Reklama

Reklama

VOD (1)

Od chvíle, kdy Selene se svým lidsko-lykanským milencem Michaelem zničili prastarého upíra Marcuse ve filmu Underworld: Evolution, uběhlo již patnáct let. V jejich průběhu lidstvo odhalilo existenci jak upírů, tak lykanů, a rozpoutalo válku s cílem obě rasy vyhladit. Selene, která byla v průběhu genocidy zajata, se po více než deseti letech probouzí jako vězeň v neprodyšně uzavřené laboratoři společnosti Antigen, mocné korporace, která se snaží vyvinout vakcínu proti virům, jenž mají na svědomí existenci upírů a lykanů. Selene je zničena zjištěním, že Michael zemřel, ale smutek je velice záhy překonán šokujícím zjištěním, že v průběhu svého kryogenního spánku porodila dceru Eve (India Eisley). Ve snaze najít úkryt pro sebe i své dítě se Selene ocitá ve světě, kde jsou příslušníci její kdysi tak hrdé rasy na hranici vyhubení a zbytky přežívajících se ukrývají v podzemí. Odvržena zbývajícími klany se Selene rozhodne spojit své síly s mladým upírem Davidem (Theo James), který se k ní připojí v krvavém tažení proti Antigenu, jenž se snaží zničit ji i její dítě. Když jí na stopu přijdou také její obvyklí nepřátelé, lykani, zdá se, že je i Selene naprosto bezmocná proti nejzákeřnějšímu protivníkovi v historii série Underworld: geneticky vylepšenému superlykanovi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (683)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak nějak mi příjde, že Kate Backinsale je pro svět Underworldu dělaná stejně jako Mila Jovovich pro Resident Evil. Vždycky to tak je a bude a vždycky to bude mít hodně co dočinění s latexem. Underworld jsem hodně dlouho neviděl a některé díly mi unikly, ale říkal jsem si, že i přesto bych se na nejnovější díl mohl podívat a třeba překvapí. Akce ve výsledku nebyla špatná, ale ta jediná zachraňovala naprosto příšernej déčkovej scénář. Prostě je to hrozná kravina. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Po maratónovom zhliadnutí všetkých častí boli moje očakávania od Awakeningu viac než naplnené. Od začiatku má film kvalitný akčný priebeh s jemnou dávkou hororu, ktorý trvá počas celého diania. Ako vôbec by som sa nenahneval keby bola stopáž filmu o hodinku dlhšia ako je, to ale aj tak nemení nič na tom, že som sa náramne po celú dobu bavil. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Předchozí Underworld se vydal do minulosti aby se nám pokusil ukázat jak nekonečná válka mezi upíry a vlkodlaky začala a nejnovější díl se opět vrací do přítomnosti aby přišel s novým důvodem proč má hlavní hrdinka likvidovat své chlupaté nepřátelé. Příběh je opět nicotný a ničím zajímavý a bohužel ani v oblasti akce a trikových sekvencí nemá film co nabídnout. Akce je sice dostatek ale k čemu to je, kdy je fádní a trikově velice slabá. Koukatelné ale po všech směrech průměrné. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl underworldské ságy mi prozatím přišel nejdrsnější a nejkrvavější. Děj tentokráte navazuje spíše na první a druhý díl, což vůbec nebylo na škodu, byť by mohl někdo namítnout, že drastické skákání v čase mezi jednotlivými díly samotné sérii neprospěje - to se ale nestalo. Uvítal jsem návrat Kate Beckinsale, jelikož Rhona Mitra mi nebyla zrovna dvakrát moc sympatická, a Kate k této sérii už prostě neodmyslitelně patří. Nejvíce mi vadily místy poněkud špatně udělané efekty, jež byly nejvíce viditelné u lycanů, nicméně superlycan byl vzhledově vyřešený dobře. Vedle toho musím podotknout, že co se logičnosti týká, tak Probuzení bylo prozatím nejdebilnějším dílem (Selene zvládá jak převrhnout dodávku, tak si během pár sekund prostřílet dno do rychle padajícího výtahu), avšak moje slabost pro tuto sérii mi brání dát méně než průměrné tři hvězdy. Místy dějově kapku divočejší pokračování, které má však stále řádnou dávku akce, honiček a střílení (i když někdy hodně mimo a do prázdna). ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

3D koukatelné, lepší než Titáni (což není velká chvála), ale tohle uměle vytvořené 3D si příšně nechám ujít. Dějově slabé, lákadlem je Kate, hudba, akce a krev (je to krvák, ale vypadá tak nějak "přirozeně", "nenásilně"). Zaznamenal jsem jednu vtipnou hlášku a jednu lehkou lekačku díky 3D. # [viděno: kino, 3D] # příběh 5 | hudba 7 | humor 0 | akce 7 | napětí 2 | pustil bych si znovu 6 ()

Galerie (49)

Zajímavosti (15)

  • Jak už je v sérii Underworld zvykem, Selene (Kate Beckinsale) je vybavena párem jednoručních zbraní. Tentokrát se jedná o dvojici modifikovaných Berett 92FS Inox ráže 9x19mm vybavených rozšířeným zásobníkem na 30 nábojů, full-auto režimem a velkými kompenzátory pro snížení zpětného rázu a zdvihu zbraně při výstřelu. (dex2man)
  • První díl série Underworld, který se neodehrává v Evropě, ale v Americe. (korbitch22)
  • Když je Selena (Kate Beckinsale) v garáži, je vyzbrojena jen svými dvěma pistolemi, ale náhle vytáhne granát, přičemž jí nikde na oblečení nevisel - ani na něm nemá kapsy. (Sufferer)

Související novinky

Underworld čeká reboot

Underworld čeká reboot

28.08.2014

Upíří série Underworld začala v roce 2003 a o devět let později to dopracovala ke čtvrtému dílu, který vydělal 160 milionů dolarů. To bylo jasné znamení, že válka upírů s vlkodlaky pořád láká do kin… (více)

Režisérské rošády

Režisérské rošády

16.11.2010

Remake klasické sci-fi ze 70. let Loganův útěk a nová adaptace vesmírného eposu Duna jsou opět bez režisérů. Na Logana se vykašlal uznávaný tvůrce reklam a videoklipů Carl Erik Rinsch, který si v… (více)

Kate opět v černém

Kate opět v černém

25.09.2010

Je to oficiální, hlavní hrdinkou Underworldu 4 (který pravděpodobně vznikne ve 3D) bude stará dobrá Selene. A to znamená, že Kate Beckinsale si opět bude muset svůj... ehm, herecký talent... nacpat… (více)

Reklama

Reklama