Reklama

Reklama

Bolívii čekají nové prezidentské volby. Jedním z kandidátů je nepříliš oblíbený kontroverzní politik Castillo, který si ve své volební kampani nevede příliš úspěšně. Najme si americkou volební manažerku Jane Bodinovou, která se jako geniální stratég vrací z dobrovolného ústraní, aby změřila síly s profesním sokem ve službách opozice, nenáviděným Patem Candym. S ním se už několikrát v předvolebním boji setkala, ale z volebních střetů nevyšla vítězně. Jane chvíli trvá, než se zorientuje, protože se ještě vyrovnává s osobní tragédií, kterou si klade za vinu. Její rady a zásahy do kampaně jsou ale přesně mířené a velmi úspěšné. Castillovi stoupají preference, z kampaně se ale brzy stává bezohledný souboj, ve kterém je vše dovoleno. (Nova Cinema)

(více)

Recenze (50)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Na téma volebních kampaní, poradců a s nimi spojenými machinacemi všeho možného druhu, bylo natočeno již vážně dost snímků, a to jak ve vážném, dramatickém stylu, tak v tom odlehčenějším pojetí, jako tomu je právě v podobě tohoto snímku. Já osobně tedy raději preferuji filmy v prvně jmenovaném pojetí, neboť přeci jen nejde o téma, kde by bylo vyloženě místo na nějaké srandičky, nicméně Our Brand Is Crisis není tím úplně čistě humorným filmem, spíš se pohybuje někde na hraně vážnosti a komediálnosti, a nutno mu v tomto ohledu přiznat, že mu to balancování docela po celou dobu vychází, což znamená, že na vyhrocené, dramatické a emočně silné situace může divák sice zapomenout, zároveň je tu ale i spousta momentů, při kterých člověku není rozhodně do smíchu a nenechají ho úplně lhostejným, a stejně tak to je i s humorem, kdy se divák smíchy fakt neumlátí, nicméně pár funkčně úsměvných scén se zde objeví a dokážou upřímně pobavit. Dalším plusem je pak určitě i casting, v čele s nečekaně výraznou Sandrou Bullock, které tu navíc sedla právě překvapivě daleko více ta dramatičtější herecká poloha, než ta komediální, o vyvolání úsměv se zde tentokrát postarali jiné postavy, respektive jejich představitelé a oživením pro film je jinak ještě i bolivijské prostředí, které též sehrálo poměrně zásadní roli pro výsledný dojem, a to především pro navození působivé atmosféry. Pokud bych měl něco filmu vytknout, byla by to určitě neoriginalita a tím pádem předvídatelnost a nulové napětí. Celkově se ale jinak jedná o docela snesitelnou podívanou, která nenadchne, ale ani neurazí, prostě pěkný průměr. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Mohla z toho být skvělá satira z ranku Vrtěti psem nebo Game Change. Možná i skvělé politické drama, ale to by za kamerou musel být někdo schopnější. Takhle je to ten můj neoblíbený kočkopes, který ve výsledku víc nudí než baví. Někde mezi 2-3, ale protože si den poté z filmu nevybavím skoro nic pořádného, jdu níž. ()

Dlubal David 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem se na to podívat hlavně kvůli Zoe KAZANOVÉ, no a taky kvůli Sandře BULLOCKOVÉ. ■ Přestože jsem neměl žádná očekávání, tak zklamání bylo obrovské. ■ První třetina filmu absolutní nuda. Zoe je tam jen do počtu. A Sandra tu ani vlastně moc nehraje, spíš tu je. ■ Škoda, veliká škoda. ■ Tvůrci nedokázali předvést drama, které by z tématu předvolební agitace, respektive propagandy, mohlo vzejít. ■ Humor? A kde? Jediná dobrá scéna byla, když se týmy protikandidátů předjížděly v autobusech... ■ Nějaké poselství? Asi hodně hluboko skryté. ■ Prosím co nejméně takovýchto filmů... ■ (R) [40/100] ■ (K) [55/100] ■ (V) [36/100] ■ (H) Zoe Swicord KAZAN [25/100] ● Sandra Annette BULLOCK [19/100] ● William Robert "Billy Bob" THORTON [60/100] ■ (♫) [39/100] ■ (E) Yes, Minister (1980) ● Enemy of the State (1998) ● Kokuriko-zaka kara (2011) ● A Hologram for the King (2016) ● The Butler (2013) ● The Pelican Brief (1993) ● Šmejdi (2013) ● Kokuhaku (2010) ● Head of State (2003) ● Animaturikusu (2003) ● Salmon Fishing in the Yemen (2011) ● Jin-Rô (1999) ● The Girl in the Café (2005) ● Colonia (2015) ● The Circle (2017) ■ (Č) 1 ■ (P) [Čtvrtek, 4-V-2017; 20:51] [1080p] [ϿϾ] [PZ-cz] [33/100] ■ (CSFD) TommyDiamondzvolsiHanys_AljakkaylinLacike(C) [33/100] ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Názorná ukázka jak funguje zákulisí volební kampaně a to kdekoliv...Tady je to Bolívie, ale je to vlastně úplně fuck, protože to funguje všude ve světě stejně...Je to čirý hnus a jen pro silné nátury...Za mě 85% ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Pomerne nenapadny film s vynikajucou Sandrou a protivnym Thornton-om. Rozhodne vsak celkom zaujimavy a v zavere bez ruzovych okuliarov. Mierny nadpriemer. Nenudil som sa. Ak mozete i trochu politiky, odporucam. Miestne realie mozu ozvlastnit. 60% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Zachytené pozadie toho, čo je pre jednoduchého (bežného) voliča neviditeľné. Zobrazenie rivality medzi S. Bullock a B. Bob Thorton je dobre zachytená. Malá avšak dobrá rola pre Z. Kazan. Fantastická S. Bullock! Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Prezidentské volby v Bolívii, kde jedním z kandidátů je neoblíbený Pedro Galoo. A k jeho úspěchu pomáhá volební tým složený ze zkušených Američanů. Snímek je hranou verzí dokumentárního filmu pod českým názvem ‘Naše heslo: krize’ z roku 2005 a představuje zákulisí typické volební prezidentské  kampaně. V podstatě stejný děj má i snímek z roku 2003 ‘Akce Jelcin’, kde se americký tým snaží o zvolení za prezidenta Borise Jelcina, i když se v tomto případě spíše jedná o satiru. Sandra Bullock v hlavní roli opět vyniká svojí energickou náturou v rivalitě s dějovým sokem v postu protikandidáta, kterého si neméně zdatně střihl Billy Bob Thornton. A tak v podstatě vypuká předvolební takřka válečný boj nemající v ničem zábrany, kdy je divákům striktně ukázáno, jak se politická kampaň daleko více zaměřuje na reklamu a aféry, než na politiku samotnou a že kandidáti doslova hrají divadlo v úmyslu vyhrát volby za každou cenu. Když si vezmeme jakékoliv prezidentské volby a co všechno se kolem toho děje, snímek je svým vyzněním víc než přesvědčivý. Ve finále zde totiž zazní už i v Česku velice známý citát: "Kdyby volby mohly něco změnit, už dávno by je zakázali" ()

texa 

všechny recenze uživatele

Nechápu tak nízké hodnocení, v dnešní době, kdy se odehrává všechno kolem politiky. Vše je reálné, svět okolo voleb, nenásilně a pravdivě ukazuje, že se jedná vždy o svět lží a her mezi kandidáty. Film je jednoduchý ale rozhodně není nudný. ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Je to blbost. Kravina. Takova kravinka. Ale kdyz ja mam pro Sandru slabost!! A ona zase hraje i v jejich letech tak dobre. Jeji klasika! Prijemny film o politickych s*ackach, ktere jsou pravdive. A protoze je film takovy jaky je, byl jsem hodne prekvapeny koncem. Od rozhovoru u dveri hotelu mezi Sandrou a tim klukem bylo vsechno jinak! ()

JOZZZKO 

všechny recenze uživatele

Vyšší level súboja, kde politickí kandidáti sú bábky v rukách nie finančných skupín a oligarchov ale ich stratégov zvádzajúcich osobnú vojnu. Prečo si pozrieť tento film: 1.) Som manažér kampane jednej zo strán skrachovanej slovenskej pravice, je dva mesiace pred voľbami, mám tvár mam ponorenú v smútku a potrebujem percentíčka (7% by bolo super, ale 5% by bolo fajn). 2.) Som manažér kampane vládnucej socialistickej strany slovenska, v prieskumoch mám 20% náskok a chcem sa presvedčiť že to čo robím, robím dobre! ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Super téma, super pohled do zákulisí, pár výborných scén (autobus je top), několik dobrých a neotřelých nápadů. Navíc Sandra zase konečně hraje. Nebýt dost podivného a rozpačitého konce a občas dost osekaného příběhu (něco zajímavého se načalo - fotka s náckem, podvodný citát - , ale výsledek je pouze v procentuálním postupu kandidáta), což mě hodně štvalo a zároveň mrzelo, dávám plný počet, 4*. ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

"Keby mohli volby niečo zmeniť tak ich zrušia"....Kalamity Jane. Produkcia Clooney,Heslov (Muži co zíraj na kozy) takže kvalita zaručená.... Super náhľad za oponu, na hry šedých eminecií politiky.....hnus :-) ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Pravda je v politice relativní, je taková, jakou ji voličům podám..." Za ten závěr filmu jsem musel dát hvězdu navrch, to jsem Sandře nemohl udělat. "Kdyby volby mohly něco změnit, zakázali by je!" ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Vítězství je naše- Prezidentská kampaň není příliš záživné téma a je úplně jedno v jaké zemi se zrovna nacházíme. Američtí filmaři se toho ale nebáli, posbírali hvězdy, opustili domácí půdu a vydali se do jihoamerické Bolívie zkusit trochu toho štěstíčka.... U mě však snímek rozhodně nebodoval. A myslím, že asi jediné co odvrátilo naprosté fiasko byl nevinný humor a pořádná dávka nadsázky.... Herecky to taky nebylo nic moc, zklamaly jak S.Bullock, tak i Z.Kazan a A.Mackie. Vyčníval akorát záporák B.B.Thornton.... Dvě hvězdy budou podle mě až moc....... ()

elimS 

všechny recenze uživatele

65% - komentář 20ti slovy: Zajimavé sledovat, čím se dají ovlivňovat davy, potažmo volby. Člověk nesmí věřit všemu, ale vlastně čemu? Sandra a Billy dobří. ()

VojtaMarek00 

všechny recenze uživatele

Tohle nebylo vůbec špatné. Poměrně opravdový popis toho, jak ovlivňují američtí volební specialisté volby mimo U.S.A, o jejich praktikách, i morálních problémech s vlastním jednáním. Jen je škoda, ačkoliv to v Hollywoodu nejde jinak, té závěrečné dobro*erské agitky. Samozřejmě film promarnil spoustu šancí na to, být zásadně lepším - měl se více věnovat hlavní postavě a její psychice (a vlivu první kampaně po šesti letech na ní), linku o nevraživosti vůči jejímu protivníkovi řešil zoufale málo a naopak zabíral drahocenný čas zbytečnostmi (příběh mladíka z ochranky a jeho bratrů, WTF?). Bullock to svým fakt dobrým výkonem ale nakonec povýšila na pomerně dobrou podívanou. ()

mirkath1 

všechny recenze uživatele

Opravdu úžasná Sandra, nádherná bytost, se umí dostat pod kůži. Emoce ,smutek, rozčarování i naděje se jí jasně zračí ve tváři. Škoda, že nebyly k dispozici titulky. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Filmy o pozadí volieb sú vďačná téma lebo ponúkajú rôzne spôsoby machinacii a manipulácii. V tomto filme sa to celkom nepodarilo. Celkový dojem je vlažný. Samozrejme poučenie, že politika je svinstvo nesmie chýbať. Plusom je Sandra. ()

zvolsi 

všechny recenze uživatele

Na snímku je zajímavé pouze zjištění, že Sandra Bullock stále stojí za hřích, jinak je to jen kupa klišé a sraček o tom že politika je bahno. ()

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Reklama

Reklama