Reklama

Reklama

Epizody(14)

Pět dětí na tvrzi a zákeřný soused za branami. Vítejte v tak trochu jiném středověku! Dobrodružný komediální seriál pro celou rodinu. (Česká televize)

Recenze (42)

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpříjemnějších seriálových počinů posledních let. Je tu špatný název - správný je Ať žijí rytíři. Karel Janák to s dětmi umí a umí i pro děti točit. Rytíři se mu velice povedli jak po výběru herců, tak i po vizuální a hudební stránce. Pavel Kříž je jednoduše skvělý (mohlo by se zdát, že přehrává, ale mně se to líbilo) a u Matěje Hádka si jen přeji, aby dostal konečně nějakou kladnou roli. A mimochodem. Je to seriál pro děti a ne pro lidi, kteří jsou zvyklí na historickou řežbu ve stylu Království Nebeské. ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Já si myslím, že kdybych dnes byl v dětském věku, tak bych byl úplně nadšený. Tyto seriály se mi tenkrát hrozně líbily a měl jsem ten dojem, že už se dnes netočí. Naštěstí točí. Je to skutečně hodně jiný středověk, ale já tu nadsázku beru. To je seriál pro děti, ne umělecký film á la František Vláčil. Dcera byla nadšená a přemlouvala mě, abych dal pět hvězdiček. Já už to vidím trochu střízlivěji, přesto musím říci, že mi to velmi sedlo. ()

Reklama

svist10 

všechny recenze uživatele

Že by se blýskalo na lepší časy? Daleko pravděpodobnější je, že je to jen ojedinělý případ, přesto jsem rád za každý český produkt, film či seriál, který nemusím automaticky odstřelit do odpadu. Ať žijí rytíři jsou právě takový případ. Přestože trpí nevyrovnaností dílů (čtvrtý díl je peklo), má sympatické postavy a pohádkově přehrávajícího záporáka. Šermířské scény by sice chtěly cvičit a cvičit, ale šarvátka (Ne, nenapíšu "bitva", tohle slovo mám schované pro jinačí spektákly, v čele s Královstvím nebeským.) na konci má říz a konečně se klube něco jako pýcha na české tvůrce. Přesto nebudu přehlížet chyby. Spousta pasáží je neskutečně natahovaných (např. slaňování dětí z Krvenosova hradu,), za což asi může režisér, který nemá odvahu říct dost, celý seriál nemá sevřený děj a o gradaci pan režisér a scénárista Janák taky jaktěživ neslyšel. Vznikla z toho dobrodružná pohádka, ve které děti vysílají salvy šípů a hereckému osazenstvu kraluje jeho nejmladší člen. Průměrné tři hvězdy se zdají málo, ale v kontextu české (seriálové) tvorby je to málem na Emmy. ()

nmarca 

všechny recenze uživatele

Přestože by si to zasloužilo hodnocení "odpad" (seriálová verze), dám tomu 2*, a to za pokus o historicko-dobrodružný rodinný film a za to, že jsem se (kupodivu) vydržela dívat až do konce na všechny díly. Jinak to bylo opravdu strašné: všichni - v čele s pitvořícím se Pavlem Křížem - přehrávali jako nejhorší ochotníci (snad s výjimkou Davida Prachaře), děcka byla dost nesympatická a mluvila jako Pražáci z počátku 21. století, scénář nezachovával ani náznak logiky, ani ta romantika nestála za nic. ()

štísko 

všechny recenze uživatele

Obávám se, že většina lidí si tento seriál plete s filmem. Nedovedu si jinak vysvětlit těch 63%. Něco tak vyčpělýho jsem ještě neviděl. Po prvním dílu jsme doma ztratili chuť pokračovat v dalším sledování. Je ovšem možné, že došlo později k zázračnému zlepšení. ale moc tomu nevěřím Brrr. zcházela tomu atnosféra, což pro mne znamená něco jako pít kafe bez kofejnu, nebo pivo bez alkoholu. ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama