Reklama

Reklama

Oscarový Tom Hanks hraje v nové americké komedii Larry Crowne chlapíka středního věku, který díky ekonomické krizi ztratí práci. Do té doby pracuje jako úspěšný šéf v hypermarketu. Larry zjišťuje, že bez vzdělání dobrou práci nezíská, a proto se rozhodne pro návrat do školních lavic. Chce si rozšířit své obzory, ale hlavně získat lepší kvalifikaci pro své budoucí povolání. Ve škole se zapíše do hodin komunikace a nečekaně se zamiluje do své učitelky Mercedes (Julia Roberts), která ve svém osobním životě řeší spory s manželem. Obyčejný mužský jako Larry, který má mnoho důvodů se domnívat, že jeho život se zastavil, dostane životní lekci: Když si myslíš, že vše co mělo smysl už Tě minulo, objevíš důvod proč žít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer

Recenze (325)

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Slaďoučkou komediální romantiku nemusím. Tady bych se zařazením drama malinko nesouhlasil, ale aspoň začátek filmu se tak tváří, tak proč ne. Mimo to, malé náznaky dramatu jsou i dále, ale spíš bych to viděl na klasické romantika/komedie. I když klasickou! Tady bych měl hned nějaké rozdíly a to velmi kladné od tohoto zatuchlého žánru, který je tak možná pro náctileté puberťačky a ty o fous vážnější pro naivní ženy středních let. Ty řečené odchylky od zavedených klišé jsou hned na začátek obě hlavní postavy. Tom Hanks a Julia Roberts jsou tady bezvadní. T. Hanks se svou nevinnou tvářičkou může hrát celkem cokoliv, i tady z něj vyzařuje rozvážný klid a přirozeně spravedlivá povaha. Julia Roberts mi tu naopak připadá více éterická než v jiných rolích a její výkon mne mile překvapil. Celý příběh je pak brán v trochu jiném duchu a romantické pasáže jsou spíše latentní v porovnání s konkurenčními filmy podobného ražení. Z toho všeho pak sálá o něco víc inteligence, rozvážnosti a “reálnosti“ lidského života. Dobrý byl i výběr písní a tak i soundtrack určitě stojí za zvážení a poslech. ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Tak jednoduchoučký a nenáročný filmek, že to i člověka, který má tuto odnož rád, zamrzí. Tom Hanks evidentně neměl s tímhle snímkem prakticky žádné ambice, a dle toho je i výsledek. Hodnocení kolem 60% sice vypadá bledě, ale na tenhle film zkrátka sedí a urážka to není. Kdo ho vynechá, o nic nepřijde; kdo ho zkoukne, nic nezíská, ale taky nic neztratí. Vidíme pár milých situací, pohodový a mnohokrát viděný příběh se sympatickým hrdinou. Kdo naopak většinu filmu sympaticky nepůsobí, je to Julia Roberts. Chápu, že to má víceméně symbolizovat stav, v jakém se po tu doby její postava nacházela, ale zkrátka mi lezla na nervy. Na konci už to šlo, ale ani tak žádný zázrak ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Obyčejný film, kterému nepomůže ani fakt, že hlavní dvojici hraje Tom Hanks a Julia Roberts. K tomu, aby to byla zábava dokonce nepomůže ani větší zviditelňování na Netflixu potom, co Rami Malek (zde jedna z vedlejších postav) vyhrál Oscara za Bohemian Rhapsody. Bohužel nic zapamatovatelného se tady neodehrává. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V noci se mi nechtělo spát a tak jsem si pustil filmový debut Toma Hankse. A musím říct, že mě to jako životní drama vůbec nebavilo. Na Toma jsem si už zvykl koukat v epických filmech nebo alespoň filmech, kde má šanci hrát vcelku neortodoxní role. Jenže když hraje obyčejného člověka, v obyčejném světě s obyčejnými lidmi, nějak to prostě není ono. Přesto v tomhle filmu mu nemůžu upřít sympatično, i když s nudou. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Romanticka komedia za 30 mega v ktorej hraju megahviezdy Tom Hanks a Julia Roberts, ktora nielen ze nezarobi aspon 500 mega, ale nedokaze sa ani zaplatit? Musim povedat ze opravnene. V tom filme proste nie je nic zaujimave. Je tam sice kopa divnych postav, ktore ale nie su divne zabavnym roztomilým sposobom, ale su proste iba divne az otravne. No a este je tu romanticka linia v ktorej by ste aspon stipku chemie medzi Tomom a Juliou nenasli ani pod mikroskopom. Totalna strata casu. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (14)

  • Přibližně v polovině filmu, kdy je Larry Crowne (Tom Hanks) na přednášce, se v jednotlivých záběrech střídá poloha jeho brýlý, kdy je má chvíli nasazené a chvíli kolem krku. (CrownThomas)
  • Chet Hanks, syn Rity Wilson a Toma Hankse, se objeví v bytové části jako Pizza Delivery Boy. Také Rita má menší roli. (rafix)
  • Na hodine majú žiaci predviesť prednášku na ľubovoľnú tému. Jeden zo žiakov rozpráva o sérii Star Trek. Vo filme hrá George Takei, známy práve z filmovej ságy Star Trek, v ktorej stvárnil postavu Hikaru Sulu. (toi-toi)

Reklama

Reklama