Reklama

Reklama

Obsahy(1)

ČT24 rozjíždí první komplexně interaktivní pořad Hyde park. Každý den budete mít možnost říct živě do vysílání, co si myslíte o dění v Česku i v zahraničí. Hlavní aktér dne usedne ve studiu nejen proti moderátorovi, ale bude vystaven názorové palbě vás diváků – stanou se tak z vás spolutvůrci pořadu. K tomu chceme využít nejen živé telefonáty a zasílání SMS zpráv, ale moderní komunikaci přes sociální sítě, jako jsou Facebook a Twitter. A posílat můžete i videodotazy – přes portál YouTube. Další oponenty vyhledá náš tým – a zapojí se do vysílání z terénu – v přímých přenosech z měst i vesnic. Moderují Daniel Takáč a Pavlína Kvapilová, dva pátky v měsíci obstará Jaromír Bosák se sportovním speciálem. První opravdu interaktivní pořad v Česku: od 4. ledna každý všední den po osmé večer na ČT24. (Česká televize)

(více)

Recenze (112)

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Profesionální moderátoři, široká plejáda zajímavých a erudovaných hostů v analýzách o aktuálních celospolečenských tématech. Moderní interaktivní pořad 21. století je odpovědí na lavinové se šířící proces globalizace a nových hi-tech technologií. Programová trefa do černého a zachycení moderních trendů zpravodajského oddělení České televize. Hvězdička navrch za kvalitní dramaturgii, která má stejně jako výběr hostů, vzestupnou tendenci. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Nesporně zajímavý pořad, velmi autentický, ale je třeba ho "číst" mezi řádky, asi tak jako dříve "Rudé právo"...Díky Hyde parku se např. veřejnosti dostaly nonkonformní názory prof. Pavla Baršy, který (ač sám Žid) v názoru na židovství a Palestinu nezastává sionistická dogmata. Díky Hyde parku můžeme např. vidět, jak manipulativně lze moderovat rozhovor s osobou, jejíž názory se nehodí demoliberálnímu totalitnímu pojetí ovlivňování dětí - konkrétně unfair argumenty Daniela Takáče proti Janě Jochové, která hájí práva dobrých (fungujících) rodin v otázce tzv. sexuální výchovy na školách a za to její podsouvána odpovědnost za všechny negativní jevy ve společnosti, spjatými se sexualitou...atd. Ale mám-li hodnotit nápad, možnost okamžitého spojení, dotazů a odpovědí - dobrý počin! ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Aktuální publicistika ČT v režii "divize Nová média" aneb sem s dotazy diváků snad ze všech komunikačních kanálů, které jsou tu k dispozici... a sem s přirozenými problémy z té bezprostřednosti pramenícími, pročež budiž chvála moderátorům, kteří se tím nedají zaskočit (což nejsou všichni, ale být vždy pohotový a vtipný beztak nedovede nikdo). Samozřejmě pouze "nový" formát včetně osoby a úlohy moderátora nemůže být sám o sobě nositelem kvality, dost velkou porci (ne)vydařenosti a (ne)zajímavosti toho kterého vydání má na triku jeho host - a nutno říct, že už byla k vidění dost slušná překvapení. Zkrátka střídavě oblačno, ale rozhodně čerstvý vítr v porovnání s obvyklým "výzorem" pořadu ze žánru "interview s osobností dneška"... Na Plovárně zůstává klasikou, ale tam je to právě o Ebenové atmosféře komorního setkání dvou lidí. 70%, protože jak jinak chcete hodnotit zajímavý pořad s kolísavou kvalitou, která je dána téměř nulově ovlivnitelnými faktory? ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad, ale má to své ALE. Většinou jsou vybírány jen otázky co se hodí do krámu a v mnoha případech (zejména z politiky) mi přijde, že Hyde park je to poslední, co bych mohl brát za seriózně. Viditelně jednostranné nadržování při různých debatách mi přijde trapné. Moderátoři by měli být nezaujatí a ne nabádat diváka k tomu, aby fandil jejich vyvolenci. Za mě dvě hvězdy, protože se na to dá koukat a při méně kontroverzních tématech se i moderátoři drží na uzdě. Aneb když budu mít dvě krabičky sirek, na chlup stejné, ale o jedné povím že je Americká... který bude lepší? Haha, samozřejmě, že ta Americká. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • Jedná se o první komplexně interaktivní pořad ČT 24. (Kmotr76)
  • Název pořadu je odvozen od londýnského parku Hyde park, kde se nachází tzv. Speakers' corner, kde je již od druhé poloviny 19. století možné pořádat veřejné projevy, debaty a diskuse na otevřeném prostranství. (Kmotr76)

Reklama

Reklama