ale vždy ked´ sa Radnor začne správať ako Ted Mosby, spraví nejaké iné - nemosbyovské rozhodnutie a zmení vyznenie. A celkovo je to o dosť viac vážne a aj humor je skorej na pousmiatie, ako na silné výbuchy smiechu a la NPH. Potešil ma aj výber hercov. Kate Mara, hlavne Malin Akerman v pre ňu netradičnej úlohe je výborne obsadená a film ťahá asi viac, ako sám Mosby (teda Radnor). Scenár obsahuje pár fakt pekných scén a je tiež vidieť, že ide o aurorské dielko a tak sú aj tie eventuálne slzopudné scény pojaté vcelku civilne, aby spĺňali Radnorovu predstavu NY indie tragikomédie a neskĺzli do lacnej romantiky, alebo gýču. A ešte k tomu ide o debut a viac než slušný, takže more please. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Krásné, pravdivé a ze života. No i když, ne tak úplně ze života. Herci jsou vybráni celkem dobře, jsou sympatičtí a i když vám ze začátku příliš nesedí, tak si je oblíbíte, stejně jako já. Atmosféra je dokonalá - úplně mě pohltila. Romantika se tam taky nějaká najde, dramatické zvraty také, ale hlavně také humor. Josh Radnor to nejen vytvořil, ale sám sebe i do snímku zakomponoval s velkou dokonalostí a přesností charakteru a vizáže, kterou si představuji u spisovatele na volné noze. Není to úplně výborné, chyby se tam dají najít, ale já jsem si tento film užila, takže můžu jen doporučit. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Názov filmu dokonale kopíruje moje pocity. Vôbec by mi nevadilo, keby bol film dlhší, alebo keby sa natočila dvojka. Štýl je ozaj taký Woody Allenovský, ale snáď určený mladším divákom. S menšou dávkou humoru, ale na druhej strane väčšou dávkou romantiky. Vyznanie "Sama Dvojky" plešatej Akermanke bolo jedno z najkrajších, aké sme na plátne mohli vôbec vidieť. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Prosím víc takových malých filmů kde se autor vyblázní a nenechá se buzerovat studiem. Jsem docela překvapen, že Josh Radnor natočil tak skvělé komediální drama. Navíc dialogy jsou vtipné a inteligentní. Vlastně mi celý snímek připadal kdybych sledoval nějaký film od Woodyho Allena. Radnor nový Allen ? ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nebude to New Yorkem, ale těma šílenejma slintama, kterými si tu od začátku rozhazuje. Poskládat partu takhle nesympatickejch herců, to dá práci. Tabulku vede Pablo Schreiber, toho by měli zavřít. Vidět tohle v dabingu, asi zanevřu na kinematografii. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Hvězda seriálu "Jak jsem poznal vaši matku" a jeho velice slušná režijní prvotina o obyčejných mladých lidech a jejich obyčejných (rozuměj dramatických, romantických i vtipných) životních problémech, které zná každý. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Ted Mosby dospěl,ostřílen nespočtem dílů HIMYM,si vzal ze své postavy to nejlepší,odstranil negativa a přidal své postavě upřímnější stránku,v nezávislém snímku plném skvělého herectví... ať už je to Kate Mara,Malin Akerman,nebo sám výtečný Radnor.Tenhle styl filmu já prostě žeru a kór když tomu Radnor dodá skvělou zápletku,milé a upřímné dialogy a vyřadí povrchnost a rádoby nezávislost.Celý film má neustávající tempo,které krásně plynne a vy se ani chvilku nenudíte,čož je u filmu,jehož 95% tvoří dialogy obdivuhodné.Radnor vystrčil drápky a upřímně se nemůžu dočkat jeho dalšího tvůrčího počinu,kež by banda zaslepenců,který obdivují pitomečky jako je Woody Allen,Andy Warhol čí mladý Reitman....ocenila opravdu dobrého tvůrce.Já spokojený v menšině Radnorovi přeju větší ohlas,který si zaslouží na úkor jiných,zcela zbytečně přeceňovaných tvůrců dnešní,i minulé dekády. 95%. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Řeknu to asi takhle. Film je to na hezké 3 hvězdičky, ale jelikož Ted Mosby, teda Josh Radnor je mi sympatický svým vystupováním a je to jeho první pokus o napsání a zrežírování filmu, tak budu mírnější a dám mu 4 hvězdičky. Jinak perfektně film shrnula Nathalie. Já osobně bych dodal, že námětem i zpracováním tento film trošku připomíná filmy Woodyho Allena. Doporučení: chce to hlavně mít tu správnou náladu a respektovat pomalejší střih. :-)) 70% ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Josh Radnor hrá presne to, čo v HIMYM (akurát je zarastený) a jeho scenáristický aj režisérsky rukopis je do značnej miery týmto seriálom ovplyvnený. Jeho debut je sympatický a také veci ako zlý strih, miestami amatérska kamera, "seriálové" herecké výkony a kopec režisérskych klišé len pridávajú na prirodzenosti, "nekomerčnosti" a sú v podstate milé. Je vidno, že Radnor má veľa napozerané a napriek silnej inšpirácii z iných zdrojov sa nejedná o nejaký kompilát, čo je pozitívne. Rád si počkám na ďalší autorský počin a verím, že bude lepší. Btw: oháňať sa v tomto prípade takým silným porovnávajúcim kalibrom ako Woody Allen mi príde trochu mimo:) ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Josh Radnor ( hviezda seriálu Ako som poznal vašu mamu ) si napísal a zrežíroval nenápadný snímok o šestici nevyorských priateľov, ktorí prechádzajú životom a hľadajú svoje šťastie. Zvádza to k spomínanému seriálu, jedná sa však o prepracovanejšie charaktery a humor nie je natoľko okázalý. Navzdory chybám krásy som uveril tomuto filmu a pôsobil ako balzam na dušu. "Ďakujem, ešte prosím." ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Tešil som sa na Radnorov debut. Ani nie tak kvôli himym, ale pretože som pozeral jeho (zatiaľ dva) filmy v opačnom poradí a stihol sa mi už vyprofilovať ako autor. A teda vedel som, že točí nezávisláky a má rád Allena a literatúru. Tento film bol veľmi osobný. Vlastne mal niečo aj z Woodyho, ale viac bol cítiť autorov názor, prístup a uchopenie. Som takmer presvedčený o tom, že dej bol do istej miery autobiografický. Ale netreba mi vedieť do akej. Jedná sa o príbeh točiaci sa okolo zopár postáv, ktoré sú napísané, obsadené, aj zahraté veľmi dobre. Zrozumiteľne a prirodzene. Ide hlavne o to, že viac než príbeh s postavami, je to príbeh o postavách. Ako to už vo vzťahovkách býva. Príbeh je len v kontexte s charaktermi, nie naopak. Je to síce len short story, ale to je väčšina filmov. Som rád, že režisér chápal tieto veci vo svojej prvotine a preto som spokojný. O to viac, že ide o mladého začínajúceho režiséra, hrajúceho mladšieho človeka než akým je, ktorý sa ale paradoxne cíti byť starší. Zaujímavé. Vypovedá to z časti o jeho osobnosti. Aj keď to už možno fabulujem. PS: Keďže v jednoduchosti je krása, páčila sa mi tá scéna ako si navzájom hádzali kľúče. Tá metafora. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Sadness be gone, let's be people who deserve to be loved, who are worthy, cause we are worthy. Při troše nadsázky lze říct, že si Josh Radnor hraje na novodobého Woodyho Allena a docela mu to jde. Dlouhou dobu tahle vztahová mozaika vypadala na solidní průměr, ale závěr dokázal vnést do jednotlivých příběhů i emoce, takže nezbývá nic jiného, než zatleskat Joshovi za sympatický režijní debut a čekat, jaké příběhy ze života nám bude vyprávět příště. 70% ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Snadno stravitelný romantický příběh a životní skládačka několika lidských osudů. Nic originálního, nic pro delší úvahu. Podobných filmů, které nejsou vyloženě špatné, ale v záplavě podobných nijak výrazněji nevyčnívají je strašně moc. ()

seale 

všechny recenze uživatele

Ten pocit, když v půlce zjistíte, že to je nuda a dokoukáte to jen ze setrvačnosti. ThankYouNeedNotMore. ;) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý si človek musí v určitom psychickom rozpoložení jednoducho obľúbiť. Úprimnosť s akou Radnor pracuje počas celého filmu je individuálna a preto aj keď sa jedná o film, ktorý má podobnosť z inými filmami, robí to z neho film iný. Príbeh z iným ponímaním príbehu a z iným typom postáv, ktoré sa postupne vyvíjajú a pritom sa vlastne ani nemenia. Zostávajú stále rovnaké. To len my, diváci máme možnosť postupne odkrývať ich charaktery a zhodnotiť ktorý z nich je pre nás najsympatickejší. Je príjemné po dlhom čase vidieť nezávislý americký filmík zo všetkým čo k tomu patrí. Svojský prístup, nezávislá hudba, príbeh postavený na charakteroch a dokonca aj tá schopnosť nepomenovať očividné mi tu dosť lichotila a zaujala ma. Rozhodne debut, za ktorý sa Radnor nemusí hanbiť. Dokonca si dovolím tvrdiť, že keby nevyzeral na plátne tak sympaticky tak by sa pokojne mohol živiť ako režisér a scenárista, lebo talent očividne má. Táto mozaika osudov, ktoré vyústia v šťastný koniec je presne to, čo sa dá od tohto filmu očakávať. Ale to je dobre. Trochu optimizmu treba a hlavný hrdinovia si to aj zaslúžia. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

výborná vztahová oddychovka, kterou po stránce herecké i režisérské zdárně táhne Josh Radnor, jenž zde hraje postavu na vlas podobnou Tedovi z HIMYM, což ale v tomto případě vůbec nevadí.. jsem moc zvědav, kam se bude jeho režisérská kariéra ubírat dál.. a pamatujte - you just have to walk that shit off :) ()

zoe.x 

všechny recenze uživatele

Pokud jste inteligentní, ale přesto neustále tápete a uniká vám smysl života; pokud jste romantici, co hledají pravou lásku, ale přesto na svět nahlížíte povětšinou cynicky; pokud máte naléhavou potřebu sdělit své názory světu, ale přesto nenacházíte nic podstatného k vyjádření - můžete alespoň doufat, že to někdo cítí podobně, a možná o tom všem nakonec natočíte film - a pravděpodobně bude stejný jako tento. Pokud ale hledáte originalitu a neotřelý umělecký zážitek, tady je nenajdete, čeká vás jen upřímnost, citlivost, porozumění a nakonec dobrý pocit, že nejste a nemusíte být sami. | 3,5* ()

Reklama

Reklama