Reklama

Reklama

Obsahy(1)

ČT24 rozjíždí první komplexně interaktivní pořad Hyde park. Každý den budete mít možnost říct živě do vysílání, co si myslíte o dění v Česku i v zahraničí. Hlavní aktér dne usedne ve studiu nejen proti moderátorovi, ale bude vystaven názorové palbě vás diváků – stanou se tak z vás spolutvůrci pořadu. K tomu chceme využít nejen živé telefonáty a zasílání SMS zpráv, ale moderní komunikaci přes sociální sítě, jako jsou Facebook a Twitter. A posílat můžete i videodotazy – přes portál YouTube. Další oponenty vyhledá náš tým – a zapojí se do vysílání z terénu – v přímých přenosech z měst i vesnic. Moderují Daniel Takáč a Pavlína Kvapilová, dva pátky v měsíci obstará Jaromír Bosák se sportovním speciálem. První opravdu interaktivní pořad v Česku: od 4. ledna každý všední den po osmé večer na ČT24. (Česká televize)

(více)

Recenze (112)

klima777 

všechny recenze uživatele

Hodně záleží na osobnosti hosta. Rovněž pak na tom, zda pan Takáč zrovna nemá "své dny" [někdy se totiž chová zcela neadekvátně: směsice podlézavosti, agresivity (často dané neznalostí) a dětinskosti (IMHO) připomíná M. Jílkovou]. Nicméně u večeře se takový typ pořadu snese (domácí žvýkání, tentokrát interaktivní). ()

Rami 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pořad s občas zajímavými hosty a jejich tématy. Problém nastává u moderátorů a tázajících se občanů. U moderátorů mně přijde, že je vůbec nezajímá, co host říká a jen mají potřebu na něj rychle vyvalit otázky, zeptat se ho na nějakou podpásovku, popřípadě podsouvat mu něco, co neřekl. Vše je to, alespoň dle mého názoru, silně ovlivněno názorem moderátora, který vás buďto přitlačí ke zdi a v podstatě z vás udělá směšného šarlatána, a nebo vám dá prostor vše patřičně vysvětlit. Otázky diváků jsou také mnohdy mimo mísu. Inu jsou anonymní (jak je v moderní komunikaci zvykem), takže za hloupou otázku nesklidí řádného posměchu, nebo je pokládají sebecentričtí všeználci, kteří jen potřebují vykřičet svůj názor do světa. Mohl by to být lepší pořad, kdyby měl větší prostor, kvalitnější a hlavně nestranné a nebulvarizující moderátory a hlavně přiměřené tempo. ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Pořadu jsem přišla na chuť nedávno a stále si zachovává svou kvalitu. Sice se vyhýbám dílům, které moderuje D. Takáč, protože mě svým ideologicko-nemastným-neslaným stylem irituje nebo uspává, ale někdy to zachrání jeho hosté, příp. dotazující se diváci (často přes jeho aktivní odpor). P. Kvapilová je jiný kafe, vnímavá a empatická, dokáže rozproudit i nevalného hosta. Telefonáty do živého vysílání mi občas dost vadí, zejména když se divák snaží povyprávět o svém životopise do 3. kolena, hovoří rozvláčně nebo mimo téma. Naproti tomu otázky z éteru bývají velmi dobré. Poslední, kdo mě velmi zaujal, byla Alžběta Jungrová, fotografka a pravnučka F. Peroutky, která velmi poutavě hovořila o své náročné práci v zemích, které se zmítají ve válečných či politických konfliktech. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrá relácia, tu ani veľmi neviem prečo dávam, len tri hviezdičky, lebo k štyrom mi tu chýba asi len stotina percenta v obľúbenosti a kvalite. Dobrí moderátori, príspevky od ľudí zo sociálnych sietí, telefonátov, odborníci pripravený odpovedať na otázky, ale samozrejme, niektoré veci sú pre nich tabu, prozápadná orientácia je stále akoby posvätná a to sa odráža do diskusií vo všetkých oblastiach života, nielen politiky, preto sú diskutujúci často ľudia s prozápadnou mentalitou, mentalitou mainstreamu. Riešenia opäť chýbajú, pomenovanie problémov je však slušné. Dosť dobrá relácia, až naozaj dosť dobrá. 10.10.2013 - Hyde Park som si obľúbil, aj keď dosť veľkú rolu tam hraje moderátor/ka a réžia, ktorá z toho aj vďaka pozvanému hosťovi, ktoréhosi oni vyberú, môže urobiť ľahko ideologický program. Páči sa mi však, že čím ďalej tým viac sa zaoberajú aj kontroverznými témami, dali priestor, aj keď ho potom odstrihli, zástancovi napríklad konšpiračných teórií ohľadom útokov na svetové obchodné centrum v New Yorku z roku 2001, či Nigelovi Farageovi, odporcovi Európskej únie, proste viackrát ma prekvapili, no stále to nie je úplne slobodná televízna diskusia, tieto výnimky možno len ukazujú, že aj réžia sa často hľadá a názory na všetko nemá ustálené a predpísané, tak občas t urobí slobodnejšie. No podľa mňa to patrí k tomu lepšiemu v televízii, škoda, že to je na mňa krátke, ani nie hodina je podľa mňa málo. ()

st.verka 

všechny recenze uživatele

Tento pořad je tak kvalitní, jak kvalitní je přítomný host. A když se zadaří, je postaráno o zajímavý večer. Skvělé je hodnocení diváků na závěr pořadu i když ne vždy s ním souhlasím. Poslední, který jsem k dnešnímu dni viděla byl s Blankou Matragi. Podle mne je to velmi sympatická paní, která se dobře poslouchala a těch nějakých 55% (nevím úplně přesně) mi připadlo docela nespravedlivě málo. Daniel Takáč jako moderátor je skvělý. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • Jedná se o první komplexně interaktivní pořad ČT 24. (Kmotr76)
  • Česká televize dne 20. listopadu 2012 pozastavila divácké hlasování o sympatiích a antipatiích k hostům pořadu, jelikož se jí nepodařilo zajistit jeho nezmanipulovatelnost. Na možnost zmanipulování upozornil programátor Michal Škop, kterému se to několikrát povedlo zpětně v archivu pořadu. Česká televize s ním začala spolupracovat. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama